FOLLOW US: facebook twitter

Νέα διάκριση για τον Διονύση Αδαμόπουλο και τον Δημήτρη Αδαμόπουλο: «Χάλκινοι» στην 35η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα!

Ημερομηνία: 07-03-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”54285″ img_size=”full”][vc_column_text]Με δύο «χάλκινα» βραβεία, επέστρεψαν από την 35η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» το Σάββατο 3 Μαρτίου, ο Διονύσης Αδαμόπουλος, μαθητής της Α΄τάξης του 3ου Λυκείου Πύργου και ο Δημήτρης Αδαμόπουλος, μαθητής της Γ’ τάξης του 3ου Γυμνασίου Πύργου. Δύο μαθητές που θεωρούνται ταλέντα στα μαθηματικά, ο πρώτος , ο Διονύσης, στην κατηγορία των «μεγάλων» ως μαθητής Λυκείου με αρκετές συμμετοχές,  βραβεία και διακρίσεις σε μαθηματικούς διαγωνισμούς που πήρε το 3ο βραβείο και ήρθε 22ος στην συνολική κατάταξη και 5ος από τους μαθητές της Α’ τάξης Λυκείων και ο δεύτερος, ο Δημήτρης, που πήρε επίσης χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των «νέων» και 20ος στην συνολική κατάταξη.

Η φετινή συμμετοχή του Διονύση Αδαμόπουλου ήταν αρκετά κρίσιμη, ως μαθητής Α’ Λυκείου πλέον, άλλαξε κατηγορία και συμμετείχε στους «μεγάλους». Στην κατηγορία αυτή οι μαθητές και των τριών τάξεων του Λυκείου διαγωνίζονται με κοινά θέματα και σε ύλη εκτενέστερη από αυτή της κατηγορίας των «μικρών» και πολύ πέρα από τη σχολική ύλη. Το γεγονός αυτό, μαζί με την κόπωση που έρχεται μετά από αυτή την επίπονη και διαρκή προσπάθεια των προηγούμενων ετών, αλλά και ο χρόνος τους και το ενδιαφέρον τους που περιορίζεται όσο πλησιάζουν προς τη δοκιμασία των Πανελληνίων Εξετάσεων, κάνει πολλούς μαθητές που διακρίνονται ως μαθητές Γυμνασίου, να μην έχουν στο Λύκειο την αντίστοιχη πορεία. Π.χ. από την εξάδα της Εθνικής Ομάδας Νέων που συμμετείχε το καλοκαίρι στην 21η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Βάρνα Βουλγαρίας), μόνο ο Διονύσης και άλλοι δύο κατάφεραν και μπήκαν στα μετάλλια του χθεσινού διαγωνισμού. Όλα αυτά αποτελούν μια καλή ένδειξη ότι είναι ακόμα μέσα στο παιχνίδι για τις επόμενες χρονιές!  Ο Διονύσης στην… συλλογή των βραβείων του πέρα από το χάλκινο της 35ης Εθνικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας έχει ακόμα  Χάλκινο μετάλλιο στην 33η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα “Ο Αρχιμήδης” (2016 – στην κατηγορία Νέων ως μαθητής Β’ Γυμνασίου), Χρυσό μετάλλιο στην 34η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα “Ο Αρχιμήδης” (2017 – στην κατηγορία Νέων ως μαθητής Γ’ Γυμνασίου),  Χάλκινο μετάλλιο στην 21η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (2017 – Βάρνα Βουλγαρίας)

Όσον αφορά το Δημήτρη Αδαμόπουλο, τον 15χρονο μαθητή του 3ου Γυμνασίου Πύργου, η εμπειρία του από την συμμετοχή στον Αρχιμήδη και την 35η Μαθηματική Ολυμπιάδα, ήταν ξεχωριστή αν και πέρυσι είχε επιστέψει ξανά με ένα  αργυρό  βραβείο στον «Αρχιμήδη». Από τους καθηγητές του χαρακτηρίζεται ως μαθηματικό μυαλό, αν και ο ίδιος όπως μας είχε πει στην περσινή του βράβευση, θεωρεί τα μαθηματικά παιχνίδι και διασκέδαση και οι επιτυχίες στους μαθηματικούς διαγωνισμούς δεν είναι για τον ίδιο αυτοσκοπός.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot