FOLLOW US: facebook twitter

Νάτος Νάτος ο Πρωταθλητής!

Ημερομηνία: 17-08-2024 | Συντάκτης:

Ο Δημήτρης Μακρίδης, FM και πρωταθλητής Ελλάδος στο Blitz για το 2024, κατέκτησε την κορυφή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Blitz που διεξήχθη χθες στα Ιωάννινα. Η επιτυχία του 17χρονου Δημήτρη μπορεί να μην αποτελεί έκπληξη για όσους τον γνωρίζουν από τα πρώτα του σκακιστικά βήματα, αλλά σίγουρα είναι μια τεράστια διάκριση για τον ίδιο και μια σημαντική στιγμή στην καριέρα του.

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 137 σκακιστές και σκακίστριες όλων των ηλικιών, οι οποίοι αγωνίστηκαν σε 11 γύρους υψηλού ανταγωνισμού. Ο Δημήτρης ολοκλήρωσε το τουρνουά με σκορ 9 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, τερματίζοντας πρώτος στην κατάταξη. Όπως συμβαίνει συχνά στα ελβετικού συστήματος τουρνουά, η επιτυχία κρίνεται στους τελευταίους γύρους, και ο Δημήτρης κατάφερε να νικήσει στους τρεις τελευταίους κρίσιμους γύρους. Αντιμετώπισε και επικράτησε απέναντι σε κορυφαίους αντιπάλους, όπως ο Νίκος Γουλούτης (ELO 2217), ο GM Ευγένιος Ιωαννίδης (ELO 2383), και ο εκπληκτικός Στέφαν Βίκτορ (ELO 1977), ο οποίος μέχρι τον τελευταίο γύρο διεκδικούσε επίσης την πρώτη θέση. Οι φωτογραφίες από τις τελικές θέσεις στις τρεις τελευταίες παρτίδες του Δημήτρη αποτυπώνουν την ένταση και την αποφασιστικότητά του να φτάσει στη νίκη.

Σήμερα ξεκινά στα Ιωάννινα το Ανοιχτό Πρωτάθλημα Rapid, και ευχόμαστε στον Δημήτρη να προσθέσει άλλη μια επιτυχία στη μεγάλη συλλογή του. Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης έχει κατακτήσει πανελλήνιους τίτλους σε πολλές κατηγορίες ηλικιών (Κ10, Κ12, Κ14, Κ16, Κ18), ενώ έχει διακριθεί και ως 2ος στην κατηγορία Κ20. Οι επιτυχίες του δεν περιορίζονται μόνο στην Ελλάδα, αλλά εκτείνονται και σε διεθνές επίπεδο, τόσο σε ατομικά πρωταθλήματα όσο και με την Εθνική Ομάδα.

Αξιοσημείωτη είναι και η εξαιρετική εμφάνιση του Φώτη Καστή, ο οποίος με 6 βαθμούς στους 11 γύρους κατέλαβε την 42η θέση, κερδίζοντας 31 ELO. Μεταξύ των επιτυχιών του, ξεχωρίζουν η ισοπαλία στον 2ο γύρο με τον FM Λάμπρο Γιαννουλάκη και η νίκη στον 3ο γύρο επί του FM Θεόδωρου Τσορματζόγλου.

Συγχαρητήρια και στους δύο σκακιστές για τις διακρίσεις τους!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot