FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Μανωλάδα: Η ώρα της χαράς έγινε θρήνος

Ημερομηνία: 10-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”70479″ img_size=”full”][vc_column_text]

Στο πένθος η Βουπρασία για τους δύο νέους που χάθηκαν πριν το γάμο που επρόκειτο να πάνε

 

Είναι πραγματικά απίστευτα αυτά που γράφει η μοίρα των ανθρώπων. Το πως, η μια στιγμή του χρόνου, μπορεί να αλλάξει τα όσα σχεδίαζαν για χρόνια… Το απόγευμα του Σαββάτου, την ώρα που ο 30χρονος Χρήστος Χανιάς θα συνόδευε την αδερφή του Ράνια, νυφούλα, να την παραδώσει μαζί με τον πατέρα του, στον γαμπρό Ανδρέα Γούρμο, στα σκαλιά τις εκκλησίας όλα είχαν αντιστραφεί… Είναι πραγματικά ανατριχιαστικό. Ήταν η ίδια ώρα, που η χαρά είχε γίνει πόνος, θρήνος, πένθος… και όλοι συνόδευαν το Χρήστο ντυμένο γαμπρό… στην τελευταία του κατοικία…

Οι γονείς, τα αδέρφια, οι συγγενείς, οι φίλοι, ήταν εκεί στον Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου στο κέντρο της Ν. Μανωλάδας, για να πουν το τελευταίο αντίο στο 30χρονο παλικάρι που χάθηκε τόσο πρόωρα και άδικα το ξημέρωμα του Σαββάτου. Οι γονείς του Χρήστου είχαν καταρρεύσει. Τα αδέρφια και οι υπόλοιποι συγγενείς προσπαθούσαν να τους στηρίξουν και να τους δώσουν κουράγιο. Ο κόσμος που βρέθηκε στη Ν. Μανωλάδα για να συμπαρασταθεί στο πένθος τους, παρακολουθούσε βουβός την τελευταία πράξη του δράματος. Στις λίγες συζητήσεις που έγιναν οι λεπτομέρειες που γίνονταν γνωστές για την τραγωδία συντάρασσαν ακόμα περισσότερο.

Το τραγικό ξημέρωμα του Σαββάτου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ περίπου στις δύο τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο 30χρονος Χρήστος Χανιάς, έχοντας δίπλα του τη φίλη του, 23χρονη Εύα Σταύρου από τη Λαμία, με το αυτοκίνητο του πρώτου είχαν κατεύθυνση από τη Ν. Μανωλάδα προς τη Βάρδα στην παλιά Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, για να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους μετά το γλέντι πριν το θρησκευτικό γάμο της αδερφής του, στο σπίτι της οικογένειας. Σε μια ελαφριά καμπή στην ευθεία του δρόμου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το αυτοκίνητο του 30χρονου μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωπικά με αυτό που οδηγούσε ένας 22χρονος. Από τη σύγκρουση σκοτώθηκαν ακαριαία ο 30χρονος και η 23χρονη, ενώ ο 22χρονος τραυματίστηκε ελαφρά. Στο σημείο η κυκλοφορία διεκόπη, ενώ κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να απεγκλωβίσει τα τρία νέα παιδιά. Με ασθενοφόρο ο 30χρονος και η 23χρονη διακομίστηκαν στο Κ.Υ. Βάρδας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. Ο 22χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κ.Υ. Βάρδας και έπειτα στο Γ.Ν. Πύργου.

Το ταξίδι από την Κύπρο για το γάμο

Ο Χρήστος ήταν πολύ χαρούμενος για το γάμο της αδερφής του, ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα, επρόκειτο να γίνει και νονός στο παιδάκι φιλικού του προσώπου. Η χαρά του ήταν τόσο μεγάλη που την είχε μοιραστεί με φίλους του στη δουλειά του. Εργαζόταν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στην Κύπρο ως μάγειρας και από εκεί έφυγε μαζί με την φίλη και συνάδελφό του Εύα Σταύρου. Με λίγες ώρες διαφορά και άλλη πτήση θα ερχόταν από την Κρήτη στη Βάρδα, ο φίλος της Εύας και συνάδελφος του Χρήστου για να βρεθεί και αυτός στο γάμο.

Όταν ο τελευταίος έφτασε και πληροφορήθηκε τα τραγικά νέα, φέρεται να είπε “παιδιά δεν είναι ωραίες πλάκες αυτές”… Αδυνατούσε να πιστέψει πως η κοπέλα του και ο καλός φίλος του, είχαν χαθεί σε ώρες χαράς και γλεντιού… Οι στιγμές στο νεκροτομείο της Πάτρας όπου βρέθηκε αντί του γάμου ήταν σπαρακτικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 23χρονη Εύα, καταγόταν από τη Λαμία και σπούδαζε στα Ιωάννινα. Επέλεξε να εργαστεί το καλοκαίρι στην Κύπρο στην ίδια ξενοδοχειακή μονάδα με το Χρήστο στον τομέα της υποδοχής πελατών. Και κανείς δεν περίμενε πως αυτό το καλοκαίρι θα τελείωνε για αυτήν με τόσο τραγικό τρόπο.

Ένα άλλο τραγικό σημείο στα όσα συνέβησαν ήταν πως με μικρή χρονική διαφορά λίγων λεπτών ακολουθούσε σε άλλο αυτοκίνητο η αδερφή του Χρήστου για να συναντηθούν στη Βάρδα. Η Αστυνομία στο σημείο του τροχαίο έδιωχνε βιαστικά τα αυτοκίνητα, έτσι δεν μπόρεσε κανείς από την παρέα να δει τι ακριβώς είχε συμβεί. Όλα έγιναν γνωστά λίγα λεπτά αργότερα. Ακόμα και σε πανηγύρι στο Κουρτέσι που βρισκόταν ο γαμπρός με φίλους του, όλοι πάγωσαν μόλις έγινε γνωστό το άσχημο μαντάτο με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να σπεύσουν στο σημείο του δυστυχήματος.

Δίπλα στο Γούρμο φίλοι και συμπαίκτες

Συγκλονισμένος ο παίκτης του ΠΑΟ Βάρδας Ανδρέας Γούρμος, τη μέρα που θα ντυνόταν γαμπρός έχοντας νυφούλα δίπλα του την αγαπημένη του Ράνια, βρέθηκε να αποχαιρετά ντυμένος στα μαύρα τον κουνιάδο του. Φίλοι του, συμπαίκτες από την ομάδα, αλλά και από άλλες ομάδες που πέρασε, άνθρωποι του ποδοσφαίρου και της τοπικής αυτοδιοίκησης, βρέθηκαν στο πλευρό του. Σοκ ήταν και για τους καλεσμένους του γάμου, ο θάνατος των δύο νέων παιδιών, που αντί για τη μεγάλη χαρά, βρέθηκαν στην κηδεία…

Ο καταραμένος δρόμος

Το σημείο που χάθηκαν τα δύο νέα παιδιά απο τους κατοίκους της περιοχής έχει χαρακτηριστεί εξαιρετικά επικίνδυνο. Ο δρόμος μοιάζει ευθεία, όμως έχει μια μικρή κλήση που αν κάποιος ξεχαστεί δεν θα αργήσει να συμβεί το κακό. Ο Χρήστος και η Εύα δεν ήταν οι πρώτοι που έχασαν εκεί τη ζωή τους. Σε ένα μικρό τμήμα του δρόμου στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως μας είπαν κάτοικοι, έχουν χαθεί τουλάχιστον άλλοι εννέα άνθρωποι. Μάλιστα λίγο πριν και λίγο μετά το μοιραίο σημείο, υπάρχουν εικονοστάσια που μαρτυρούν τις “θυσίες” που έγιναν εκεί στο μολώχ της ασφάλτου…

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot