FOLLOW US: facebook twitter

Μπαλέτο, ο πιο όμορφος χορός!

Ημερομηνία: 06-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”54115″ img_size=”full”][vc_column_text]

Γράφει η Εβίτα Κεραμιδά καθηγήτρια Μπαλέτου *

Το μπαλέτο ένα από τα πιο όμορφα είδη χορού, με μεγάλη ιστορία και λάτρεις σε όλο τον κόσμο. Είναι μια τέχνη η οποία διδάσκεται  με αντιπροσωπευτικά στιλ και μεθόδους έτσι ώστε να  ταιριάζει σε άτομα κάθε ηλικίας.

Ξεκινά από την τρυφερή ηλικία των 3 ετών (με τμήματα φυτωρίου) και μπορεί να συνεχιστεί για όσο καιρό ο χορευτής το επιθυμεί. Ο λόγος που είναι τόσο δημοφιλές, είναι ότι ωφελεί τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα.

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω μερικά από τα πιο σημαντικά οφέλη του μπαλέτου:

Έκφραση συναισθημάτων: Το μπαλέτο μπορεί να εκφράσει ακόμα και τα πιο βαθιά συναισθήματα του χορευτή μέσω της κίνησης.

Καλλίγραμμο σώμα: Ο κλασικός χορός βοηθά πολύ στην απόκτηση ενός καλογυμνασμένου σώματος καθώς και στην απόκτηση χάρης, ευλυγισίας, αντοχής, δύναμης και καλής φυσικής κατάστασης. Επίσης διδάσκεται η σωστή στάση του σώματος συμβάλλοντας στην ελαχιστοποίηση των μυοσκελετικών προβλημάτων (σκολίωση, κύφωση, λόρδωση) .

Τόνωση της αυτοπεποίθησης: Τα παιδιά μαθαίνουν να πιστεύουν στον εαυτό τους καθώς αντλούν ικανοποίηση από το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς τους και ενισχύεται η κοινωνικότητά τους συμμετέχοντας σε παραστάσεις.

Ενίσχυση της ομαδικότητας και της εμπιστοσύνης: Οι χορευτές του κλασικού μπαλέτου μαθαίνουν, από τα πρώτα τους βήματα, να συναγωνίζονται χωρίς να ανταγωνίζονται. Δουλεύουν σε μια ομάδα και επικεντρώνονται στην εξέλιξη του συνόλου που επιτυγχάνεται μέσω της προσωπική τους εξέλιξης.

Μουσικότητα: Το παιδί μυείται στην κλασική μουσική (ένα είδος δυστυχώς όχι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην καθημερινότητά μας) κάτι που το ηρεμεί και το ισορροπεί. Επιπλέον μαθαίνει το ρυθμό και την αρμονία της μουσικής μέσω της κίνησης.

Αυτό που ωστόσο θα πρέπει να προσέχουν οι γονείς είναι η επιλογή της σχολής χορού. Πρόκειται για ένα θέμα εξόχως σημαντικό καθώς η σωστή εκπαίδευση των παιδιών δεν πρέπει να αφήνεται σε χέρια ανθρώπων χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις. Βάσει νομοθεσίας μόνο  οι νόμιμες και αναγνωρισμένες από το κράτος Σχολές  Χορού  μπορούν να διδάσκουν όλα τα είδη χορού ή ορισμένα από αυτά, κυρίως Μπαλέτο, Σύγχρονο – Μοντέρνο, Ρυθμική-Μουσικοκινητική Αγωγή, Ιστορικούς και Θεατρικούς χορούς (κάρακτερ).

Οι Σχολές αυτές έχουν πάρει τη σχετική άδεια ίδρυσης και λειτουργίας από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού μετά από αυστηρό έλεγχο και αποτελεί την επίσημη πιστοποίηση ότι πληρούνται οι ουσιαστικές και τυπικές  προϋποθέσεις (κτιριολογικές, οργανωτικές και προσόντα ιδρυτή και καλλιτεχνικού διευθυντή) για την ορθή και ασφαλή διδασκαλία του έντεχνου χορού, ιδίως στις μικρές και ευαίσθητες ηλικίες.

* Iδιοκτήτρια της Σχολής Μπαλέτου & Σύγχρονου Χορού που βρίσκεται στον Πύργο, Τ. Πετροπούλου 23α, τηλ.2621030790 f:@pirgosballetkeramida[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot