FOLLOW US: facebook twitter

Μπάσκετ/Κόροιβος: Στα «μπλε» και τη νέα σεζόν ο Σαχπαρίδης

Ημερομηνία: 26-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”34185″ img_size=”full”][vc_column_text]Την πρώτη ανανέωση αθλητή εν όψει της καινούργιας αγωνιστικής χρονιάς ανακοίνωσε ο Κόροιβος. Ο 24χρονος σέντερ Γιάννης Σαχπατζίδης θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τα χρώματα των «μπλε» μετά το ντεμπούτο του στην STOIXIMAN.GR Basket League την προηγούμενη σεζόν.

Ο Σαχπατζίδης στο τελευταίο πρωτάθλημα είχε σε 24 αναμετρήσεις μέσους όρους 2,79 πόντους και 1,63 ριμπάουντ.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του Κοροίβου:

«Η Κ.Α.Ε Κόροιβος ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας για μία ακόμα χρονιά με τον αθλητή της Γιάννη Σαχπατζίδη. Ο Γιάννης είναι 24 ετών έχει ύψος 2,08 αγωνίζεται στην θέση του center και αποτέλεσε βασικό κρίκο στην περυσινή άκρως επιτυχημένη αλυσίδα της ομάδας».

Επαφές με Αντωνάκη

Στο μεταξύ, υπάρχουν επαφές με κάποιους Έλληνες παίκτες, πάνω στο πλαίσιο (οικονομικό και αγωνιστικό) που από κοινού καθορίζουν η διοίκηση κι ο τεχνικός. Ο Τάσος Αντωνάκης 25χρονος φόργουορντ που πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις τις δυο τελευταίες σεζόν στην Α2 φορώντας τη φανέλα του Εθνικού, τον έχουν ψηλά στη λίστα από τον Ντίνο Καλαμπάκο.

Ο Έλληνας τεχνικός συνεργάστηκε άλλωστε άψογα μαζί του τη σεζόν 2015-16 στο Παγκράτι κι όπως όλα δείχνουν οι δύο άνδρες θα βρεθούν ξανά κάτω από την ίδια… στέγη, μιας κι ο Τάσος Αντωνάκης βρίσκεται μία ανάσα από τον Κόροιβο. Ο Έλληνας φόργουορντ, έχει φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα των, ΑΕΚ, Παγκρατίου, Ηλυσιακού, Απόλλωνα Πατρών κι Εθνικού.

Τι σκέφτεται η ΕΟΚ για τη μείωση των ομάδων

Μπορεί η πρόσφατη Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ να αποφάσισε τη σταδιακή μείωση – και με συγκεκριμένο τρόπο – των ομάδων στη Basketleague, αλλά με το πέρασμα των ημερών αυτό που φάνηκε ήταν πως αυτή η απόφαση της Λίγκας αποτελεί εισήγηση προς την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Αφού αυτή τελικά, η οποία θα λάβει την οριστική απόφαση έγκρισης.

Και φαίνεται ως τώρα να υπάρχει ένα …θέμα! Καθώς η ομοσπονδία, ως θεσμικός φορέας του αθλήματος, συμφωνεί μεν με τη μείωση των 14 ομάδων, αλλά έχει αντιρρήσεις για τον τρόπο που θα εφαρμοστεί αυτή η σημαντική αλλαγή σε ορίζοντα διετίας.

Σύμφωνη γνώμη της ΕΟΚ φαίνεται γενικότερα να είναι ότι στην Α1 κατηγορία δεν χωρούν ομάδες που είτε «αγκομαχούν» να ολοκληρώσουν τις αγωνιστικές περιόδους είτε εμφανίζονται στην Α1 με τη μορφή «κομήτη» και επιστρέφουν στην Α2 κατηγορία.

Η ΕΟΚ στο πλαίσιο αυτό, θα αποδεχθεί τη μείωση, αλλά σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, θα ζητήσει από τον ΕΣΑΚΕ διαφορετικό τρόπο εφαρμογής, γιατί δεν θέλει να επηρεάσει τον τρόπο λειτουργίας του πρωταθλήματος της Α2, μετά την πετυχημένη θέσπιση των πλέι οφ ανόδου και πλέι άουτ υποβιβασμού, τα δύο τελευταία χρόνια.

Η ΕΟΚ, κατά τις παραπάνω πληροφορίες, προσανατολίζεται σε δυο σενάρια:

α) στον υποβιβασμό τριών ομάδων από την Α1 και ανόδου δυο ομάδων από την Α2 για δυο σεζόν, ώστε έτσι να μείνουν αρχικά 13 κι έπειτα 12, οι ομάδες.

β) στον υποβιβασμό τριών ομάδων από την Α1 και ανόδου μόνο μιας ομάδας από την Α2, μόνο όμως για το προσεχές πρωτάθλημα, ώστε μέσα σε μια περίοδο να γίνει η μείωση.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, το θέμα έχει …δρόμο ακόμα. Μέχρι να γίνει τελεσίδικο και με οποιαδήποτε κατάληξη.

– Την τελευταία φορά που έπαιξαν 12 ομάδες στην Α1 ήταν την τριετία 1989-1992, ενώ είχε προηγηθεί δύο ακόμα φορές η εφαρμογή του ίδιου μοντέλου (1966 -1970 και 1973-1978).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot