FOLLOW US: facebook twitter

Μουσική εκδήλωση σήμερα στο Κατάκολο: «Λες και ήταν χθες…»

Ημερομηνία: 03-08-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”8723″ img_size=”full”][vc_column_text]Με το μαράζι του έρωτα!…

Μουσικό ταξίδι στο χρόνο με τραγούδια που αγαπήθηκαν και ερμήνευσαν σπουδαίοι καλλιτέχνες

Μια νέα μουσική βραδιά, ξεχωριστή και ιδιαίτερη έρχεται απόψε στο Κατάκολο για να προστεθεί στην πληθώρα των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματισθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Πρόκειται για συναυλία, πολύ διαφορετική από αυτές που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα, και στην οποία «πρωταγωνιστούν» δύο κοπέλες που κατάγονται μάλιστα από τον Πύργο και διαπρέπουν για τις μουσικές τους σπουδές.

Είναι η Ολίνα Παναγιωτακοπούλου στο Τραγούδι και η Μαρία Ασημακοπούλου – Ζεύκα στο πιάνο! Σε μια εκδήλωση με ακούσματα παλιών καλών εποχών που φέρει και τον τίλο «Λες και ήταν χθες» και τα δύο κορίτσια, αναμένεται να εντυπωσιάσουν.

Τραγούδια του Μεσοπολέμου

Η Ολίνα και η Μαρία, όπως εξήγησε η πρώτη μιλώντας χθες στην ραδιοφωνική εκπομπή «ΕΡΤικα… Εριστικά» της ΕΡΤ Πύργου θα παρουσιασθεί μια δουλειά που έχουν κάνει πάνω στις παλιές μουσικές και τα τραγούδια βασισμένη σε πενταετή έρευνα.

Ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο, με τραγούδια που είχαν κινητήρια δύναμη το μαράζι του έρωτα και άντεξαν μέσα σε δεκαετίες, αφού τα ακούμε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση και σήμερα.

Με τους πρόσφυγες – Μικρασιάτες του ρεμπέτικου και των αμανέδων από τη μια και του ταγκό και του βαλς από την άλλη.

Με την εποχή του Μεσοπολέμου των δεκάδων μπερντέδων (Καραγκιόζη) και της καντάδας. Της Σοφίας Βέμπο, του Γούναρη, της Δανάης, της Κάκιας Μένδρη, της Στέλλας Γκρέκα. Της ελληνικής επιθεώρησης και της οπερέτας, της ρετσίνας και της γαλλικής σαμπάνιας. Στην Αθήνα του Αττίκ, του Γιαννίδη, του Αλ. Σακελλαρίου, Μενεστρέλ και του Σουγιούλ που μέσα από τα τραγούδια και τη μουσική τους διαμόρφωσαν τον τρόπο διασκέδασης αλλά και μια ολόκληρη εποχή. Τραγούδια αγάπης και έρωτα αλλά και τραγούδια κωμικά, πολλές φορές εμπνευσμένα από πραγματικά γεγονότα, χαρακτήρισαν μια ολόκληρη περίοδο και τους ανθρώπους της για την καθαρότητά της.

Ποιές είναι

Η Μαρία Ασημακοπούλου – Ζεύκα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο πιάνο στην Κέρκυρα και πήρε με «Άριστα» το πτυχίο της από το Ωδείο «Φ. Νάκας». Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην «Ερμηνεία και διδασκαλία πιάνου» και έχει επίσης «Πτυχίο Αρμονίας» και «Πτυχίο Αντιστίξεως», έχει λάβει μέρος σε τέσσερις Θερινές Μουσικές Ακαδημίες του Ιονίου Πανεπιστημίου ενώ έχει γράψει και εκτελέσει την μουσική για τρεις θεατρικές παραστάσεις! «Το κομμάτι που λείπει», «Το δέντρο που έδινε» και «Τίτα – Λου».

Ακόμη έχει κάνει εμφανίσεις στην έναρξη του Φιλοσοφικού Συνεδρίου στα Γρανιτσέικα με έργα για φωνή και πιάνο, στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, στο πολιτιστικό κέντρο Γαστούνης, στο Κτήμα Μερκούρη κ.λπ.

Η Ολίνα Παναγιωτακοπούλου είναι απόφοιτη του Τμ. Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ κατέχει «Πτυχίο Πιάνου» και «Πτυχίο Αρμονίας» – Έχει συμμετάσχει σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις ως μέλος της Ομάδας (Very Special Aris) V.S.A. και έχει δώσει συναυλίες σε Πύργο και Αμαλιάδα.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot