FOLLOW US: facebook twitter

Μικρές ιστορίες μαγειρικής: Προτάσεις για όλα τα γούστα

Ημερομηνία: 19-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”5377″ img_size=”full”][vc_column_text]Το Σαββατοκύριακο μας περιμένει με μια ποικιλία συνταγών, επέλεξα δύο φαγητά και δύο γλυκάκια, γιατί δεν μπόρεσα να αντισταθώ στην υπέροχη συνταγή της μουσταλευριάς από την Όλγα Βενιζέλου- Ρουβά, τώρα μάλιστα που μπορείτε να βρείτε στη λαϊκή υπέροχο ντόπιο πετιμέζι και είναι κρίμα να μην το εκμεταλλευτείτε. Και μια και άρχισα… ανάποδα από τα γλυκά, σας έχω και μια συνταγή ωραιότατη και εύκολη με μπανάνα και σοκολάτα, που θα γίνει και η αγαπημένη των παιδιών. Και τώρα το φαγητό μας. Αρνακι στο φούρνο με μελιτζάνες και φέτα έχετε δοκιμάσει? Δοκιμάστε το με αυτή τη συνταγή και θα με θυμηθείτε, πλούσιο και θρεπτικό φαγητό για το Κυριακάτικο τραπέζι μας και έχω ακόμα να σας προτείνω λαζάνια με σπανάκι και ανθότυρο, αγαπώ τα λαζάνια όπως και να είναι μαγειρεμένα, αλλά η συγκεκριμένη πρόταση σίγουρα θα σας αρέσει. Όμορφες και γευστικές στιγμές για την οικογένειά σας και τους φίλους σας…

Αρνάκι στο φούρνο με μελιτζάνες και φέτα

Υλικά

2 κιλά αρνί

2 κιλά μελιτζάνες μακριές

Ι κουταλιά πελτέ ντομάτας

1 κουταλιά κέτσαπ

250 γραμ φέτα τριμμένη

3 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καταρχήν, κόβουμε τις μελιτζάνες σε μέτρια κομμάτια, και τις βάζουμε για μία ώρα σε ένα μπολ με νερό και αλάτι. Τις βγάζουμε από το νερό και τις στραγγίζουμε καλά.

Βάζουμε το αρνί σε μία κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε ελαφρά με το λάδι. Τρίβουμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την κέτσαπ, τον πελτέ ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε το κρέας μέχρι να ψηθεί .Υπάρχουν δυο τρόποι να ψηθεί το κρέας μας. Είτε σε απλή κατσαρόλα όπου χρειάζεται τουλάχιστον μία ώρα ψήσιμο, ή σε χύτρα ταχύτητας που μπορεί να το ψήσει σε 20-30 λεπτά.

Μόλις ψηθεί το αρνάκι, το αφαιρούμε απο την κατσαρόλα, αφήνοντας μέσα όμως την σάλτσα του. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε και αυτές. Και εδώ η ώρα ψησίματος εξαρτάται απο το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε.

Μόλις ψηθούν οι μελιτζάνες παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα το αρνί. Ρίχνουμε από πάνω τις μελιτζάνες και την σάλτσα τους. Πασπαλίζουμε με την φέτα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά .

Λαζάνια με σπανάκι, μπέικον και ανθότυρο

(μπαίνει και στην κατάψυξη)

Υλικά

10 φύλλα λαζάνια που δεν χρειάζονται βράσιμο (με αυγό)

1 ντομάτα τριμμένη

1 κιλό σπανάκι, πλυμένο και καθαρισμένο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες

1/2 κιλό ανθότυρο, φρέσκο

2 κούπες τριμμένη γραβιέρα, γλυκιά

Αλάτι, πιπέρι, ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο

1 δόση εύκολη μπεσαμέλ του δεκάλεπτου

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάλε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίξε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια να σοταριστούν.

Πρόσθεσε το σπανάκι και γύρνα το μερικές βόλτες μέχρι να μαραθεί.

Ρίξε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο που ταιριάζει τέλεια με το σπανάκι, χαμήλωσε την φωτιά και μαγειρεψέ το για 5-10 λεπτά μέχρι να μαραθεί εντελώς και να χάσει τον όγκο του.

Σε ένα άλλο μικρότερο τηγανάκι, σόταρε το μπέικον, αφού το ψιλοκόψεις.

Ρίξε το τραγανό μπέικον στο τηγάνι με το σπανάκι και μέσα εκεί πρόσθεσε και το ανθότυρο, αφού έχεις κατεβάσει από την φωτιά το σκέυος.

Ρίξε μερικές κουταλιές απο την τριμμένη ντομάτα στο πάτο του ταψιού που θα στρώσεις τα λαζάνια.

Βάλε μια στρώση λαζάνια πάνω από την ντομάτα, ρίξε 2-3 κουταλιές από το μίγμα με το σπανάκι και το ανθότυρο, ξανά λαζάνια και συνέχισε την διαδικασία μέχρι να τελειώσεις με την γέμιση.

Η τελευταία σου στρώση θα πρέπει να είναι με λαζάνια και πάνω εκεί θα ρίξεις την μπεσαμέλ για να καλυφθούν τα λαζάνια.

Ρίχνεις και μισή κούπα τριμμένο τυρί και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα για 35-40 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς.

Η μπεσαμέλ γίνεται με την κλασική συνταγή που όλες χρησιμοποιούμε.

-Αν θες αν καταψύξεις τα λαζάνια, κάνε την διαδικασία σε ταψάκια μιας χρήσης και σκέπασέ τα καλά με μεμβράνη και αλουμινόχαρτο. Όταν τα βγάλεις από τον καταψύκτη θα τα βάλεις απευθείας σε προθερμασμένο φούρνο και θα τα ψήσεις για 50 λεπτά στους 180. Τα λαζάνια τα διατηρώ για 20-25 μέρες στην κατάψυξη το πολύ!

Elainescooking.com

Μουσταλευριά με πετιμέζι

Υλικά

1 κούπα πετιμέζι

1 κούπα αλεύρι

3.5 κούπες νερό

κανέλα

καρύδια (προαιρετικά)

σουσάμι Ανακατεύω το νερό με το πετιμέζι.

Εκτέλεση

Στο μισό μείγμα διαλύω το αλεύρι και το άλλο μισό το βάζω σε κατσαρόλα να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνω μέσα το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύω συνεχώς καθώς βράζει.

Όταν αρχίζει να πήζει χαμηλώνω την φωτιά και το αφήνω να δέσει ανακατεύοντας συνέχεια. Μοιράζω σε μπολ τα οποία τα έχω πασπαλίσει με καρύδι και σουσάμι. Αφήνω να μισοκρυώσει και πασπαλίζω πάλι με καρύδι, κανέλα και σουσάμι.

Η συνταγή είναι από την Όλγα Βενιζέλου-Ρουβά

Γλυκό μπανάνα με σοκολάτα

Υλικά

4 μπανάνες

125 γρ κουβερτούρα

2 κουταλιές της σούπας γάλα

1 κουταλιά τής σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μπανάνες μπουκίτσες και τις βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν. Στη συνέχεια λιώνουμε την σοκολάτα με το γάλα και το βούτυρο. Όταν παγώσουν οι μπανάνες τίς βουτάμε μια μία στη σοκολάτα τις βάζουμε επάνω σε λαδόκολλα και πάλι στο ψυγείο νά παγώσει η σοκολάτα.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot