FOLLOW US: facebook twitter

Μια «ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ» για όλους…

Ημερομηνία: 13-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Τελευταίες παραστάσεις του “Δούρειου Ίππου” στον Απόλλωνα- Πέφτει η αυλαία την Κυριακή

Μέχρι και την Κυριακή 14 Μαίου που πέφτει η αυλαία των φετινών εμφανίσεων  της θεατρικής ομάδας «Δούρειος Ίππος», το κοινό της Ηλείας θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την εξαιρετική παράσταση της Ομάδας “ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ”, ένα από τα σημαντικότερα έργα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Παρασκευά Παπαπετρόπουλου.

Ήδη από τις πρώτες ημέρες που ανέβηκε το έργο, το θεατρόφιλο κοινό “αγκάλιασε” την παράσταση εκδηλώνοντας για άλλη μια φορά την αγάπη και τη συμπαράστασή του σε κάθε εγχείρημα της ομάδας. Αναμενόμενο, καθώς φέτος δόθηκε η ευκαιρία στους λάτρεις του θεάτρου-και όχι μόνο-να παρακολουθήσουν ένα έργο που δύσκολα μπορεί να ανέβει από ερασιτεχνικό θίασο με άψογη παραγωγή και καθαρό, ατόφιο Σαιξπηρικό λόγο.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η “ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ” συγκαταλέγεται στα 8 σπουδαιότερα έργα του συγγραφέα-ποιητή μεταξύ των οποίων τα : Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Μάκβεθ, Άμλετ, Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, Τρικυμία, Ο έμπορος της Βενετίας και Πολύ κακό για το τίποτα. Μέχρι και σήμερα, εκατοντάδες θεατές παρακολούθησαν όλο αυτό το διάστημα την παράσταση που έλαβε κολακευτικά σχόλια και διθυραμβικές κριτικές, για το όλο στήσιμό της, τις ερμηνείες των ηθοποιών και αποδίδουν και τιμούν με τον καλύτερο τρόπο το Σαιξπηρικό κείμενο που προβάλλει τον έρωτα που όταν είναι τόσο δυνατός αντέχει τα πάντα και νικά τις αντιθέσεις και τις αντιλήψεις μιας αυστηρής αγγλικής εποχής.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

Δούκας Ορσίνο: Γιώργος Τσιρώνης

Κούριος : Χρήστος Ψάρρης

Βιόλα: Αλίκη-Παυλίνα Λιόντη

Αντώνης , Πλοίαρχος:  Βασίλης Τσάκαλης

Μαρία : Παναγιώτα Ιωάννου

Τόμπης : Βασίλης Αγγελόπουλος

Άντριου : Αλέξης  Γιαννόπουλος

Φέστας: Ιάκωβος Φωτιάδης

Ολίβια: Έφη Ραδαίου

Μαλβόλιος : Νίκος Καραμάνης

Σεβαστιανός: Ραμαζάν  Λίτσι

Φάβας : Σταύρος Γεωργογιαννόπουλος

Αστυνόμος: Θεόδωρος Βένδρας

Ιερέας : Θανάσης Χαϊκάλης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot