Μια γιορτή για τις γλώσσες της Ευρώπης από τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Ξένων Γλωσσών N. Ηλείας
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”73313″ img_size=”full”][vc_column_text]Μια γιορτή – μάθημα για την Γηραιά ήπειρο και τις ευρωπαϊκές γλώσσες ήταν αυτή που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ξένων Γλωσσών ν. Ηλείας, το πρωί της Κυριακής στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στον Πύργο. Μικροί και μεγάλοι έδωσαν το παρόν για να «ποτίσουν» το δέντρο της αγάπης και της ειρήνης των χωρών της Ευρώπης με το σύνθημα «Ενωμένοι στη διαφορετικότητα – όλες οι γλώσσες μια παρέα». Η γιορτή περιλάμβανε πολλές εκπλήξεις και δώρα για τα παιδιά που συμμετείχαν.
Η Πρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Ξένων Γλωσσών ν. Ηλείας Χριστίνα Λαμπροπούλου, αναφερόμενη στην εκδήλωση τόνισε πως «… είναι μια μέρα γιορτής, χαράς, που συγκεντρώνονται τα παιδιά των κέντρων ξένων γλωσσών Palso ν. Ηλείας για να γιορτάσουμε τις ευρωπαϊκές γλώσσες. Η 26η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως η μέρα ευρωπαϊκών γλωσσών και γίνεται μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία προώθησης της γλωσσομάθειας και της αναγκαιότητας γνώσης δύο και τριών ξένων γλωσσών».
Μιλώντας για το περιεχόμενο της γιορτής δήλωσε ότι «… ετοιμάσαμε μια σειρά από δράσεις, με έκθεση ζωγραφικής με έργα των μαθητών μας, που εδώ και ένα μήνα ετοίμαζαν και εκτίθεται στο φουαγιέ της Π.Ε. Ηλείας. Το πρώτο έργο θα γίνει αφισάκι για τη γιορτή Ευρωπαϊκών Γλωσσών του χρόνου και έχουμε ετοιμάσει και ένα κουΐζ πολλαπλών επιλογών με θέμα τις ευρωπαϊκές γλώσσες και την Ευρώπη και πόσο ευρωπαίοι πολίτες είναι και αισθάνονται οι μαθητές μας».
Μιλώντας για τον απώτερο σκοπό αυτής της γιορτής σημείωσε πως «… είναι μια δράση που βοηθά και τα παιδιά και δείχνουμε ότι μέσα από την ομάδα, μέσα από τη συνεργασία, το αποτέλεσμα είναι καλύτερο. Οι μαθητές δένονται και έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και αυτό φανερώνει στους γονείς και τη δουλειά που γίνεται μέσα στην τάξη. Συμμετέχουν πάνω από 150, ενώ άλλα τόσα άτομα συμμετείχαν στην ζωγραφική».
Στο πλαίσιο της γιορτής, μέλη σχολών χορού του Πύργου παρουσίασαν χορευτικά από το ευρωπαϊκό μωσαϊκό. Συμμετείχαν εθελοντικά οι σχολές χορού Νατάσας Ζουμή – Αγγελακοπούλου, Δήμητρας Μπέρτσου και Πόπης Παναγοπούλου, καθώς και ο λαογραφικός σύλλογος «οι Μωραϊτες».[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1539591244114-c0d216cf-f11d-2″ include=”73314,73315,73316,73317,73318,73319,73320″][/vc_column][/vc_row]