«Μεγάλες τομές στην παγκόσμια ιστορία»: Χειμαρρώδης παρουσίαση από την Παν/κό Μαρία Ευθυμίου στον Πύργο
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”72609″ img_size=”full”][vc_column_text]Είναι εφικτό να εντρυφήσει κάποιος στο θέμα «Μεγάλες τομές στην παγκόσμια Ιστορία» μέσα σε λίγη ώρα; Και όμως, αυτό το δώρο προσέφερε στο κοινό της η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πα/μίου Μαρία Ευθυμίου με την χειμαρρώδη ομιλία της το βράδυ της Τετάρτης στο Συνεδριακό κέντρο της ΠΕ Ηλείας.
Η Δρ. Μαρία Ευθυμίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο διδάσκει Ελληνική Ιστορία της περιόδου της Τουρκοκρατίας, καθώς και Παγκόσμια Ιστορία, για την οποία μίλησε, με θέμα: «Μεγάλες τομές στην παγκόσμια Ιστορία».
Διαθέτοντας βαθειά γνώση στη βάση των κοινωνικοπολιτικών και οικονομικών παραμέτρων των μεγάλων πολιτισμών που αναπτύχθηκαν πάνω στη γη από τα ομιχλώδη βάθη των χιλιετιών, τα κριτήρια με τα οποία τους αποδίδεται ο χαρακτηρισμός «μεγάλοι» (παρελθόν, παρόν και μέλλον) , μετέφερε τις δικές της γνώσεις και εμπειρίες στον κόμσο, με ένα ολοζώντανο ρέοντα λόγο και απίστευτο χιούμορ! Όπως η ίδια λέει « η Παγκόσμια Ιστορία είναι μια διαδρομή στην ιστορία του ανθρώπου και στα επιτεύγματά του».
Η Παν/κός ήταν καλεσμένη από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου, το Σύνδεσμο Φιλολόγων Πύργου – Ολυμπίας, το Λύκειο των Ελληνίδων Πύργου και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαλιάδας.
Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου κ. Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος, που μίλησε με πολύ θερμά λόγια για την ομιλήτρια, στην οποία χάρισε και ένα αναμνηστικό δώρο, ενώ ευχαρίστησε την πρ. πρόεδρο του Συλλόγου Κατερίνα Σωτηροπούλου, για την συμβολή της στην εκδήλωση. Στη συνέχεια απεύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πύργου — Ολυμπίας Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου Τούλα Καλαμπόκα καθώς και ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος.
Ποια είναι η Μαρία Ευθυμίου
Η Μαρία Ευθυμίου σπούδασε Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Πρώτου και Δευτέρου Κύκλου στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης.
Από το 1981 είναι μέλος του ΔΕΠ του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο διδάσκει Ελληνική Ιστορία της περιόδου της Τουρκοκρατίας, καθώς και Παγκόσμια Ιστορία. Στην παρούσα περίοδο βρίσκεται στην βαθμίδα της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας.
Ως προσφορά του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών προς το ευρύτερο κοινό, από επταετίας, διδάσκει κύκλους Ιστορίας σε Δήμους, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Κέντρα Απεξάρτησης και Φυλακές της χώρας.
Έχει διδαχθεί επτά ξένες γλώσσες και έχουν κυκλοφορήσει τρία βιβλία της.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]