FOLLOW US: facebook twitter

Με ειδήσεις η εκδήλωση «Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου»

Ημερομηνία: 17-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”33207″ img_size=”full”][vc_column_text]Παρουσίαση βιβλίου του δημοσιογράφου Νίκου Αγγελίδη

Σε εκδήλωση, στην οποία έδωσαν δυναμικό «παρών» πολλοί φίλοι της ΑΕΚ από την Ηλεία όπως και φίλαθλοι που ενδιαφέρονται για την ιστορία του ποδοσφαίρου, παρουσιάστηκε στον Πύργο (στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης) το περασμένο Σάββατο η έκδοση: «ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».

Πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά που αναδεικνύει την παγκοσμιότητα του μεγάλου συλλόγου και βασίζεται σε έρευνα του δημοσιογράφου Νίκου Αγγελίδη, ο οποίος βρέθηκε στον Πύργο και μίλησε για το βιβλίο του, ενώ αποκάλυψε ενδιαφέροντα στοιχεία άγνωστα μέχρι σήμερα τα περισσότερα για ομάδες με το όνομα ΑΕΚ ή με σήμα τον δικέφαλο αετό σε κάθε γωνιά του πλανήτη!

Στην έρευνα άλλωστε, περιλαμβάνονται δύο ομάδες από την Ηλεία, η ΑΕΚ Πύργου και η Α.Ε. Κ. Παναγιάς για τις οποίες ο Ν. Αγγελίδης κάνει ιδιαίτερη αναφορά.

Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη παρουσίαση στην επαρχία σε όλη την Ελλάδα μετά την εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα, γεγονός το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία και για την περιοχή.

Έρευνα πέντε ετών…

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο δημοσιογράφος Νίκος Αγγελίδης ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία του και αναφέρθηκε στο πρωτότυπο συγγραφικό του εγχείρημα, τονίζοντας ότι η έμπνευση για την υλοποίησή του ήταν η ουγγρική «ΑΕΚ Μπελογιάννης», αλλά και η συμμετοχή του παππού του στη πρώτη ομάδα πετοσφαίρισης (βόλεϊ) της ΑΕΚ.

Ο κ. Αγγελίδης δήλωσε ότι η πολυσχιδής έρευνα διήρκεσε πέντε χρόνια περίπου και περιελάμβανε εξαντλητική μελέτη παλαιών εφημερίδων, υπερατλαντικό ταξίδι και συνομιλίες με παλαιούς αθλητές, και στη συνέχεια παρουσίασε με τη βοήθεια διαφανειών (slides) τις σημαντικότερες ομάδες που έφεραν το όνομα ΑΕΚ  και είτε είχαν σήμα τον δικέφαλο αετό είτε κιτρινόμαυρες εμφανίσεις.

Ο Νίκος Αγγελίδης αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στις δύο «ΑΕΚ» που ιδρύθηκαν στην Ηλεία, την ποδοσφαιρική ΑΕΚ Πύργου και την μπασκετική ΑΕΚ Κάτω Παναγιάς, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κοινού.

Το βιβλίο συμπαρουσίασε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Φωτεινόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι η καταγραφή των σωματείων σε όλο τον κόσμο με το όνομα «ΑΕΚ» και έμβλημα τον δικέφαλο και χρώμα τα κιτρινόμαυρα, είναι ένα καινοτόμο και αξιέπαινο εγχείρημα, που υπερβαίνει τα οπαδικά όρια και έχει ξεχωριστή ιστορική αξία. Ο κ.Φωτεινόπουλος πρόσθεσε ότι  οι 302 ΑΕΚ παγκοσμίως μαρτυρούν τη δυναμική και την επιρροή της ιστορικής κληρονομιάς που κουβαλά ένας αθλητικός σύλλογος. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου, πήραν τον λόγο αρκετοί άνθρωποι του αθλητισμού αλλά και απλοί φίλοι της ΑΕΚ. Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε ο δημοσιογράφος Χρίστος Πλευριάς.

Δ. Μπαξεβανάκης:  «Είμαστε στην τελική ευθεία για το γήπεδο»

Στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Νίκου Αγγελίδη, ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, στην Ηλεία, παραβρέθηκε κι ο Υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Ο κ. Μπαξεβανάκης δεν έκρυψε τα αισθήματα του για την ΑΕΚ και αναφέρθηκε στο καυτό θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, εκφράζοντας την απόλυτη αισιοδοξία του ότι η διαδικασία βρίσκεται στην τελική της ευθεία. Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Για το γήπεδο αυτό που ήταν να κάνει το Υπουργείο Εσωτερικών, ξέρετε το έκανε… Και με κόστος και με αντιπαλότητα. Κόντρα σε πολλά εμπόδια, το ξέρει πολύ καλά η ΑΕΚ. Είμαστε στην τελική ευθεία…»

Ο Υφυπουργός Παιδείας, αναφέρθηκε και στην αγάπη του για την ΑΕΚ, ζητώντας ένα δίκαιο πρωτάθλημα, στο οποίο – όπως είπε – η Ένωση θα έχει πολλές ελπίδες επειδή διαθέτει καλή ομάδα.

«Μου είπαν να μην έρθω γιατί λέει… άμα γίνει γνωστό ότι είσαι ΑΕΚ δεν θα έχεις καλή τύχη την επόμενη φορά… Οι παλιές αγάπες είναι οι μεγαλύτερες. Επομένως ΑΕΚ είμαστε και ΑΕΚ θα συνεχίσουμε. Αυτό που πρέπει να επιδιώξουμε είναι να γίνεται ένα καλό πρωτάθλημα, να σπάσει οριστικά η παράγκα, να παίζονται οι αγώνες επί ίσιος όροις. Αν συμβεί αυτό έχουμε πολλές πιθανότητες γιατί και καλή ομάδα είμαστε, αλλά πάνω από όλα έχουμε και κάτι που δεν έχουν οι άλλες λεγόμενες… μεγάλες ομάδες. Είμαστε καθαροί και έντιμοι».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot