FOLLOW US: facebook twitter

Μαύρη μέρα για την Αττική: Θλίψη της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας

Ημερομηνία: 25-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”66845″ img_size=”full”][vc_column_text]Μεσίστια κυματίζει η σημαία της Βουλής με εντολή του προέδρου Νίκου Βούτση μετά τα φονικά πύρινα μέτωπα στην ανατολική Αττική.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος σχολίασε ότι «σήμερα είναι ημέρα μνήμης. Είναι η 44η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας αλλά όλα τα επισκιάζει η τραγωδία των νεκρών της πυρκαγιάς».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακύρωσε την καθιερωμένη εκδήλωση της 24ης Ιουλίου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μετά την ενημέρωση που είχε από τον Αλέξη Τσίπρα για τις τραγικές συνέπειες των πυρκαγιών.

«Ανήμερα της επετείου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η διαπίστωση είναι θλιβερή: Το ελληνικό κράτος αδυνατεί διαχρονικά να προστατεύσει αποτελεσματικά τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών του» υπογράμμισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επισκέφτηκε το δημαρχείο Ραφήνας.

«Σήμερα, όμως, δεν είναι η στιγμή για απόδοση ευθυνών. Την ώρα που η χώρα πενθεί, δεν έχει νόημα καμία αντιπαράθεση. Τώρα είναι η ώρα για ενότητα και αλληλεγγύη. Ας αναλογιστούμε μόνο σιωπηλά ότι κάτι πρέπει να αλλάξει και ότι πρέπει επιτέλους να περάσουμε από τα εύκολα λόγια στα δύσκολα έργα» δήλωσε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά τους στους συγγενείς των θυμάτων κι ανέφερε πως «η πατρίδα μας βιώνει μια ανείπωτη εθνική τραγωδία. Ο πόνος είναι μεγάλος. Οι εικόνες οικογενειών που έφυγαν από τη ζωή αγκαλιασμένες συγκλονίζουν όλους μας».

«Είναι σοκαριστικό να χάνονται τόσες ανθρώπινες ζωές σε μια περιοχή μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας, όπου πλέον ζουν μόνιμα χιλιάδες οικογένειες, φιλοξενούνται παιδιά στις κατασκηνώσεις, παραθερίζουν συμπολίτες μας. Στην Ανατολική και Δυτική Αττική, παρά το ότι ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες ζει μία δεύτερη Αθήνα, δεν υπάρχει δυστυχώς καμιά υποδομή, κανένα σχέδιο ουσιαστικής προστασίας της ανθρώπινης ζωής», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε πως «τούτες τις ώρες προέχει να σταματήσει η πύρινη καταστροφή, να υπάρξει άμεση, ολόπλευρη βοήθεια σε όλους όσους έχουν πληγεί, στους τραυματίες, πάνω απ’ όλα σε όσους έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, σε όσους έχουν μείνει άστεγοι με κατεστραμμένες τις περιουσίες τους».«Αυτά επείγουν να γίνουν σήμερα. Αμέσως μετά θα μιλήσουμε και για τις μεγάλες εγκληματικές ευθύνες που θυσιάζουν τον άνθρωπο στο βωμό του κέρδους και της εξαπάτησης».

Επίσης, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, έκανε λόγο «για ανείπωτη τραγωδία. Ημέρα Εθνικού πένθους. Η σκέψη μας στα θύματα και τις οικογένειες τους. Στεκόμαστε δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη σήμερα,  μα και αύριο. Ευγνωμοσύνη  σε όσους παλεύουν στα πύρινα μέτωπα ασταμάτητα από χθες. Τίποτα άλλο. Τώρα σιωπή. Όλα τα άλλα στην ώρα τους».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot