FOLLOW US: facebook twitter

Μέχρι 30 Ιουνίου οι εγγραφές στα ΕΠΑΛ

Ημερομηνία: 30-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Όλες οι ειδικότητες του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Πύργου

Λεπτομέρειες για τις εγγραφές μαθητών στα ΕΠΑΛ που ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου αλλά και τους τομείς και τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν φέτος στο 1ο ΕΠΑΛ Πύργου, έδωσε η Διεύθυνση του σχολείου.

Αναλυτικότερα, στην Α’  τάξη ΕΠΑΛ εγγράφονται οι απόφοιτοι Γυμνασίου, οι κάτοχοι απολυτηρίου Γυμνασίου ή άλλου ισότιμου τίτλου καθώς και οι  κάτοχοι πτυχίου Κατωτέρας Τεχνικής ή Επαγγελματικής Σχολής ή άλλου ισότιμου τίτλου, οι μαθητές 1ου κύκλου Τ.Ε.Ε. οι μαθητές ΤΕΣ ,οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ  και Β΄ τάξης εσπερινών ΓΕ.Λ.

Στην Β τάξη ΕΠΑΛ  μπορούν να εγγραφούν  :

  1. Κάτοχοι πτυχίου ΕΠΑ.Σ. Τ.Ε.Ε και ΤΕΣ, μαθητές/τριες παρελθόντων ετών της Β΄ και Γ΄ τάξης ΓΕΛ,Τ.Ε.Λ., Λ.Ε.Ν., Ε.Π.Λ. και 2ου κύκλου Τ.Ε.Ε.
  2. Οι απόφοιτοι ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. παλαιοτέρων ετών για την απόκτηση πτυχίου ειδικότητας
  3. Οι προαχθέντες της Α΄ τάξης και οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ., μετεγγράφονται στην Β τάξη ΕΠΑΛ για την απόκτηση Απολυτηρίου και πτυχίου ειδικότητας ΕΠΑ.Λ .
  4. Οι κάτοχοι απολυτηρίου ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ, παρακολουθούν μόνο τα μαθήματα ειδικότητας

Ειδικά, οι απόφοιτοι ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ. του σχολικού έτους 2016-2017 που επιθυμούν να

εγγραφούν στη Β΄ τάξη ΕΠΑ.Λ. για την απόκτηση πτυχίου ειδικότητας ΕΠΑ.Λ., δύνανται να

εγγραφούν και από 1η έως 11η Σεπτεμβρίου 2017 στα υπάρχοντα τμήματα.

Στην Γ΄ τάξη ΕΠΑ.Λ. δύνανται να εγγραφούν οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ. του ν. 3475/2006 σε αντίστοιχες ειδικότητες του ν. 4386/2016

Με τα 3 χρόνια σπουδών στα ΕΠΑΛ οι μαθητές αποκτούν: Κρατικό πτυχίο επιπέδου 4, αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση  και  Απολυτήριο Λυκείου ισότιμου με του ΓΕΛ, με ενδοσχολικές μόνο εξετάσεις, Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από 18 ετών, με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα ενώ έχουν την δυνατότητα για Συνέχιση σπουδών στα ΤΕΙ και ΑΕΙ με ειδικές πανελλήνιες εξετάσεις, Συνέχιση σε  προαιρετικό επιπλέον έτος μαθητείας σε επιχειρήσεις, με αμοιβή και πλήρη ασφάλιση, αποκτώντας παράλληλα επαγγελματική εμπειρία και προϋπηρεσία και δυνατότητα αύξησης του  επιπέδου του Πτυχίου τους από 4 σε μεταδευτεροβάθμιο επίπεδο 5, Απόκτηση και δεύτερου πτυχίου άλλης ειδικότητας του ίδιου τομέα εγγραφόμενοι στην Γ τάξη και παρακολουθώντας μόνο τα μαθήματα ειδικότητας (πχ Ηλεκτρολόγος σε Ηλεκτρονικό, Μηχανολόγος σε Ψυκτικό ή Οχημάτων ,Κομμωτικής σε Νοσηλευτική  κλπ).

Ειδικότητες

Το 1o ΕΠΑΛ Πύργου καλύπτει κυρίως ειδικότητες τεχνολογικού προσανατολισμού και ενδιαφέροντος, συνεχίζοντας έτσι την σαραντάχρονη προσφορά του στην επαγγελματική εκπαίδευση της περιοχής με πτυχιούχους  από τους οποίους πάρα πολλοί είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες στην ειδικότητα τους

Οι τεχνολογικές του ειδικότητες έχουν από χρόνια κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα ενώ στις περισσότερες ειδικότητες οι πρώτες άδειες εξασκήσεως επαγγέλματος λαμβάνονται αμέσως απλά με την λήψη του πτυχίου.

Οι Τομείς και ειδικότητες του 1ου  ΕΠΑΛ Πύργου είναι  οι εξής:

Τομέας Πληροφορικής

  1. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής
  2. Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ

Τομέας Μηχανολογίας

  1. Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών
  2. Τεχνικός Εγκαταστάσεων ψύξης αερισμού και κλιματισμού
  3. Τεχνικός Οχημάτων

Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

  1. Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών
  2. Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων

Τομέας Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού

Τεχνικός Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής

Τομέας Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας

Κομμωτικής Τέχνης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot