FOLLOW US: facebook twitter

Μάθημα οδικής συνείδησης για τους μαθητές από το προσωπικό της Τροχαίας

Ημερομηνία: 12-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Στο κέντρο του Πύργου η έκθεση της Τροχαίας – Για τους αυριανούς πολίτες και οδηγούς

Ένα διαφορετικό πιο βιωματικό μάθημα είχαν χθες την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές του Γ3 τμήματος του 6ου δημοτικού σχολείου Πύργου. Στην κεντρική πλατεία της πόλης, παρακολούθησαν το προσωπικό της Τροχαίας να τους ενημερώνει σχετικά με την οδική ασφάλεια και συμπεριφορά, ώστε να γίνουν αύριο υπεύθυνοι τόσο ως οδηγοί, όσο και συνολικά στην συμπεριφορά τους ως πολίτες, απέναντι σε αυτό το πολύ σημαντικό θέμα. Η διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Πύργου Κατερίνα Μπόγλου μαζί με το προσωπικό της υπηρεσίας παρουσίασαν το σχετικό υλικό για την οδική ασφάλεια. Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν στο μάθημα, άκουσαν με προσοχή και έκαναν τις ερωτήσεις για να καλύψουν τις απορίες που τους δημιουργήθηκαν.

Ο διευθυντής του 6ου δημοτικού σχολείου Πύργου Νίκος Κουσάβελος σε δηλώσεις του τόνισε πως «στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων μας που έχουν σχέση με την κυκλοφοριακή αγωγή, το Γ3 τμήμα του σχολείου μας, υπό την επίβλεψη του κ. Φώτη Αντωνόπουλου και τη συνδρομή και άλλων εκπαιδευτικών πραγματοποίησαν σήμερα τη δράση αυτή με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά ούτως ώστε να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα, αυτή η μεγάλη μάστιγα για την ελληνική κοινωνία.

Στην προσπάθεια αυτή είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση και συνδρομή της κυρίας Αικατερίνης Μπόγλου, διοικητού της Τροχαίας Πύργου και του προσωπικού, οι οποίοι ήταν δίπλα μας και μας βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της δράσης. Σε συνεργασία και με την κα Ευγενία Ηλιοπούλου, υπεύθυνη των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων μέσα από τα οποία βιωματικά θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά ούτως ώστε να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον».

Από την πλευρά της η υπεύθυνη των προγραμμάτων αυτών Ευγενία Ηλιοπούλου, επισήμανε πως «… το θέμα της οδικής ασφάλειας είναι ιδιαίτερα φλέγον. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό η εκπαίδευση να μη μένει αμέτοχη. Τα παιδιά πρέπει από πολύ μικρή ηλικία να βοηθηθούν για να αλλάξουν στάσεις, θέσεις και συμπεριφορές, που έχουν τραυματίσει τη χώρα μας που έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στα τροχαία ατυχήματα. Η συμμετοχή λοιπόν των παιδιών εκτός του ότι ευαισθητοποιεί τα ίδια, δίνει ένα μήνυμα στους γονείς αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία. Ένα μήνυμα για πιο υπεύθυνη συμπεριφορά στους δρόμους που θα μας βοηθήσει όλους να γίνουμε πιο σωστοί και να μην κινδυνεύουμε πια.

Το είπαν και τα παιδιά είναι άδικο να κινδυνεύουν τόσες ανθρώπινες ζωές στο δρόμο. Με αντίστοιχο τρόπο δουλεύουν και όλα τα υπόλοιπα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων. Είναι ένα άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία και τη ζωή και βοηθούν τα παιδιά να ασχοληθούν με θέματα που άπτονται και της υγείας και του πολιτισμού και του περιβάλλοντος που τόσο πολύ πάσχει στις ημέρες μας από κακές συμπεριφορές» δήλωσε χαρακτηριστικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot