FOLLOW US: facebook twitter

«Λόγια της Πλώρης» με πανσέληνο στο Κατάκολο: Το μουσικό έργο του Γιώργου Βούκανου ερμηνεύουν ο Βασίλης Λέκκας και η Άντα Αθανασοπούλου

Ημερομηνία: 04-09-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”37934″ img_size=”full”][vc_column_text]Περπατάμε όλοι μαζί στα έργα του ΕΣΠΑ στο λιμάνι

Μεγάλη δημοσιότητα αρχίζει να παίρνει η εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την επόμενη Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στο Κατάκολο, στους δρόμους του ΕΣΠΑ με πανσέληνο! Ήδη χθες κυκλοφόρησε και η αφίσα της μουσικής εκδήλωσης όπου στο λιμάνι στις 7.30 το απόγευμα, λίγο πριν εμφανιστεί το φεγγάρι, θα παρουσιαστεί το Μουσικό έργο του συνθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Ήλιδας, Γιώργου Βούκανου «Λόγια της Πλώρης» εμπνευσμένο από τα διηγήματα του Ηλείου συγγραφέα  Ανδρέα Καρκαβίτσα.

Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο μουσικό οδοιπορικό, όπου η ιστορία του έργου αναφέρεται στην αγάπη και στον έρωτα ενός ζευγαριού όπως τον περιγράφει ο  Καρκαβίτσας. Το μουσικό έργο του Γιώργου Βούκανου,  πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2012 και στο Κάστρο Χλεμούτσι το 2013.

Στα «Λόγια της Πλώρης» τραγουδά ο Βασίλης Λέκκας με την υπέροχη φωνή του που έχει τραγουδήσει μοναδικά τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκη και άλλων ελλήνων συνθετών και η Άντα Αθανασοπούλου σε σκηνοθεσία Χάρη Κότσιφα και κείμενα Μαίρης Βούκανου. Μαζί με τα τραγούδια του Γιώργου Βούκανου θα ακουστούν και άλλα παραδοσιακά άσματα με θέμα την θάλασσα, ενώ συμμετέχουν πέραν των ερμηνευτών και τρεις ακόμα μουσικοί.

Με έναν μουσικό λοιπόν τρόπο, γιατί η μουσική ταξιδεύει πάντα τις ψυχές μας, η Περιφέρεια Δυτικης Ελλάδας και η ΠΕ Ηλείας, γιορτάζουν τα έργα του ΕΣΠΑ στο Κατάκολο. Την επέκταση του λιμανιού είναι το πρώτο έργο προτεραιότητας που υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας και αποτελεί τη σφραγίδα της Περιφέρειας για το σύνολο έργων που έγινε μέσω του προηγούμενου ΕΣΠΑ, ένα μεγάλο πράγματι έργο που χαίρονται πλέον οι Ηλείοι αλλά και οι επισκέπτες.

Όπως δήλωσε και ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας στην παρουσίαση της εκδήλωσης- θα γίνουν δύο ακόμα εκδηλώσεις στις άλλες δύο Π.Ε- στόχος της Περιφέρειας είναι οι πολίτες να «γνωρίσουν τα έργα που έχουν δημιουργηθεί ή υλοποιούνται ή προγραμματίζονται, μέσω του ΕΣΠΑ και ουσιαστικά δίνουν το σύνθημα για την αλλαγή στη νοοτροπία, στην κουλτούρα, στη φιλοσοφία των έργων που σχεδιάζει και υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

Ελάτε λοιπόν να περπατήσουμε μουσικά στο Κατάκολο τα έργα ΕΣΠΑ κάτω από το φως της πανσελήνου του Σεπτεμβρίου…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot