FOLLOW US: facebook twitter

Λεωνίδας Μπαρτζελιώτης: Δώρισε 40 τίτλους εκδόσεων στη Βιβλιοθήκη

Ημερομηνία: 14-09-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”39107″ img_size=”full”][vc_column_text]Δωρεά Μπαρτζελιώτη στο Σωματείο της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας

Ο κ. Λεωνίδας Μπαρτζελιώτης ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ δώρισε 40 τίτλους των εκδόσεων του “Ολυμπιακού Κέντρου Φιλοσοφίας και Παιδείας” ΟΚΦΠ στο Σωματείο της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης.

Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, άρθρων και ανακοινώσεων καθώς και εκδότης αρκετών συλλογικών τόμων.

Ο Ηλείος καθηγητής υπήρξε ιδρυτής του “Διεθνούς Κέντρου Φιλοσοφίας και Διεπιστημονικής Έρευνας” μετεξέλιξη του οποίου αποτελεί το “Ολυμπιακό Κέντρο Φιλοσοφίας και Παιδείας”.

Το εν λόγω κέντρο οργανώνει διεθνή επιστημονικά συνέδρια, επιστημονικά σεμινάρια για έλληνες και ξένους φοιτητές και σειρά μαθημάτων φιλοσοφίας στην Αθήνα και στην Ηλεία.

Το ΟΚΦΠ είναι ένα επιστημονικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που επί τριάντα συναπτά έτη οργανώνει το “Διεθνές Συμπόσιο Φιλοσοφίας” στην Αρχαία Ολυμπία και στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας.

Το κέντρο εκδίδει από το 1988 το διεθνούς κύρους φιλοσοφικό περιοδικό “Skepsis” το οποίο αποστέλλεται στις βιβλιοθήκες πολλών ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η περιοδική έκδοση Ολιστικής Φιλοσοφίας ΞΕΝΟΦΩΝ. Εκδίδει ακόμα τα πρακτικά των συνεδρίων και συμποσίων, ενώ μεταφράζει και εκδίδει έργα πανεπιστημιακών και ερευνητών, Αμερικανών, Κινέζων και Ρώσων, μεταξύ άλλων αναγνωρισμένων φιλοσόφων, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Ο καθηγητής Μπαρτζελιώτης εξέφρασε την επιθυμία του για μια μελλοντική συνεργασία του ΟΚΦΠ με την Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη.

Με την πολύτιμη δωρεά εμπλουτίζεται το τμήμα των φιλοσοφικών αναγνωσμάτων της Βιβλιοθήκης και το υλικό είναι στη διάθεση του αναγνωστικού κοινού,

Το Σωματείο της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot