FOLLOW US: facebook twitter

Λ. Καμπρουβί: Οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να προσφέρουν μια πειστική και κοινή λύση για τον εκδημοκρατισμό της ΕΕ

Ημερομηνία: 21-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”55671″ img_size=”full”][vc_column_text]Ο Λιουίς Καμπρουβί, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος Πρωτοβουλία για την Καταλονία-Πράσινοι ((ICV), με μεγάλη δράση τόσο στο εσωτερικό της Καταλονίας, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο με μια σειρά παρεμβάσεων εντός της ΕΕ, βρέθηκε στην Αθήνα για τις εργασίες της διεθνούς συνάντησης “Ενώνοντας δυνάμεις για μια άλλη Ευρώπη”, του Προοδευτικού Φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 16-17 Μαρτίου. Μίλησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τις προκλήσεις και τις δυνατότητες σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων και τις προοπτικές να προωθηθεί ο εκδημοκρατισμός των θεσμών της ΕΕ προς όφελος των λαών της.

Ιδιαίτερα στάθηκε, ο Λ. Καμπρουβί, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην ανάγκη να υπάρξει μία υπερεθνική σύγκλιση και προγραμματική συμφωνία των ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, ώστε να προσφερθεί και να προωθηθεί μία πειστική, λειτουργική και ομόφωνη πρόταση για το κοινωνικό και δημοκρατικό μέλλον της Ευρώπης, που θα δίνει λύση στις παρούσες δυσλειτουργίες των ευρωπαϊκών μηχανισμών που παράγουν αδιέξοδα και αντιθέσεις, αλλά και θα προστατεύσει την ευρωπαϊκή ήπειρο απ΄ όποια οπισθοδρόμηση και νοσηρές συνέπειες, που η άνοδος της ακραίας δεξιάς και του λαϊκισμού της και η περιχαράκωση σε ένα ξεπερασμένο μοντέλο κράτους-έθνος μπορεί να οδηγήσει την Ευρώπη.

Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης του Λιουίς Καμπρουβί στον Γιώργη-Βύρωνα Δάβο για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πηγή: amna.gr[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot