FOLLOW US: facebook twitter

Κυριάκος Μητσοτάκης χθες από την Ηλεία: «Είμαστε έτοιμοι να βάλουμε ξανά την Ελλάδα μπροστά»

Ημερομηνία: 02-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”51253″ img_size=”full”][vc_column_text]

«Η Ηλεία μπορεί να απογειωθεί αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα»

«Είμαστε έτοιμοι. Με σχέδιο. Με δύναμη. Με τους κατάλληλους ανθρώπους. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που όλοι θέλουμε: Να βάλουμε ξανά την Ελλάδα μπροστά». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες βραδύ από τον Πύργο, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο κατάμεστο από κόσμο συνεδριακό κέντρο της ΠΕ Ηλείας, όπου του επιφύλαξαν  θερμή υποδοχή στελέχη, οπαδοί και φίλοι του κόμματος. Τον πρόεδρο της ΝΔ καλωσόρισε στο νομό και προλόγισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας κ. Χρήστος Γαβράς, αποκαλώντας τον κ. Μητσοτάκη «αυριανό Πρωθυπουργό» τονίζοντας ότι η Ηλεία έχει πολλά προβλήματα και περιμένει να δρομολογηθούν για αυτά λύσεις όταν η Νέα Δημοκρατία θα γίνει κυβέρνηση.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε αρχικά στην χθεσινή του ολοήμερη περιοδεία την Ηλεία τονίζοντας ότι θέλει και μπορεί να απευθύνεται στους πολίτες πρόσωπο με πρόσωπο, να μιλά μαζί τους ανοιχτά « γιατί εγώ ούτε έχω κοροϊδέψει ούτε πρόκειται να κοροϊδέψω κανέναν. Έχω γυρίσει τους δρόμους κι έχω σταθεί στις πλατείες όλης της Ελλάδας. Ξέρω την πίκρα και την ελπίδα της. Γιατί έχω ακούσει τους πολίτες. Άκουσα αγρότες και κτηνοτρόφους, που βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται. Άκουσα μικροεπαγγελματίες και καταστηματάρχες να αγωνιούν για το πώς θα επιβιώσουν. Άκουσα ανέργους , άκουσα μητέρες , άκουσα επιστήμονες κι επιχειρηματίες, συνάντησα χαμηλόμισθους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, που ζουν μέσα στην ανασφάλεια των 360 ευρώ. Είναι κρίμα και ντροπή, φίλες και φίλοι. Δεν αξίζουμε αυτή την Ελλάδα. Αξίζουμε καλύτερα. Μπορούμε καλύτερα. Μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά, χωρίς να αφήσουμε κανέναν πίσω.»

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέτυχε

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε ευθεία επίθεση στην  Κυβέρνηση τονίζοντας ότι «η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέτυχε. Μπορεί να έκανε ευκολότερη τη ζωή των δανειστών, αλλά έκανε χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων. Δεν θα έρθει η κανονικότητα με ιδεοληψίες και ανοχή στην ανομία. Έπαιξαν με τη χώρα και τη χρέωσαν εκατό δις. Επέβαλαν αχρείαστη λιτότητα μέχρι το 2022. Ξεκίνησαν πλειστηριασμοί, ακόμα και πρώτης κατοικίας. Αυτά τα έκαναν εκείνοι που φώναζαν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ ανέφερε πως «αντί ο κ. Τσίπρας να αξιοποιήσει τη συγκυρία για να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα, επέλεξε την μικροπολιτική εκμετάλλευση του ζητήματος. Θέλω σήμερα να τονίσω, προς όλες τις πλευρές, εντός και εκτός Ελλάδος: Η λύση πρέπει να είναι ενιαία και αδιαίρετη. Δεν θα ανεχτώ να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Δεν θα δεχτώ τη ρήξη των δεσμών της Μακεδονίας με την υπόλοιπη Ελλάδα. Και δεν θα γίνουμε συνεργοί σε μια μεθόδευση που πληγώνει τη χώρα και την ψυχή των Ελλήνων».

«Απόλυτη δέσμευσή μου η μείωση των φόρων»

Αναφερόμενος στο σχέδιο της ΝΔ για ένα καλύτερο κράτος, τόνισε ότι αυτό θα το επιτύχουν μέσα από δύο καθαρούς άξονες: «Πρώτον την απελευθέρωση της ενεργητικότητας των Ελλήνων από τα δεσμά του κρατισμού και της ασφυκτικής φορολογίας. Και δεύτερον, τη διάχυση της ευημερίας σε ολόκληρη την κοινωνία. Για να πάμε όλοι μπροστά και να μη μένει κανένας πίσω. Μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες και καλύτερες δουλειές. Με ιδιωτικές επενδύσεις. Αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας συνολικά και κάθε περιφέρειας ξεχωριστά. Με μείωση των φόρων. Είναι δέσμευσή μου απόλυτη, κατηγορηματική, αδιαπραγμάτευτη. Ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος εισοδήματος, οι φόροι μερισμάτων, οι ασφαλιστικές εισφορές, θα μειωθούν. Όχι μόνο για να αυξηθεί το εισόδημα των πολιτών, αλλά για να αναπνεύσει και να αναπτυχθεί η οικονομία.»

Η Ηλεία μπορεί να απογειωθεί 

Αναφερόμενος στην Ηλεία, τόνισε ότι μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον ο Νομός Ηλείας, με τα τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει, θα μπορούσε πραγματικά να απογειωθεί.

«Τι χρειάζεται για να πάρει μπρος η τοπική οικονομία; Στήριξη, κίνητρα, αποφάσεις. Να τελειώνουμε με τα έργα υποδομής. Ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας – Πύργου πρέπει να τελειώνει και αν αυτή η σημερινή ανίκανη Κυβέρνηση δεν τα καταφέρει, δεσμεύομαι ότι θα λυθεί τους πρώτους μήνες της δικής μας Κυβέρνησης. Οι αγρότες πρέπει να στηριχθούν. Ειδικά οι νέοι αγρότες, με πολιτικές που θα μειώσουν το κόστος παραγωγής και θα αυξήσουν την εξωστρέφεια. Πρέπει να μειωθούν τα βάρη επάνω τους για να μπορέσουν να αναπτυχθούν.

Και να προχωρήσουν τα έργα υποδομής, κυρίως τα αρδευτικά. Το πολιτιστικό μας απόθεμα να αξιοποιηθεί ακόμα περισσότερο. Με συνδυαστικές δράσεις προβολής και ανάδειξης. Συνδυάζοντας τουρισμό και πολιτισμό και δημιουργώντας πρόσθετο πλούτο για το Νομό. Όλα αυτά βέβαια δεν γίνονται στο γόνατο, με ψέματα, λαϊκισμό και δημαγωγία. Προϋποθέτουν μια Κυβέρνηση με όραμα, εντιμότητα και ικανότητα στη διαχείριση. Δεσμεύομαι εδώ μπροστά σας ότι έτσι θα πάμε, έτσι ακριβώς θα κυβερνήσουμε.»

Αναφερόμενος στο επικείμενο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας και στην έλευση του πρωθυπουργού στην Πάτρα, το χαρακτήρισε περιφερειακή φιέστα, τονίζοντας ότι γνωρίζει από τώρα τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας. Ότι θα υποσχεθεί ξανά τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος, θα μιλήσει δήθεν για ανάπτυξη, για κοινωνικό Κράτος παρότι η Κυβέρνησή του έχει απαξιώσει τις υποδομές υγείας σε όλο το Νομό, θα μιλήσει δήθεν  για τον αγροτικό κόσμο όταν ακόμα δεν έχει καταβάλει τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για τις φυσικές καταστροφές.

Η σύζυγος του Κ. Μητσοτάκη Μαρέβα

 

Καταλήγοντας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η  πρότασή μας είναι σχέδιο για εθνική επανεκκίνηση. Οι επόμενες εκλογές δεν είναι μάχη για πολιτική κυριαρχία. Είναι μάχη για να ζωντανέψει ξανά η Πατρίδα μας…»

Φωτογραφίες: Γιάννης Σπυρούνης[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1517557090612-66056f03-9eaa-0″ include=”51251,51250,51257″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot