FOLLOW US: facebook twitter

Κριτική Μπέλτσου σε Καννή και Αντωνακόπουλο για το SmartCities

Ημερομηνία: 01-08-2024 | Συντάκτης:

-Καταλογίζει αδράνεια για την απουσία του δήμου Πύργου από το πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού

Άμεσες ενέργειες για την ένταξη του δήμου Πύργου στο πρόγραμμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού των ΟΤΑ ζητά από τη δημοτική αρχή ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας και της παράταξης Δ.Ε.Κ.Α., Διονύσης Μπέλτσος, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη δημοτική αρχή αμέλησαν να υποβάλουν πρόταση χρηματοδότησης.

Παράλληλα, ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή για έλλειχη σχεδίου και αδυναμία επίλυσης προβλημάτων καθημερινότητας, προαναγγέλλοντας συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης.

Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της Παράταξης Δ.Ε.ΚΑ:

Είχαμε εξαρχής τονίσει, τόσο προεκλογικά όσο και μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, ότι η νυν δημοτική αρχή δεν μπορεί να ακολουθήσει τις τεχνολογικές εξελίξεις οι οποίες αναπτύσσονται ταχύτατα και απ’ ό,τι διαφαίνεται δεν μπορεί να εντάξει τον Δήμο μας στα ενεργά προγράμματα του κράτους, που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συμπολιτών μας καθώς και στη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών. Το κακό βέβαια δεν είναι μόνο ότι δεν ξέρουν, αλλά και ότι δεν ρωτούν ώστε να ενεργήσουν διαφορετικά προς όφελος του Δήμου μας.

Τρανό παράδειγμα είναι η μέχρι τώρα απουσία του Δήμου μας από το Πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των Ο.Τ.Α», στο οποίο την περασμένη εβδομάδα εντάχθηκαν 52 δήμοι πανελλαδικώς. Η δράση Smart cities, που υλοποιείται μέσω του Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΕΣΠΑ 2021-2027», δίνει τη δυνατότητα στους ενταγμένους δήμους να χρηματοδοτηθούν για τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών που αποτελούν τις βάσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, καθώς επίσης και για την δημιουργία των Έξυπνων Πόλεων.

Βέβαια τεράστια ευθύνη φέρει και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, η οποία πέραν της οικονομικής αφαίμαξης του Δήμου μας, δεν κατέθεσε ως όφειλε καμία πρόταση πρoς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού των Ο.Τ.Α, όπου ο Δήμος μας δικαιούταν το ποσό του 1.340.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι είχε αναθέσει σε σύμβουλο την προετοιμασία και υποβολή φακέλου στο πρόγραμμα, έναντι του ποσού των 37.200 ευρώ.

Η ανεπάρκεια και η προχειρότητα της τότε Δημοτικής Αρχής άφησε τον Δήμο μας εκτός της ονοματισμένης χρηματοδότησης, την ώρα που άλλοι Δήμοι εντάχθηκαν και θα χρηματοδοτηθούν για τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών.

Καλούμε άμεσα τη Δημοτική Αρχή να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για να μπορέσει να ενταχθεί στο ανωτέρω Πρόγραμμα, όπως έκαναν όλοι οι προηγμένοι Δήμοι, με στόχο την  προσφορά άριστων υπηρεσιών στους δημότες μας, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο Δήμος μας.

Τονίζουμε ότι σε μια εποχή, που όλες οι πόλεις που σέβονται τους πολίτες, μετατρέπονται σε έξυπνες πόλεις και ειδικά τώρα με τη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας που δίνει τεράστιες δυνατότητες σε όλους τους βαθμούς αυτοδιοίκησης, οφείλουν οι διοικούντες να είναι άμεσοι και αποτελεσματικοί για τη συμμετοχή μας στα ενεργά Προγράμματα και διεκδίκηση κονδυλίων που θα αποφέρουν πολλαπλά έσοδα στον Δήμο μας.

Παρατηρώντας την έλλειψη σχεδίου και οράματος (Σχεδιασμός και διεκδίκηση Πανεπιστημιακής Σχολής, δημιουργία υποδομών τουρισμού, σύνταξη σχεδίου για βιομηχανική ζώνη, κατασκευή ενεργειακής κοινότητας Δήμου, αξιοποίηση του αεροδρομίου του Επιταλίου και άλλα πολλά) καθώς επίσης και την αδυναμία επίλυσης προβλημάτων της καθημερινότητας εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής (έλλειψη χώρων στάθμευσης, μηδενικός προγραμματισμός για τα προβλήματα των τοπικών διαμερισμάτων, κ.λ.π), δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε σε όσα λέγαμε προεκλογικά, δηλαδή ότι δεν είναι δυνατόν άτομα που στο παρελθόν είχαν ασχοληθεί και δεν είχαν αποδώσει, να αλλάξουν την κατάσταση.

Αυτό βέβαια είναι το αποτέλεσμα των πρωτοφανών και αισχρών ενεργειών, που έκαναν εναντίον της Παράταξής μας, πριν από τις δημοτικές εκλογές (και συνεχίζονται ακόμα), τα τοπικά συμφέροντα, οι παρεμβάσεις ορισμένων βουλευτών, πολιτευτών και άλλων αιρετών καθώς επίσης και ολόκληρο το διεφθαρμένο σύστημα, οι οποίοι προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και συμφέροντα, αδιαφόρησαν και κατέστησαν τον Δήμο μας για ακόμα μια φορά αδρανή σε οτιδήποτε μπορεί να φέρει ανάπτυξη στην περιοχή μας. Σε αυτό θα αναφερθούμε σε ιδιαίτερη συνέντευξη Τύπου, ώστε να γνωρίζει όλος ο κόσμος τι έγινε εκείνη την περίοδο και ποιοι κρατάνε τον Δήμο μας όμηρό τους.

Το πρώτο επτάμηνο λοιπόν αποδεικνύει περίτρανα όσα διατυμπανίζαμε σε όλους τους τόνους και ισχύει, δηλαδή  ότι ο τόπος μας ήθελε νέα άτομα στη διοίκηση, που να έχουν εργασθεί στον τομέα τους επαγγελματικά, με τεχνογνωσία, καθαρότητα, διαφάνεια, όραμα, με διαφορετική νοοτροπία και προπαντός ικανότητες, για να μπορέσουν να τον ξεκολλήσουν από τον βάλτο στον οποίο βρισκόμαστε όλα αυτά τα χρόνια.

Βέβαια αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να απομυθοποιηθούν στα μάτια του κόσμου όλα τα φωτομοντέλα αυτοδιοίκησης (τα οποία στηρίζονται από το σύστημα) οι οποίοι φωτογραφίζονται και πανηγυρίζουν για αυτονόητα πράγματα που δεν απαιτούν καν προσπάθεια, θεωρώντας τους πολίτες μη σκεπτόμενους και αυτόματα κατεβάζουν τον πήχη των απαιτήσεων των πολιτών! Δυστυχώς μέχρι εκεί φτάνουν και δεν είναι τυχαίο ότι είμαστε στις τελευταίες θέσεις πανελλαδικά! Επιμένουμε ότι ο τόπος μας και τα παιδιά μας αξίζουν το καλύτερο!

Για ακόμα μία φορά τονίζουμε ότι οι αιρετοί θα πρέπει να λειτουργούν με γνώμονα το κάτωθι:

«Να ανέβεις ψηλά για να δεις τον κόσμο και όχι για να σε δει αυτός»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot