FOLLOW US: facebook twitter

Κι όμως υπάρχει ακόμα ελπίδα!

Ημερομηνία: 04-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Πηγαίνοντας το Σάββατο στην Ήλιδα ήταν κρυφός ο πόθος να δούμε νικητή τον Κόροιβο. Μέχρι το 34΄ οι «Μπλε» ήταν μέσα στο παιχνίδι. Και τότε ξεφύτρωσε ο Τάλτον, ο οποίος με δύο συνεχόμενα τρίποντα έκανε το σκορ 57-63 κι έθαψε τις ελπίδες των παικτών του Κοροίβου και των 1200 περίπου θεατών. Ακολούθησε ο Γιαννόπουλος (που ως τότε δεν είχε φανεί) κι έκανε το σκορ 63-72. Εκεί όλα τελείωσαν. Οι παίκτες του Κοροίβου τα είχαν… φτύσει. Τι να κάνει κι ο Καλαμπάκος. Με πέντε παίκτες δεν πας πουθενά. Αντίθετα ο Βετούλας είχε πλουραλισμό στην επίθεση κι ακόμη αυτόν τον… εξωμότη Χριστοδούλου.

 

Ο Μακ Κλέλαν

Θεωρώ πως ο Μακ Κλέλαν ήταν ο καλύτερος με 18 πόντους. Ο Γκότσερ ήταν γνωστός και φρουρήθηκε στενά. Είχαμε τονίσει ότι οι «Μπλε» έπρεπε να περιορίσουν τα λάθη και να έχουν τρίποντα. Τίποτε από αυτά. Τα λάθη έφτασαν τα 16! Τα τρίποντα μόνον 5/21. Έτσι όμως δεν πας πουθενά! Αντίθετα οι αντίπαλοι τα είχαν όλα. Ακόμη και σφυρίγματα από τους διαιτητές που αποδοκιμάστηκαν. Αυτός ο Σχινάς ενοχλείτο ακόμη από τους Παπανικολόπουλο-Βελισσαράκο και τους ήθελε να κάθονται… κάτω! Έπειτα, αυτό το αντιαθλητικό που έδωσε στον Μιλουτίνοβιτς ήταν για γέλια. Είχε υφάκι, ενώ η Τσαρούχα το έπαιζε αδιάφορη. Στη λήξη όμως άκουσαν του κόσμου το μπινελίκι. Ο κόσμος είχε δίκιο, γιατί δεν έδωσαν ένα… σφύριγμα στον Κόροιβο. Απεναντίας προστάτευσαν το Ρέθυμνο.

 

Οι «κεραμιδί»

Το πήραν το παιχνίδι οι «κεραμιδί» αλλά αποδοκιμάστηκαν άγρια για τη συμπεριφορά τους. Ειδικά ο Γιαννόπουλος ούρλιαζε κι έκανε χειρονομίες όταν σκόραρε ένα τρίποντο, γι’ αυτό ο κόσμος τον… έκραξε. Πρωταπριλιά ήταν το Σάββατο, θα ήταν καλό να νίκαγε ο Κόροιβος. Όμως υπάρχει ακόμα ελπίδα. Εφόσον αναπνέω ελπίζω, που λέγανε οι Αρχαίοι Λατίνοι. Εν κατακλείδι τ’ άκουσε κι ο κόουτς Βετούλας και δεν πήγε στη συνέντευξη Τύπου. Καλή ομάδα το Ρέθυμνο. Έβγαλε τη ψυχή του Ολυμπιακού στο «Μελίνα Μερκούρη». Μπορεί να χτυπήσει και τον Παναθηναϊκό!

 

Ο ρέφερι πρωταγωνιστής

Αν θέλαμε να σκιαγραφήσουμε το ηλειακό ντέρμπι της Βάρδας, θα βρίσκαμε ως πρωταγωνιστή αυτόν τον απίθανο Πατρινό διαιτητή Σπηλιωτόπουλο, που κάνει μόνο για το τοπικό της Αχαΐας! Διότι και ο παρατηρητής διαιτησίας, ο Ιωσηφόγλου (Αθηνών) του τα έψαλε μέσα στο καμαράκι!

*Από κει και πέρα ήταν ένα κλασικό ντέρμπι, με καμιά πεντακοσαριά φιλάθλους, αρκετούς του Αστέρα. Ένα πολιτισμένο ματσάκι που έληξε ισόπαλο, με τους φίλους του Αστέρα να γκρινιάζουν στο τέλος για τη διαιτησία. Φωνάξανε και για το πέναλτι και για την κόκκινη (δεύτερη κίτρινη) στο Μπαρδούση.

*Ο ΠΑΟΒ επηρεασμένος με το πρόβλημα του Αγουρίδη, που δεν έχει συνέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του, δεν ήταν τόσο καλός, αλλά κρατάει δυνατά τη δεύτερη, περίοπτη θέση, του ομίλου!

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Εντυπωσιακό για τον Πανηλειακό. Πέτυχε ή μάλλον παραχώρησε την πρώτη φετινή του ισοπαλία μετά από τριάντα αγωνιστικές. Εντυπωσιακότερο ότι ο Ολυμπιακός Σαβαλίων έχει να πάρει νίκη εδώ και πέντε αγωνιστικές. Έχει δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες. Είναι πλέον οριακά στη ζώνη των πλέι-άουτ.

*Είχε να γευτεί τη χαρά της νίκης οχτώ αγωνιστικές ο ΑΠΟ Κουρτέσι. Νίκησε τον Α.Ο. Ξενοφών, που ήδη έχει καταστεί προβληματικός. Ο ΑΠΟΚ νίκησε μετά από τέσσερις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες.

*Πολύτιμη νίκη για τον Αλφειό, μετά από τέσσερις συνεχόμενες ισοπαλίες! Δάμασε στο γιαλό τον ανώτερο Ενιπέα, έφτασε τους 37 βαθμούς κι άφησε πίσω του έξι ομάδες. Είναι δε ισόβαθμος με το Βαρθολομιό, με το οποίο παίζει στο Επιτάλιο.

*Μετά και τα προχτεσινά αποτελέσματα η Προοδευτική θα είναι σίγουρα πέμπτη στη τελική βαθμολογία. Δεν απειλείται πλέον.

 

Ρεβάνς με το ίδιο σκορ

Ο Α.Ο. Χάβαρι είχε χάσει στο… σπίτι του στον πρώτο γύρο από τους Σαβαλαίους (0-1). Προχτές τους νίκησε στα Σαβάλια με το ίδιο σκορ, με σκόρερ τον Μπατζακόπουλο, ο οποίος για ένα… φεγγάρι, είχε πέρασμα από τον Ολυμπιακό. Οριακό παιχνίδι που έμπλεξε την κατάσταση στη βαθμολογία.

 

Το πρωταπριλιάτικο

Παιδιά, καλό το πρωταπριλιάτικο για τον πρόεδρο, Άρη. Όμως σας διαβεβαιώνω ότι δεν… έπιασε. Χάρισε όμως τέρψη στους χαχόλους της βάσης. Τώρα, αν την έφαγαν και κάποιοι, καλό τους έκανε! Ο πρόεδρος από το 2009 και δώθε έχει εμπλακεί σε δικαστικούς αγώνες, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί του, γιατί τους περισσότερους τους κερδίζει κι όταν δεν μπορεί να τους κερδίσει συμβιβάζεται.

*Τώρα έχει μπροστά του όντως, στις 6 Ιουνίου, έναν δικαστικό αγώνα, για τον οποίο, όπως τον άκουσα πρόσφατα, είναι λίαν αισιόδοξος, πως κι αυτόν θα τον κερδίσει! Θα του απομένει ένας νέος. Αυτός με το Σύνδεσμο Διαιτητών, γιατί όπως έγραψε ένα αθηναϊκό σάιτ του υπεβλήθη αγωγή, σχετικά με τα ποσοστά των διαιτητών!

*Αν παράλληλα τον πάει ο Πέτρος Μπηλιώνης σε καμιά Επιτροπή της ΕΠΟ, δε γνωρίζω. Ούτως ή αλλιώς τηρήσατε το έθιμο της Πρωταπριλιάς κι αυτό είναι για τα χρόνια πολλά!

Π.Κ.Τ.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot