FOLLOW US: facebook twitter

Κατρακυλάνε τα βουνά: Κατολισθήσεις και προβλήματα από τον καιρό στη Ν. Ηλεία

Ημερομηνία: 27-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Περιβάλλον

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”53559″ img_size=”full”][vc_column_text]Σε πολλά μέτωπα τρέχουν δήμοι και περιφερειακή ενότητα Ηλείας, από το πέρασμα της κακοκαιρίας. Τη νύχτα της Κυριακής η κακοκαιρία ήταν ιδιαίτερα έντονη και το πρωί της Δευτέρας φάνηκαν οι πληγές που άνοιξαν σε διάφορες περιοχές. Σε πολλά σημεία βρίσκονται σε εξέλιξη κατολισθητικά φαινόμενα αλλά και καθιζήσεις, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Στην Τσεμπερούλα οι εργασίες απομάκρυνσης των βράχων ολοκληρώθηκαν και το πρωί η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Ηλείας αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την σταδιακή αποκατάσταση της κυκλοφορίας, παραδίδοντας το ένα ρεύμα στους οδηγούς.

Σημαντική καθίζηση παρουσιάστηκε το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή της Αρήνης. Μάλιστα ένα διερχόμενο όχημα έπεσε μέσα σε τρύπα, ευτυχώς χωρίς συνέπιες για τον οδηγό. Μικρότερης έκτασης προβλήματα παρουσιάζονται στον άξονα Ζαχάρως, Αρήνης, Μίνθης, Αμυγδαλιών.

Στην Πλατιάνα, το πρωί σημειώθηκε κατολίσθηση στο δρόμο προς το αρχαίο Αίπυ και τη Μάκιστο, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν συνέπειες σε διερχόμενους, ενώ και στο Γρύλλο τόσο το Σαββατοκύριακο όσο και χθες υπάρχουν σημαντικά προβλήματα με κατολισθήσεις και λασπορροές στον δρόμο Κρέστενας – Ανδρίτσαινας. Αλλά και στο Λέπρεο παρουσιάζονται στο οδικό δίκτυο της περιοχής κατολισθήσεις που προκαλούν σοβαρά προβλήματα βατότητας.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι δήμο δήμοι Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων όπως και η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, βρίσκονται σε κινητοποίηση ώστε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να αποκαταστήσουν τη βατότητα όπου είναι εφικτό ή να διασφαλίσουν την ακεραιότητα των πολιτών εφόσον υπάρχει κίνδυνος.

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος που βρέθηκε σε όλα τα σημεία που υπάρχει πρόβλημα, «… δυστυχώς έχουμε πολλές κατολισθήσεις και καθιζήσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της επαρχίας Ολυμπίας. Σε πάρα πολλά σημεία έχει υποστεί ζημιές και αυτή τη στιγμή μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες αλλά και με την πολιτική προστασία της ΠΕ Ηλείας προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε το οδικό δίκτυο προκειμένου σε πρώτη φάση να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες της περιοχής αλλά και οι μαθητές των απομακρυσμένων περιοχών» είπε χαρακτηριστικά. «Έχουμε μία κατολίσθηση μεγάλη στην Τσεμπερούλα που εδώ και μερικές μέρες το οδικό δίκτυο παραμένει κλειστό καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και προσπαθούμε με τις υπηρεσίες της μας να δούμε πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα. Σε όλη τη περιοχή έχουμε κατολισθήσεις και μεταπτώσεις βράχων σε όλο το οδικό δίκτυο, κατολισθήσεις σε μεγάλο μήκος του οδικού δικτύου και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε όσο το δυνατό καλύτερο. Ένα χιλιόμετρο μετά την Πλατιάνα στο δρόμο Πλατιάνας – Μακίστου υπάρχει κατολίσθηση και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα λόγω της κατάστασης των τελευταίων ημερών. Στο Γρύλλο όλο το Σαββατοκύριακο επιχειρούσαν μηχανήματα της ΠΕ και της Δημοτικής αρχής για να κρατήσουμε το δίκτυο ανοιχτό για να εξυπηρετηθούν οι μαθητές τη Δευτέρα. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα βλέποντας ότι τα πράγματα δυσκολεύουν κάνουμε έναν σχεδιασμό με την πολιτική προστασία και επιχειρούμε σε όλα τα σημεία» κατέληξε ο κ. Μητρόπουλος.

Σώθηκε από θαύμα στην Πλατιάνα

O Κώστας Μαντάς είναι κάτοικος Πλατιάνας. Χθες το πρωί έτυχε να περνά την ώρα της κατολίσθησης… Από θαύμα γλίτωσε τα χειρότερα… «Ο ένας βράχος έπεσε την ώρα που κατέβαινα τον δρόμο με το μηχανάκι. Για να τον αποφύγω έκανα ελιγμούς και έπεσα κάτω. Ευτυχώς δεν χτύπησα αλλά παραλίγο να είχα τραυματιστεί. Ήμουν μόνος μου. Αν είχα κι άλλον επάνω δεν ξέρω πού θα έβγαινα. Έκανα ελιγμούς. Όλος ο δρόμος από τη Ζαχάρω ως εδώ είναι ακατάλληλος όπως και ο δρόμος Κρέστενα – Ανδρίτσαινα» ανέφερε σε δηλώσεις του.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot