FOLLOW US: facebook twitter

Καλό το δέντρο αλλά χρειαζόμαστε το δάσος

Ημερομηνία: 31-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”69824″ img_size=”full”][vc_column_text]Είναι βέβαιο ότι το Innoxenia συνιστά ένα σημαντικό έργο για την περιοχή. Κυρίως γιατί οι θετικές επιπτώσεις των προγραμμάτων δεν περιορίζονται μόνο στο ειδικό τους όφελος αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύουν και τα κατεξοχήν συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηλείας που συνοψίζονται στον άξονα: πολιτισμός – τουρισμός – αγροδιατροφή. Ιδιαίτερα δε σε ό,τι αφορά το κομμάτι της αγροδιατροφής, είναι μία έξοχη ευκαιρία προκειμένου να εμπεδωθεί περαιτέρω στην παραγωγική συνείδηση του τόπου και να διαφανούν νέες προοπτικές διασύνδεσής της με τους υπόλοιπους τομείς.

Ωστόσο, είναι εξίσου διαπιστωμένο ότι κανένα μεμονωμένο έργο, όσο μεγάλο ή καινοτόμο κι αν είναι, δεν μπορεί να βγάλει το νομό από το τέλμα και να μετασχηματίσει τις παραγωγικές του δυνατότητες, δίνοντας ώθηση στην τοπική οικονομία. Κατά συνέπεια, απόλυτα θεμιτό και επιβεβλημένο το εγχείρημα της Περιφέρειας «να αλλάξει τα παραγωγικά και οικονομικά δεδομένα, επιδιώκοντας να συνδιαμορφώσει μια βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη, με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη Δυτική Ελλάδα», πλην όμως δεν πρέπει να βλέπει το δέντρο και να χάνει το δάσος.

Και το «δάσος» δεν είναι άλλο από τον δρόμο. Χωρίς τον δρόμο ή για να το θέσω διαφορετικά, όσο καθυστερεί η κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρας-Πύργου, δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα. Ο δρόμος είναι το κρισιμότερο αναπτυξιακό διακύβευμα και ως εκ τούτου, εκεί πρέπει να στρέψει εκ νέου την προσοχή της και την όποια πίεση μπορεί να ασκήσει συνολικά η τοπική αυτοδιοίκηση. Με άλλα λόγια, πολύ φοβάμαι ότι αν δεν αρχίσουμε ξανά να φωνάζουμε, υπάρχει κίνδυνος να μας ξεχάσουν.

Εξάλλου ο κατασκευαστικός κλάδος, αυτός που έχει απομείνει τέλος πάντων, εξακολουθεί να βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Τα δημόσια έργα βγαίνουν με το ζόρι και ο ανταγωνισμός είναι αδυσώπητος. Εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να επιτύχεις αξιοσημείωτη ανάπτυξη χωρίς υποδομές και χωρίς ένα άμεσα εφαρμόσιμο στην πράξη πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Αντίθετα αν οι δημόσιες επενδύσεις καθυστερούν, φρενάρουν την οικονομική δραστηριότητα και καθιστούν ακόμη δυσκολότερη την μετάβαση στην επόμενη μέρα. Πολύ καλά τα δέντρα, δε λέω, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει το δάσος.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot