FOLLOW US: facebook twitter

Καλοκαίρι, Τατουάζ στον ήλιο και Φροντίδα

Ημερομηνία: 16-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”31158″ img_size=”full”][vc_column_text]Ας ασχοληθούμε με ένα θέμα που καίει τουλάχιστον το 95 τοις εκατό του ελληνικού πληθυσμού! Τώρα που οι παραλίες άρχισαν και πάλι να ξεχειλίζουν, τα beach bar να ανεβάζουν ντισιμπέλ και οι ξαπλώστρες να αναστενάζουν…

Τρέλα, χαρά, ήλιος, ζέστη, κοκτέιλ, χορός και αλάτι και πάλι εδώ, μετά από έναν δύσκολο για πολλούς χειμώνα που όμως δεν πτόησε το ηθικό μας! Εμείς τα μπάνια μας θα τα στριμώξουμε στο πρόγραμμα και την ηλιοθεραπεία μας θα την κάνουμε και τέλος πάντων όλοι δικαιούμαστε λίγες στιγμές χαλάρωσης σε αυτήν εδώ την υπέροχη χώρα μας που που αν μη τι άλλο το καλοκαίρι είναι αξέχαστο και μοναδικό!

Πώς όμως θα προφυλάσσεστε τον εαυτό σας μέσα σε αυτόν το σαματά;

Το δέρμα σας και ιδιαίτερα τα τατουάζ σας χρειάζονται την αμέριστη προσοχή σας και φροντίδα σας! Ούτως ώστε να μη σας δημιουργήσουν δερματικά και άλλα προβλήματα.

Σε περίπτωση που το τατουάζ σας είναι φρέσκο τότε θα πρέπει να ξέρετε ότι :

– Αρχικά δεν πρέπει να το εκθέσετε στον ήλιο για 2 βδομάδες

– Και φυσικά να μην το βυθίζετε σε μπανιέρα, τζακούζι, πισίνα, θαλασσινό νερό ή λίμνες για επίσης αυτές τις 2 βδομάδες

Θα πρέπει να ξέρετε ο τι το αντηλιακό σε φρέσκο τατουάζ απαγορεύεται ενώ είναι καλό γενικά όσο μπορείτε να αποφεύγετε τον ήλιο.

Ο ήλιος είναι εχθρός για τα χρώματα και χωρίς προστασία θα αρχίσουν γρήγορα να ξεθωριάζουν. Για να προστατέψετε και διατηρήσετε ζωντανά τα χρώματα και το δέρμα σας  υγιές, φροντίστε να βάζετε αντηλιακό στη περιοχή του τατουάζ σας.

Υπάρχουν πάμπολλα  αντηλιακά ειδικά για τατουάζ τα οποία καλό θα είναι να προτιμήσετε αν έχετε πολλά και χρωματιστά. Και ένα απλό όμως με μεγάλο δείκτη προστασίας αρκεί. Ναι όλοι θέλουμε exotic μαύρισμα αλλά τα τατουάζ σας φροντίστε να τα αλείφετε με αντηλιακά 50 δείκτη προστασίας και πάνω…

Όσο για το κολύμπι, όντως θα πρέπει να το αποφύγετε μέχρι το τατουάζ σας να επουλωθεί σωστά γιατί υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.

Ένα νέο τατουάζ του σώματος μπορεί να έχει κόκκινο χρώμα μέχρι και μερικές εβδομάδες. Αυτό δεν χρειάζεται να σας ανησυχεί. Ο χρόνος επούλωσης του τατουάζ ποικίλει ανάλογα:

– Σε ποιο μέρος του σώματός σας έγινε

– Πόσο καλά το φροντίζετε

Και φυσικά και από το πόσο “καλό” δέρμα έχετε! Μπορεί το δέρμα κάποιου να είναι κόκκινο 3 βδομάδες μετά ενώ κάποιου άλλου να είναι καλά μισή ώρα μετά το “χτύπημά” του!

Μαύρη Χέννα

Μεγάλη ζημιά στο δέρμα μπορεί να προκαλέσουν τα τατουάζ  μαύρης  χέννας που διαφημίζουν και ζωγραφίζουν πλανόδιοι στις παραλίες. Οι υψηλές συγκεντρώσεις χρωστικών ουσιών που χρησιμοποιούνται για να πετύχει το έντονο μαύρο χρώμα μπορεί να πυροδοτούν αλλεργικές αντιδράσεις. Φαγούρα, ερυθρότητα, φουσκάλες, κηλίδες είναι τα συμπτώματα που πρέπει να μας ανησυχήσουν. Πολλές φορές δεν εμφανίζονται άμεσα αλλά μετά από λίγες μέρες( 3-12) και μπορεί να μας οδηγήσουν μέχρι το νοσοκομείο.

Πηγή: hashmag.gr[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot