FOLLOW US: facebook twitter

Και τώρα νίκη στην Κεφαλονιά

Ημερομηνία: 05-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ήρθε η ώρα του Κυπέλλου β΄ φάσης για τον Πανηλειακό. Στόχος να αποκλείσει τον Κυπελλούχο του νησιού στη Σάμη και να προχωρήσει στο θεσμό όσο μπορεί περισσότερο, παράλληλα με την ανάδειξή του ως πρωταθλητής Ηλείας. Μέχρι όμως να έρθει η ώρα των πλέι-οφ, υπάρχει καιρός.

*Από σήμερα το πρωί φεύγει για το νησί του Αγ. Γερασίμου η αποστολή της ομάδας, μέσω Κυλλήνης, για τον Πόρο. Εκεί στις 3μ.μ. θα παίξει στο γήπεδο Καραβόμυλου που βρίσκεται τέσσερα χιλιόμετρα έξω από την κωμόπολη της Σάμης, που έχει λιγότερους κατοίκους από το Βαρθολομιό. Ρέφερι της συνάντησης ο Κέκελος (Αιτωλοακαρνανίας) από τον πίνακα Β΄ Εθνικής.

*Ο Κυπελλούχος Κεφαλληνίας-Ιθάκης, Α.Ο. Σάμης, είναι μια μεσαία ομάδα στη βαθμολογία Α΄ τοπικής. Μία αγωνιστική πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, που έχει εννέα ομάδες, τερματίζει πέμπτος με 20 βαθμούς, ενώ ο πρωτοπόρος Παλληξουριακός έχει 36 βαθμούς. Έκανε στους 16 αγώνες, 5 νίκες, 5 ισοπαλίες και 6 ήττες. Τελευταία αγωνιστική έχασε στην Ιθάκη από την Πρόοδο 5-3. Ιδού και το έμψυχο δυναμικό της, ανάμεσα στους οποίους δεν υπάρχει σκόρερ με πάνω από 5 γκολ: Νικολαβιένης Κωνσταντίνος και Θοδωρής, Καππάτος, Αμούργης Αριστ. και Ιωάννης, Περιβολάρης, Βιτωράτος, Μωραΐτης Νικόλας και Κυριάκος, Καλλιβωκάς, Καβαλλιεράτος, Μιχαλάτος, Μετάι, Λογκόνη, Παπαδημάτος, Μινέτος, Τζιώλος, Δρακάτος.

Οι αιτίες της πρώτης ισοπαλίας

Για το 0-0 που έφερε ο Πανηλειακός στο Βαρθολομιό υπάρχουν και κάποιες δικαιολογίες. Ο κόουτς Σπύρος Αντωνόπουλος έκανε και πάλι ροτέισον. Κράτησε εκτός αρχικής ενδεκάδας τους Χατζηστάμου, Μπεγλεκτσή, Παναγιωτόπουλο, Γκουβέρο και το Νιφορόπουλο εκτός αγώνα. Στον πάγκο ήταν ακόμη ο Τάσος Σακελλαρίου και οι Καραβατάς, Βουργουντζής. Στην κερκίδα οι Καπετανάκης, Καλατζής (βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας). Τις αιτίες της πρώτης φετινής ισοπαλίας τις αναφέραμε και τη Δευτέρα. Συνοψίζουμε ατυχία, γκίνια και μη σωστή προσέγγιση του αγώνα από τους παίκτες. Ακόμη, ο κακός αγωνιστικός χώρος. Δύο δοκάρια, ένα μη δοθέν πέναλτι στο 38΄ στο Σκοζάι. Μονότερμα στην επανάληψη, όχι σωστή διαιτησία, αλλαγές που δεν βοήθησαν. Να ξέρουν όμως οι παίκτες πως τους ακολουθεί κόσμος που θέλει να ικανοποιείται.

Ο Μπαντούνας με Μιτσουμπίσι!

Οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οι λάτρεις του αυτοκινήτου είχαν την τιμητική τους το Σαββατοκύριακο. Από κοντά και αρκετοί άσχετοι κάνανε χάζι, τόσο στην εκκίνηση, όσο και στις ειδικές διαδρομές. Γέμισε κοσμάκη το οροπέδιο της Φολόης, που απολάμβαναν το θέαμα και επέστρεψαν με εντυπώσεις. Το βράδυ του Σαββάτου η κεντρική πλατεία του Πύργου γνώρισε πιένες κι ένα πολύβουο «μελίσσι» έμεινε με ανοιχτό το στόμα, παρακολουθώντας την πανηγυρική τελετή εκκίνησης! Το πρωινό της Κυριακής, με καλό καιρό, το μικρομεγάλο πλήθος απόλαυσε θέαμα και σκόνη.

*Ένιωσα μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που νίκησε ο Ηλείος Μπαντούνας. Μου έκανε ακόμη εντύπωση, πως και οι τρεις πρώτοι νικητές είχαν το ίδιο αυτοκίνητο. Ήταν ένας θρίαμβος της Μιτσουμπίσι. Κι από χρόνου, παιδιά!

Είναι δυνατόν;

Είναι δυνατόν μια πρωταγωνίστρια ομάδα, όπως ο Α.Ο. Ξενοφών να μη διαθέτει αναπληρωματικό τερματοφύλακα; Από το Δεκέμβρη που σταμάτησε ο Νικολόπουλος, οι διοικούντες δεν έκαναν κάτι να πάρουν ένα δεύτερο τερματζή, ώστε να τον βάζουν κάτω από τα δοκάρια π.χ. με Αίαντα, Χειμαδιό, Πελόπιο (Κύπελλο), Λεχαινά, Θύελλα και να τον έχουν ετοιμοπόλεμο; Να τώρα που ο Κουτρουμπής τιμωρήθηκε, έχουν θέμα. Ακόμη κι ο Πλατανίτης για παράδειγμα μπορούσε άνετα να σταθεί κάτω από τα δοκάρια του Α.Ο. Ξενοφών. Πώς τόσο έμπειροι παράγοντες έκαναν τέτοια παράλειψη;

Μεγάλη νίκη με ανατροπή

Μεγάλη νίκη πήρε η ομάδα που φέρει το όνομα του μεγαλύτερου ποταμού της Πελοποννήσου. Δεν είχε χάσει ούτε στο Λατζόι ο Αλφειός. Και να που τώρα ο Κώστας Μπακάλης,  με μόνον έντεκα παίκτες, νίκησε τον ανώτερο Ενιπέα. Η απουσία του Νικολόπουλου (λόγω τιμωρίας) ήταν σημαντική. Όμως οι άλλοι τον αντικατέστησαν επάξια. Η ομάδα του Λάκη Αθανασόπουλου προηγήθηκε λίγο μετά το τέταρτο. Όμως ο Αλφειός βρήκε τη δύναμη να ισοφαρίσει λίγο πριν κλείσει το ημίχρονο. Ένας υπερπολύτιμος φέτος παίκτης που παίζει στα μετόπισθεν, αλλά συχνά ανεβαίνει στην επίθεση, ο Πρίφτης, ισοφάρισε σε 1-1. Και στην επανάληψη ο κανονιέρης Μάζης από τα έντεκα βήματα χάρισε τη νίκη στον Αλφειό που τώρα πια αναπνέει πολύ καλά κι ελεύθερα. Αν πάρει την ερχόμενη αγωνιστική έστω κι έναν πόντο στα Κρέστενα, τότε θα ανανεώσει την παραμονή του στην κατηγορία.

Επιπρόσθετοι βοηθοί

Έγινε κι αυτό. Στους τελικούς Κυπέλλου των Ενώσεων Θράκης και Δράμας, οι εκεί ΕΠΣ αποφάσισαν και πέραν του τέταρτου διαιτητή, έβαλαν και τους λεγόμενους επιπρόσθετους, κατά τα πρότυπα των ευρωπαϊκών αγώνων ή και των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας. Καλή ιδέα. Να τους βάλει και η Επιτροπή του προέδρου Άρη κι εδώ. Έτσι κι αλλιώς δωρεάν θα πάνε…

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot