FOLLOW US: facebook twitter

Καθάρισαν την… Αλκυώνα: Μαθητές του Κατακόλου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου

Ημερομηνία: 04-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”28705″ img_size=”full”][vc_column_text]Συμμετείχαν στην εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο»

Στην εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών ακτών «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» που διοργανώνει το Δίκτυο «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS», συμμετείχαν χθες για 3η χρονιά οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Κατακόλου, του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου και του Συλλόγου γονέων του καθώς και το τοπικό δίκτυο Αειφόρου σχολείου Ηλείας.

To ραντεβού δόθηκε χθες το πρωί στο Κατάκολο και όλοι μαζί καθάρισαν την παραλία της Αλκυώνας.

Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση και κινητοποίηση μικρών και μεγάλων για τη διαφύλαξη του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Από το 1995 η εκστρατεία Καθαρίστε τη Μεσόγειο ενώνει κάθε χρόνο όλη τη χώρα σε μια τεράστια κοινή δράση. Για δυο μήνες απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας μικροί και μεγάλοι γίνονται κομμάτι της πιο μαχητικής «αλυσίδας» ενάντια στη θαλάσσια ρύπανση και τον εφησυχασμό.

Φέτος, παράλληλα με τους καθαρισμούς αναδείχτηκε το πρόβλημα των μικροπλαστικών, που παρότι αθέατα και ελάχιστα γνωστά στο ευρύ κοινό, αποτελούν μια από τις σημαντικότερες απειλές για τα θαλάσσια οικοσυστήματα και σύμφωνα με τους ειδικούς, το υπ’ αριθμόν 1 ανερχόμενο κίνδυνο για το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον. «Ένα μικρό βήμα για σένα, ένα μεγάλο για τις ακτές μας».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot