FOLLOW US: facebook twitter

Κέρδισαν το χειροκρότημα: Με επιτυχία η πρεμιέρα του Δούρειου Ίππου με το Κολόμπ στο Απόλλων

Ημερομηνία: 16-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”57508″ img_size=”full”][vc_column_text]Τα μέλη της θεατρικής ομάδας “Δούρειος Ίππος” έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ότι οι κόποι τόσων μηνών ανταμείφθηκαν καθώς η πρεμιέρα της παράστασης “Κολόμπ” του Ζαν Ανούιγ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ο σκηνοθέτης του έργου, Παρασκευάς Παπαπετρόπουλος απέδειξε για άλλη μια χρονιά ότι δεν εφησυχάζεται και αναζητά πάντα έργα που στόχο έχουν να διασκεδάζουν το κοινό, να προβληματίσουν τον θεατή και να περάσουν μηνύματα που παραμένουν διαχρονικά στο πέρασμα των δεκαετιών.

Έτσι και έγινε στην πρεμιέρα του Σαββάτου. Στο κατάμεστο θέατρο “Απόλλων” οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια παράσταση με θέμα την ηθική του θέατρου αλλά και της ίδιας της ζωής. Εκεί, όπου κυριαρχεί μια  δεσποτική ντίβα του γαλλικού θεάτρου της δεκαετίας του 20 βλέπουμε να εκτυλίσσονται διάφορες ανθρώπινες αλλά και επαγγελματικές σχέσεις, πάντα με το βιτριολικό χιούμορ του συγγραφέα. Ένα χιούμορ που βρήκε άμεση ανταπόκριση από το κοινό της πρεμιέρας καθώς γέλασε και ανταπέδωσε με το πιο θερμό του χειροκρότημα.  Αξίζει δε να σημειωθεί ότι όλο το σκηνικό ήταν αυθεντικό, με επίπλωση του 20, ενώ οι ιδιαίτεροι φωτισμοί που χρησιμοποιήθηκαν κατάφεραν περίτεχνα να προσαρμόσουν την πραγματικότητα του έργου επί σκηνής.

Η υπόθεση του έργου

Τα έργα του Ζαν Ανούιγ χαρακτηρίζονται από την επικράτηση της μοναξιάς και την αδυναμία επικοινωνίας κι ακόμη διακατέχονται από το αίσθημα της χαμένης αθωότητας και τη μελαγχολία της τρίτης ηλικίας.

Στο συγκεκριμένο έργο, ο θεατής θα δει μέσα από το βιτριολικό χιούμορ του Ζαν Ανούιγ να ξετυλίγονται διάφορα ζητήματα όπως ο σκοτεινός θεατρικός χώρος που στηρίζεται σε μία εγωπαθή ντίβα με όλα τα συνεπακόλουθα του. Ακόμη βλέπουμε την ταραγμένη δαιδαλώδη σχέση μάνας – γιου και τις συνέπειες αυτής. Κυρίως όμως θα παρακολουθήσουμε την πορεία ενός ερωτευμένου νέου ζευγαριού με αναφορές σε πολλαπλά διαχρονικά προβλήματα όπως απαγορεύσεις, απωθημένα, ψέματα, απιστίες, ζήλιες, εγωισμούς. Όλα αυτά όμως μπορεί να παρακαμφθούν αν η αλήθεια βγει στην επιφάνεια και θριαμβεύσει η πραγματική αγάπη.

Οι συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία Παρασκευάς Παπαπετρόπουλος

Φωτισμός Αλέκος Αμπελογιάννης

Κομμώσεις Γιάννης Διονυσόπουλος, Γιώργος Αλμπάνης

Επιμέλεια κοστουμιών Ρούλα Πολίτη

Ορθοφωνία Φένια Καρδιανού

Μακιγιάζ Δημόσιο ΙΕΚ, Ιφιγένεια Μπούκλη, Ζέτα Λουμίτη

Φωτογραφία Λάμπρος Τσακριλής

Σκηνικά Lila’ s house of Art and Collektibles

Ηθοποιοί

Κολόμπ Μαρία Καραντώνη

Μαντάμ Αλεξάντρ Παναγιώτα Ιωάνου

Ζουλιέν Γιώργος Τσιρώνης

Ρομπινέ Θανάσης Χαϊκάλης

Ντεφουρνέτ  Σπύρος Σπυρόπουλος

Ντυπαρτάς Κώστας Σπίνος

Αρμέν Γιώργος Ρούμπης

Λουσιέν Ελευθερία Σταματοπούλου

Λασιουρέτ Βασίλης Αγγελόπουλος

Ζοζεφίν Δήμητρα Μικελοπούλου

Λεό Θοδωρής Βένδρας[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1523861119568-801a5949-e961-4″ include=”57695,57696,57697″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot