FOLLOW US: facebook twitter

Κάτι παλιό, κάτι νέο, κάτι δανεικό, κάτι μπλε…: Παρουσιάστηκαν χθες τα ευρωπαϊκά σχολεία που συμμετέχουν στο Erasmous+

Ημερομηνία: 06-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”51485″ img_size=”full”][vc_column_text]

Εκπαιδευτικές δράσεις και εκδηλώσεις από το 2ο Γυμνάσιο Πύργου στο συνεδριακό της ΠΕ Ηλείας

Εκδήλωση, για την παρουσίαση των Ευρωπαϊκών σχολείων που συμμετέχουν σε πρόγραμμα erasmus+ πραγματοποιήθηκε χθες στο συνεδριακό κέντρο της Π.Ε. Ηλείας. Συντονιστής του προγράμματος που συμμετέχουν τέσσερα ευρωπαϊκά σχολεία από τη Σλοβακία, την Ιταλία, τη Πολωνία και τη Βουλγαρία είναι το 2ο Γυμνάσιο Πύργου. Φιλοδοξία των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τίτλο “Something old, something new, something borrowed, something blue” (κάτι παλιό, κάτι νέο, κάτι δανεικό, κάτι μπλέ), όπως τόνισε η συντονίστρια κ. Βιβή Ανδρουτσοπούλου είναι να ανακαλύψουν κοινά πολιτισμικά στοιχεία που τους ενώνουν.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί από τις τέσσερις χωρες που φιλοξενούνται στον Πύργο, παρακολούθησαν μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 2ου Γυμνασίου, ολιγόλεπτα βιντεάκια παρουσίασης των σχολείων και των στόχων του προγράμματος.

Όπως τόνισε η κ. Ανδρουτσοπούλου σήμερα Τρίτη, από τις 9-11 το πρωί, στο συνεδριακό θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση για το ασφαλές Διαδίκτυο ενώ στην συνέχεια  θα γίνουν πειράματα για την ανίχνευση ακτινοβολίας UV σε απλά υλικά και παρασκευή σαπουνιού από ελαιόλαδο, στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του 2ου Γυμνασίου Πύργου. Επίσης, την Παρασκευή από τις 8.30-11.00πμ θα πραγματοποιηθούν από το 2ο Γυμνάσιο Πύργου εργαστήρια κατασκευής μάσκας και φιγούρων Καραγκιόζη και το βράδυ 7:00-10:00 μ.μ. ακολουθεί συναυλία σε συνεργασία με το μουσικό σχολείο Βαρθολομιού και πάλι στο συνεδριακό. Εκεί μάλιστα θα τραγουδήσουν και το τραγούδι που συνέθεσαν οι μαθητές Σωτήρης Αναστασόπουλος και η Χρυσάνθη Γιαννικοπούλου για το Erasmous.[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1517850799889-5479b557-5993-10″ include=”51487,51488,51489″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot