FOLLOW US: facebook twitter

Κάλεσμα στην απεργία της 17ης Μαΐου

Ημερομηνία: 13-05-2017 | Συντάκτης:

Συνέντευξη τύπου χθες από το Εργατικό Κέντρο Πύργου για συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση  της 17ης Μαίου

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους για συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 17 Μαίου και αφορά το σύνολο του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, απηύθυνε χθες η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πύργου.

Παράλληλα στην χθεσινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν ενόψει της απεργίας, κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και στην  απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Πύργου για να στείλουν μήνυμα αντίδρασης, κατά της ψήφισης των νέων μέτρων.

Στην συνέντευξη τύπου συμμετείχαν από την διοίκηση του ΕΚΠ ο πρόεδρος κ. Γιάννης Βένδρας, οα αντιπρόεδρος Βασίλης Μαντάς, η Γ.Γ και πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπάλληλων Ηλείας Χρύσα Ζούπη και ο πρόεδρος του Σωματείου Πλακάδων Παναγιώτης Σταθάς.

Ο πρόεδρος του ΕΚΠ κ. Γ. Βένδρας τόνισε ότι η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη Πανελλαδική απεργία για όλους τους εργαζόμενους ενόψει της ψήφισης των νέων μέτρων ψήφισης των μέτρων που συμφωνήθηκαν ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους θεσμούς και προκαλούν μειώσεις στις συντάξεις και αλλαγές προς το χειρότερο στις ομαδικές απολύσεις., αλλά και του 4ου μνημονίου που έρχεται και τόνισε ότι όλοι πρέπει να αντιδράσουμε μαζικά και με μια φωνή. Στις 10 το πρωί της Τετάρτης, το ΕΚΠ διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό «παρών».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος κ. Β. Μαντάς που τόνισε ότι στην απεργία συμμετέχουν δημόσιος τομέας αλλά και ιδιωτικοί υπάλληλοι που διαμαρτύρονται κατά του συμπληρωματικού μνημονίου που συνεχίζει την κατεδάφιση της οικονομίας, της κοινωνίας, των εργαζομένων και όσων δικαιωμάτων έχουν μείνει όρθια.
Το πλαίσιο των αιτημάτων της απεργίας, έθεσε η Γ.Γ του ΕΚΠ και πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπάλληλων Ηλείας κ. Χρύσα Ζούπη, που εκτός των άλλων στάθηκε ιδιαίτερα και στην μη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας για τα καταστήματα, που αποτελεί εργασιακό δικαίωμα και δεν πρέπει να συναινέσουμε στο  άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Αναφερόμενη στα αιτήματα της απεργίας ζήτησε μεταξύ άλλων:

  • Να ακυρωθεί και να μην ψηφιστεί, από τη Βουλή, το 4ο μνημόνιο.
  • Την κατάργηση όλων των μνημονιακών Νόμων που έχουν ψηφιστεί από το 2010 μέχρι σήμερα
  • Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη αναγκών και επαρκή χρηματοδότηση σε Υγεία, Παιδεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία κλπ με κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας μεταξύ των οποίων είναι και τα voucher και οι δίωρη απασχόληση.
  • Να σταματήσει η καταλήστευση του εισοδήματός μας από τη φορολογική επιδρομή και τη μείωση του αφορολόγητου.
  • Το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου  της χώρας.

Τέλος αναφέρθηκε στην ημερίδα που διοργανώνει το ΕΚΠ στις 18 Μαίου με θέμα «Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία», στις 7.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πύργου.

Κλείνοντας ο κ. Π. Σταθάς από την πλευρά του, κάλεσε όλον τον κόσμο να ξεκηκωθεί, εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους γιατί τα νέα μέτρα της κυβέρνησης στοχοποιούν την κοινωνία στο σύνολό της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot