FOLLOW US: facebook twitter

Κ. Μητρόπουλος: Οι δήμοι πρέπει να υποβάλλουν αναγγελίες ζημιών

Ημερομηνία: 13-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”44513″ img_size=”full”][vc_column_text]Επίσκεψη Κ. Μητρόπουλου στον ΕΛΓΑ Πάτρας για το χαλάζι στις καλλιέργειες της Ηλείας και άλλων περιοχών της Δυτ. Ελλάδας

Έπειτα από τις υπερβολικές βροχοπτώσεις και τις ισχυρές χαλαζοπτώσεις, που σημειώθηκαν στις 08-11-2017 σε ευρεία έκταση εντός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα σε  πολλές τοπικές κοινότητες της Π.Ε. Ηλείας με αποτέλεσμα πολλοί παραγωγοί της Περιφέρειας μας να πληγούν και να υποστούν ζημιές οι καλλιέργειες τους,  ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μητρόπουλος επισκέφθηκε το υποκατάστημα του  ΕΛΓΑ Πάτρας.

Στον ΕΛΓΑ ο κ. Μητρόπουλος είχε συνεργασία με τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Σταύρο Βέρρα και στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας ΠΔΕ, τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ Πάτρας κ. Γεώργιο Κεχαγιά, τον υποδιευθυντή κ. Γιάννη Βώσσο και την Επόπτρια ΕΛΓΑ της Π.Ε. Ηλείας κ. Αγγελική Πανταζοπούλου.

Κατά της διάρκεια της εκεί επίσκεψής του έγινε εκτενής συζήτηση για τις σοβαρές ζημιές, που προξένησαν η ισχυρή χαλαζόπτωση σε συνδυασμό με την υπερβολική βροχόπτωση σε ελαιοκαλλιέργειες, εσπεριδοειδή, κηπευτικά και βαμβάκι κα.

Όλοι οι ζημιωθέντες δήμοι θα πρέπει πλέον να προχωρήσουν στην έκδοση αναγγελιών ζημιών και στην άμεση υποβολή δηλώσεων ζημιάς των πληγέντων παραγωγών. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η διαδικασία εξατομικεύσεων ζημιών κατά τοπική κοινότητα δίνοντας προτεραιότητα στα κηπευτικά, βαμβάκι, ελαιοκαλλιέργειες και εσπεριδοειδή, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των στελεχών του ΕΛΓΑ.

Ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε ότι «Οι παραγωγοί της Περιφέρειάς μας και βεβαίως της Ηλείας, δοκιμάζονται σκληρά το τελευταίο διάστημα από τις άκαιρες κάθε φορά για την εποχή καιρικές συνθήκες και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, χάνοντας τη παραγωγή τους και τους κόπους τους λίγο πριν τη συγκομιδή.»[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot