FOLLOW US: facebook twitter

Θέμα ημερών ο καθαρισμός του ποταμού Βέργα

Ημερομηνία: 03-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

vergas-morant

Κινήσεις για την εκπόνηση μελέτης για την αλλαγή της κοίτης

Δεν αργεί η ώρα που θα ξεκινήσει η εργολαβία για τον καθαρισμό του ποταμού Βέργα στην περιοχή της Βουπρασίας και συγκεκριμένα στη Μανωλάδα. Σύμφωνα με πηγές της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το πρώτο μέρος της εργολαβίας που αφορά τον καθαρισμό τμήματος του ποταμού Ιάρδανου στον Πύργο, που πλημμύρισε στις αρχές Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρόκειται για έργο που εντάσσεται στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας για να αποφευχθούν νέα πλημμυρικά φαινόμενα. Όμως ο καθαρισμός του ποταμού που σε κάθε θεομηνία πνίγει την περιοχή δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει…

vergas-potamos

Για το θέμα μίλησε ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ που εξήγησε ότι το πρόβλημα είναι παλιό στην περιοχή, όμως τελευταία γίνεται όλο και πιο έντονο λόγω του ότι ο ποταμός Βέργας δεν έχει καθαριστεί εδώ και χρόνια. Με πίστωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα γίνει ο καθαρισμός ενός τμήματος περίπου ενός χιλιομέτρου, ενώ ο δήμος θα αναλάβει ένα άλλο τμήμα στις εκβολές του ποταμού. «Ζητήθηκαν διευκρινήσεις από τον Φορέα διαχείριση για να προχωρήσουμε» είπε ο κ. Μοράντ για το συγκεκριμένο μέρος. Από την άλλη οι κάτοικοι της περιοχής, ζητούν αλλαγή της ροής του ποταμού και αντί να καταλήγει στο Κοτύχι, να οδηγηθεί απευθείας προς τη θάλασσα, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με τον όγκο των νερών. «Αυτή είναι μια πολύ καλή λύση, που θα βάλει τέλος στα προβλήματα με το ποτάμι» εξήγησε.

vergas-potamos2

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης ανέφερε πως γίνονται κινήσεις ώστε να εκπονηθεί μια μελέτη σκοπιμότητας για το ποτάμι, πιθανότατα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Όμως ο κ. Μοράντ σχολίασε πως βάσει του νέου νόμου με τις απευθείας αναθέσεις θα υπάρξει καθυστέρηση, για την χρηματοδότηση.

«Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και το κόστος μεγάλο για να λυθεί. Όμως ο δήμος θα προχωρήσει όπως και να έχει, σε αυτό που πρέπει να γίνει σχολίασε ο κ. Μοράντ.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot