FOLLOW US: facebook twitter

Ηλείων οίνοι

Ημερομηνία: 02-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”14715″ img_size=”full”][vc_column_text]Για να είμαι ειλικρινής, εκεί λίγο πριν το τέλος είχα κουραστεί. Ωραία είχαμε φάει, ακόμη πιο ωραία είχαμε πιει, αλλά όλη αυτή η ακατάσχετη «οινολογία» του κατά τα άλλα συμπαθέστατου οικοδεσπότη μας και ιδιοκτήτη ονομαστού εστιατορίου στην Αθήνα, είχε αρχίσει να μου προκαλεί μία ελαφρά αδιαθεσία. Ε, μα ο άνθρωπος δεν παιζόταν! Είχε όντως πολλές γνώσεις πάνω στο κρασί και στο αμπέλι γενικώς –δεν μιλάμε για τις μαγειρικές του γνώσεις οι οποίες ήταν αδιαμφισβήτητες– αλλά ήθελε σόνι και ντε να ομολογήσουμε ότι ο ελληνικός Βορράς παράγει τα καλύτερα κρασιά της χώρας. Βορειοελλαδίτης γαρ, βάλθηκε να επιβάλλει ενός ανδρός αρχή σε μία «πολυποικιλιακή» παρέα. Κάποιος έπρεπε να αντιδράσει, και ο κλήρος έπεσε στην αφεντιά μου:

«Για κάτσε ρε κουμπάρε, που όλα τα έχεις δοκιμάσει κι όλα τα έχεις πιει. Εγώ δεν θα σε πάω στην Κρήτη, η οποία την τελευταία δεκαετία κάνει θαύματα με το κρασί, ούτε στην Σαντορίνη, μερικά από τα οινοποιεία της οποίας συμπεριλαμβάνονται σταθερά ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου. Δεν γίνεται όμως να αμπελοφιλοσοφείς και να αγνοείς ολάκερη Πελοπόννησο! Διάλεξε λοιπόν αν θέλεις άλλες δυο ετικέτες (μιας και έχουμε γευτεί ήδη τρεις βορινές), να διαλέξω και εγώ άλλες πέντε από το ¨νησί¨, να δούμε τι γίνεται». Όπερ και εγένετο. Από μετριοπάθεια αλλά και για να μην υποπέσω στο ίδιο σφάλμα, έφερα στο τραπέζι δύο ετιτέκες από την Ηλεία (με μία πρώτη ματιά είχα δει τουλάχιστον τέσσερις), δύο από τη Νεμέα (γνωστή και ως μικρή Βουργουνδία) και δυστυχώς μόνο μία από την Αχαΐα.

Μετά από μία μακρά διαδικασία που έμοιαζε περισσότερο με οινοποσία παρά με οινογευσία, τα δύο μέρη ισοψήφησαν. Ωστόσο, τις εντυπώσεις τις κέρδισαν τα δύο κρασιά από την Ηλεία, αφού λίγο πριν το πέρας του μυστηρίου ανοίχτηκαν ακόμη δύο μπουκάλια προς τέρψιν και συμμόρφωση… Έτσι καθόλου εντύπωση δεν μου έκανε ότι ο περί ου ο λόγος επισκέφθηκε την περασμένη Κυριακή το Peloponnese Wine Festival που διεξάχθηκε στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου και όπως έμαθα δήλωνε κατενθουσιασμένος με την ποιότητα των ηλειακών και όχι μόνο οίνων. Μάλιστα αυτοπροσκλήθηκε στην Ηλεία και προτίθεται να μας κάνει την τιμή μόλις καλοκαιριάσει. Ας κοπιάσει. Εξάλλου, οι Ηλείοι ξέρουν καί από κρασί, καί από φαΐ, καί από φιλοξενία.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot