FOLLOW US: facebook twitter

Η φυλή των μνησίκακων

Ημερομηνία: 01-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”28475″ img_size=”full”][vc_column_text]Στα ίδια μέρη…

Αυτό που δεν παύει να με εκπλήσσει ποτέ σε αυτή τη χώρα δεν είναι τόσο η ηλιθιότητα αλλά η μνησικακία των ανθρώπων. Είναι το κλασικό σύνδρομο, το οποίο δεν τους αφήνει να θαυμάσουν ή να χαρούν με την χαρά και την πρόοδο του δίπλα, του παραδίπλα, του συγχωριανού, του συμπολίτη, του ομοεθνή κ.ο.κ. Αντίθετα, αντί να κοιτάξουν να πετύχουν ανάλογα επιτεύγματα για τον εαυτό τους, περνούν τις μέρες τους ευχόμενοι να δυστυχήσουν οι επιτυχόντες. Άλλοτε πάλι επιδιώκουν να προσδώσουν αξία στη μετριότητά τους με το να λοιδορούν και να απαξιώνουν οτιδήποτε εκτείνεται πέρα και πάνω από την μηδαμινή παρουσία τους. Αυτό ακριβώς έγινε για ακόμη μία φορά (γιατί βλέπετε είναι και αμετανόητοι οι αθεόφοβοι) με τον καταξιωμένο Έλληνα σκηνοθέτη, σεναριογράφο και παραγωγό Γιώργο Λάνθιμο.

Ανεξάρτητα αν αρέσει σε κάποιον ο Λάνθιμος (είναι ενδεικτικό ότι ο κόσμος του σινεμά κάνει λόγο πλέον για το λανθιμικό κινηματογραφικό περιβάλλον), κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο άνθρωπος έχει σταθερή παρουσία και διακρίσεις στα αξιολογότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε με μία ακόμη βράβευση, ξανά από το φεστιβάλ των Καννών. Στην επέτειο των εβδομήντα χρόνων από την γέννησή του, το φεστιβάλ τίμησε τον Γιώργο Λάνθιμο και τον Ευθύμη Φιλίππου με το Μεγάλο Βραβείο Σεναρίου, το οποίο μοιράστηκαν εξ ημισείας με τη Λιν Ράμσεϊ, που υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας «You were never really here» («Δεν ήσουν ποτέ πραγματικά εδώ»).

Κι όμως, τα γιουχαρίσματα που ακούστηκαν στην προβολή του «The Killing of a Sacred Deer» («Ο θάνατος του ιερού ελαφιού» ή απλώς «Ιερό ελάφι») από μερίδα του κοινού ήταν ικανή αφορμή για να αποκεφαλίσουν οι συνήθεις εγχώριοι τιμητές των πάντων έναν από τους λιγοστούς αξιοσέβαστους εκπροσώπους μας στο διεθνές κινηματογραφικό στερέωμα. Βέβαια μετά το βραβείο θα λουφάξουν για λίγο αλλά κανένας λόγος ανησυχίας. Δεν χωρά αμφιβολία πως θα έχουν ουκ ολίγες αφορμές στο μέλλον να χύσουν ξανά το δηλητήριο της μνησικακίας τους. Άλλωστε ο Λάνθιμος μετρά μέχρι στιγμής μόλις… τρία βραβεία, μόνο από τις Κάννες.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot