FOLLOW US: facebook twitter

Η πρώτη συνέντευξη τύπου τους επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΕΚΑ για όλα όσα συνέβησαν πριν και μετά τις εκλογές αλλά και για το “σήμερα”

Ημερομηνία: 14-08-2024 | Συντάκτης:

Συνέντευξη Δ. Μπέλτσου εφ’ όλης της ύλης

Γράφει η Κική Κολοβέρου

Την πρώτη συνέντευξη τύπου, μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου, στις οποίες η δημοτική παράταξη “ΔΕΚΑ” δεν κατάφερε να εισέλθει στο δεύτερο γύρο, παραχώρησε χθες ο επικεφαλής της, Διονύσης Μπέλτσος, θέλοντας όπως είπε, να μιλήσει και να δώσει απαντήσεις για όλα όσα συνέβησαν προεκλογικά και όσα συμβαίνουν μετεκλογικά.

Ο κ. Μπέλτσος, εξαπέλυσε βολές κατά του πρώην Δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου επισημαίνοντας πως διαρκώς διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και ψεύδεται ενώ άφησε αιχμές και κατά του νυν Δημάρχου Στάθη Καννή τονίζοντας πως θα έπρεπε ήδη να έχει προχωρήσει σε διαχειριστικό έλεγχο της προηγούμενης 4ετίας τονίζοντας ότι στους 8 πρώτους μήνες διοίκησης διαπιστώνετε ότι δεν μπορεί να οδηγήσει το Δήμο στην ανάπτυξη.

Στη διάρκεια της πολύωρης συνέντευξης, ο κ. Μπέλτσος μίλησε για τον πόλεμο που δέχτηκε προεκλογικά αλλά και τις συκοφαντίες που εξακολουθεί να διαδίδει ο πρώην Δήμαρχος τόσο για την υπόθεση “Σκορδαλή” όσο και για την υποτιθέμενη συνεργασία της παράταξης “ΔΕΚΑ” με τον κ. Καννή.

“Θεωρώ ότι πρέπει να ειπωθούν κάποια πράγματα που είναι η μόνη αλήθεια σε σχέση με όσα ακούγονται. Ο κ. Αντωνακόπουλος κατηγόρησε την παράταξη «ΔΕΚΑ» ότι είμαστε σε ενιαία γραμμή με τη νυν Δημοτική Αρχή, ότι ψηφίζουμε σε όλα υπέρ και εμείς είμαστε εκεί για να τους βοηθάμε. Αυτό είναι ψέματα και αυτός που λέει ψέματα είναι ψεύτης. Αυτό είναι κάτι που τον χαρακτηρίζει. Εμείς στο ΔΣ είμαστε η μοναδική παράταξη, όπως και ο κ. Αθανάσουλας που έχουμε διαφωνήσει επί σοβαρών ζητημάτων, τόσο στο τεχνικό πρόγραμμα, αναμόρφωση προϋπολογισμού κ.α. Είμαστε ξεκάθαροι όσον αφορά τον προϋπολογισμό και είμαστε οι μόνο που ζητάμε διαχειριστικό έλεγχο γιατί ο Δήμος μας είναι σε τραγική οικονομική κατάσταση. Δεν δικαιολογείται ένας Δήμος εύρωστος οικονομικά το 19 με προγραμματισμένα έργα να έχει βρεθεί αυτή τη στιγμή σε τέτοια κατάσταση. Ορθά ζητάμε διαχειριστικό έλεγχο και ο ορθά λέμε ότι ο κ. Αντωνακόπουλος έχει επιλέξει έναν δρόμο που δεν έχει καμία σχέση με τον δρόμο της αλήθειας. Το πρώτο ψέμα του είναι ότι εμείς ψηφίζουμε ότι λέει η Δημοτική Αρχή. Αντιθέτως εμείς αιτιολογημένα καταψηφίζουμε τα θέματα και στα περισσότερα από αυτά η νυν και η πρώην Δημοτική Αρχή ψηφίζουν «ναι». Άρα μιλάμε για διαστρέβλωση πραγματικότητας”.

“Υπόθεση Σκορδαλή”

Αναφερόμενος στην υπόθεση “Σκορδαλή” ο κ. Μπέλτσος τόνισε ότι ζητήθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης του, να δώσει μια προσφορά ως επιχειρηματίας και από τη στιγμή που δεν συμμετέχει σε καμία επιτροπή, δεν επηρεάζει αποφάσεις, δεν έχει ποτέ αλλάξει γραμμή από την παράταξή, έδωσε την προσφορά. “Όταν του ζήτησαν την προσφορά δεν του μίλησαν για απ’ ευθείας ανάθεση αλλά ότι θα πάρουν προσφορές και από άλλες επιχειρήσεις πιστοποιημένες για πυροσβεστικό εξοπλισμό. Κάναμε παράταξη ως οφείλαμε και είπαμε στον κ. Σκορδαλή ότι ναι μεν μπορεί να δίνει προσφορά αλλά επειδή δεν μπορούμε καθημερινά να αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες επιθυμούμε να μην πάρει καμία δουλειά. Ο κ. Σκοδαλής δεν είχε υπογράψει τίποτα και είχε στείλει μέιλ πριν απαντήσει η Αποκεντρωμένη ότι παραιτείται επί της προσφοράς. Αν υπήρχε υπόγεια συνεννόηση μεταξύ Σορδαλή-Καννή υπήρχαν πάρα πολλοί τρόποι για να γίνει. Και ο κ. Αντωνακόπουλος που είναι ο μετρ των απευθείας αναθέσεων-σε ένα χρόνο έδωσε 1,5 εκ. ευρώ. έδωσε σε νεοσύστατη εταιρεία σε λίγους μήνες 100.000 ευρώ- το γνωρίζει αυτό” είπε και πρόσθεσε ότι αντίστοιχη προσφορά ο κ. Σκορδαλής είχε δώσει και επι Αντωνακόπουλο αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ. “Το να μιλάει ο κ. Αντωνακόπουλος για ηθική …αν αναλογιστούμε πώς διοίκησε το Δήμο τέσσερα χρόνια, θεωρώ ότι η ηθική με τις πράξεις του δεν συνάδουν. Λέει ψέματα ότι είμαστε στην ίδια γραμμή με τον Δήμαρχο, τον αποκαλώ δημόσια «ψεύτη» και σύντομα και οι 5 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες.

Τι έγινε στις εκλογές

“Η παράταξη «Δέκα» στην πόλη του Πύργου βγήκε πρώτη με 33%. Ο κ. Αντωνακόπουλος βγήκε τρίτος. Ανέβηκε στα τοπικά διαμερίσματα που εκεί ουσιαστικά ψήφιζαν για πρόεδρο. Αν οι εκλογές γινόντουσαν με την διαδικασία του 2019 ο κ. Αντωνακόπουλος δεν θα έμπαινε στον δεύτερο γύρο. Ήταν ξεκάθαρη η τάση του κόσμου. Και όσοι έκαναν κανονικά γκάλοπ γνώριζαν τι συνέβαινε” επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Μπέλτσος τονίζοντας ότι η παράταξη του, πήρε συνολικά 28,5%, καταρρακώθηκε σε κάποιες δημοτικές κοινότητες, στην πόλη όμως όπου ψήφιζαν για Δήμαρχο βγήκε πρώτη με μια μονάδα διαφορά από τον κ. Καννή. “Άρα καλό είναι ορισμένοι πριν μιλήσουν να βουτάνε τη γλώσσα στο μυαλό γιατί εκτίθενται”.

Γιατί έχασαν την είσοδό στον β γύρο

Αναφερόμενος στο δεύτερο γύρο των εκλογών, ο κ. Μπέλτσος επισήμανε ότι δεν πέρασαν με την ευθύνη να την έχει ο ίδιος. “Εγώ φταίω! Ήξερα ότι η πολιτική είναι ένα βρώμικος στίβος αλλά δεν περίμενα σε καμία των περιπτώσεων όλες τις αισχρότητες που έγιναν. Έγιναν αισχρά πράγματα. Και για όλα αυτά υπάρχουν στοιχεία. Την προεκλογική περίοδο πολλοί υποψήφιοί μου δέχτηκαν μπούλινγκ. Έπαιρναν τηλέφωνο τους εργοδότες τους γιατί είχαν αποφασίσει να κατέβουν μαζί μου… Γνωρίζουμε όλοι επίσης για πιο λόγο κατέβηκε μια συγκεκριμένη παράταξη, ποιοι αιρετοί πρώην και νυν είχαν καθημερινή επικοινωνία για την παράταξη αυτή. Ειλικρινά δεν το είχα υπολογίσει αυτό. Δεν πίστεψα ποτέ ότι υπήρχαν άνθρωποι που θα κατέβουν στις εκλογές μόνο και μόνο για να στερήσουν από κάποιον άλλον ψήφους. Δυστυχώς αυτό έγινε, τόσο σε επικοινωνιακό επίπεδο δημιουργώντας κλίμα και στον Πύργο τελικά μας έκανε ζημιά. Βέβαια όπως αποδείχθηκε ο κόσμος τους τιμώρησε” είπε και πρόσθεσε ότι ο κ. Αντωνακόπουλος, βάσει αποτελέσματος, πήγε δεύτερο γύρο εξ’ αιτίας των προέδρων. Το τι ψέματα ακούστηκαν για το πρόσωπό μου, το χαρακτήρα μου, την ψυχική μου κατάσταση…θα έπρεπε να ντρέπονται”.

“Ψήφος κατά συνείδηση”

Ο κ. Μπέλτσος μίλησε ακόμα και για “αίσχη” που όπως είπε “διακινούνται υπόγεια και προσβάλουν την τιμή και την αξιοπρέπεια μου” αναφερόμενος σε όσα ακούστηκαν ότι ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν Καννή στο δεύτερο γύρο. “Όταν διαπίστωσα ότι τη δεύτερη Κυριακή η συμμετοχή στις εκλογές ήταν πολύ μικρή, με ανάρτηση μου κάλεσα τον κόσμο να πάει να ψηφίσει και να επιλέξει κατά συνείδηση. Ο κ. Αντωνακόπουλος εξακολουθεί να με κατηγορεί ότι κάλεσα τον κόσμο να στηρίξει Καννή. Μόνο που αυτό δεν προκύπτει από πουθενά. Πιο είναι το αμάρτημα μας και ακούω όλα τα αίσχη; Το αμάρτημα μας είναι ότι δεν στηρίξαμε Αντωνακοπουλο και πρέπει να δικαιολογήσουμε την ήττα μας!

Αν ήθελα να στηρίξω Καννή θα το έκανα όπως ο κ. Παπαδάκος στην Αμαλιάδα. Θα μπορούσα να βρω 350 λόγους να στηρίξω τον κ. Καννή σε σχέση με κ. Αντωνακόπουλο. Δεν μπήκα στη διαδικασία γιατί ήξερα πολύ καλά ότι και η νέα δημοτική αρχή και όπως φέρεται από την αρχή, δεν μπορεί να οδηγήσει την πόλη στην ανάπτυξη. Ο τρόπος που θα κάνω αντιπολίτευση δεν θα μου τον υποδείξει ο κ. Αντωνακόπουλος ούτε τα δυσαρεστημένα στελέχη του κ. Καννή. Εάν αυτοί αισθάνονται αδειασμένα ή δεν τηρήθηκαν κάποιες συμφωνίες είναι δικό τους πρόβλημα και όχι δικό μου. Ο κ. Αντωνακόπουλος τα κάνει για δυο λογούς. Το κάνει για να ασχοληθώ μαζί του- σήμερα όμως είναι η τελευταία φορά- από δω και πέρα θα ασχολούνται μαζί του δικηγόροι καθώς του έρχονται καταλογισμοί για παράνομες προλήψεις, παραποίηση πρωτοκόλλου για Αγκινάρα… αρκετά θέματα πέρα από τα επίσημα ψέματα στα Δημοτικά Συμβούλια. Η δικαιοσύνη κινείται. Και ο δεύτερος λόγος είναι να συκοφαντήσει όποιον θεωρεί αντίπαλο στις επόμενες εκλογές προσπαθώντας να σπιλώσει την υπόληψη και την ηθική του.

Υπόσχεση για απόδοση δικαιοσύνης

Ολοκληρώνοντας ο κ. Μπέλτσος, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να απαντήσει σε τίποτα άλλο και πως μόνο στον κόσμο και την παράταξη του θα απολογείται, δίνοντας την υπόσχεση πως ξεκινάει η περίοδος που θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα γίνει καταλογισμός ευθυνών σε όσους έχουν διαχειριστεί δημόσιο χρήμα όχι προς όφελος του δημότη. “Η διοίκηση έχει συνέχεια, ο κ. Καννής και σύμβουλοι του ήταν λαλίστατοι πριν τις εκλογές, καταγγελίες, οικονομικά σκάνδαλα, ότι δεν κάνει θα το κάνουμε εμείς”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot