FOLLOW US: facebook twitter

Η προκήρυξη της Β΄ JOHN DEERE ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ Κατηγορίας

Ημερομηνία: 07-08-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα

Δύο ή τρεις ομάδες θα ανέλθουν στην Α΄ Κατηγορία-Τρεις ομάδες θα υποβιβαστούν

Η ΕΠΣ Ηλείας ανάρτησε στην ιστοσελίδα της την προκήρυξη των πρωταθλημάτων και σύμφωνα με αυτή, στην Β΄ JOHN DEERE ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ Κατηγορία, οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 1 έως 4 θα συμμετέχουν σε αγώνες πλέι-οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Όπως και πέρυσι, σε περίπτωση που η πρώτη  ομάδα έχει διαφορά μεγαλύτερη των 6 βαθμών από την δεύτερη ομάδα ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια και οι αγώνες πλέι-οφ θα διεξαχθούν με την συμμετοχή των ομάδων που τερμάτισαν από την 2η έως την 5η θέση. Την άνοδο θα πάρουν το ελάχιστο δύο και το ανώτερο τρία σωματεία. Όσο για τον υποβιβασμό, υποβιβάζεται απευθείας το τελευταίο σωματείο και άλλα δύο σωματεία μέσα από αγώνες πλέι-άουτ.

Β΄ JOHN DEERE ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ -Ανάδειξη πρωταθλητή

Για την ανάδειξη πρωταθλητή στην Β΄ JOHN DEERE ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ Κατηγορία αναφέρονται τα εξής: «Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από 1η έως 4η θα συμμετέχουν σε αγώνες play-off για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Η βαθμολογία με την οποία θα ξεκινούν οι αγώνες των play off, θα προκύπτει ως εξής: Το σωματείο που κατέλαβε την τέταρτη (4η ) θέση θα ξεκινήσει με μηδέν (0) βαθμούς. Στην συνέχεια θα γίνεται αφαίρεση των βαθμών που συγκέντρωσε το κάθε σωματείο από αυτά που κατέλαβαν την 1η ,2η και 3η θέση στην κανονική περίοδο με τους βαθμούς που συγκέντρωσε το σωματείο που κατέλαβε την 4η θέση και η διαφορά αυτή θα διαιρείται δια του 3. Το πηλίκο που θα προκύπτει θα είναι οι βαθμοί με τους οποίους θα ξεκινήσουν τα σωματεία τους αγώνες play-off. Σε περίπτωση που το πηλίκο είναι δεκαδικός αριθμός, εάν είναι 0,5 και άνω το κλάσμα θα προσμετράτε σε ακέραια μονάδα υπέρ του σωματείου (π.χ. 2,5 το σωματείο θα ξεκινήσει με 3 βαθμούς), ενώ εάν είναι κάτω από 0,5 θα προσμετράτε κατά του σωματείου (π.χ. 2,4 το σωματείο θα ξεκινήσει με 2 βαθμούς). Ελάχιστη βαθμολογική διαφορά κατά την έναρξη των αγώνων play-off του πρώτου (1ου) από τον δεύτερο (2ο ) ορίζονται οι τρείς (3) βαθμοί. Σε περίπτωση ισοβαθμίας στους αγώνες play-off ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών ομάδων (στα αποτελέσματα των play-off).

Σε περίπτωση που η πρώτη (1η ) ομάδα έχει διαφορά μεγαλύτερη των έξι (6) βαθμών από τη δεύτερη (2η ) ομάδα ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια και οι αγώνες play off θα διεξαχθούν με την συμμετοχή της δεύτερης (2ης),τρίτης (3ης), τέταρτης (4ης) και πέμπτης (5ης) ομάδας. Η βαθμολογία με την οποία θα ξεκινούν οι αγώνες των play off, θα προκύπτει ως εξής: Το σωματείο που κατέλαβε την πέμπτη (5η ) θέση θα ξεκινήσει με μηδέν (0) βαθμούς. Στην συνέχεια θα γίνεται αφαίρεση των βαθμών που συγκέντρωσε το κάθε σωματείο από αυτά που κατέλαβαν την 2η ,3η και 4η θέση στην κανονική περίοδο με τους βαθμούς που συγκέντρωσε το σωματείο που κατέλαβε την 5η θέση και η διαφορά αυτή θα διαιρείται δια του 3. Το πηλίκο που θα προκύπτει θα είναι οι βαθμοί με τους οποίους θα ξεκινήσουν τα σωματεία τους αγώνες play- off. Σε περίπτωση που το πηλίκο είναι δεκαδικός αριθμός, εάν είναι 0,5 και άνω το κλάσμα θα προσμετράτε σε ακέραια μονάδα υπέρ του σωματείου (π.χ. 2,5 το σωματείο θα ξεκινήσει με 3 βαθμούς), ενώ εάν είναι κάτω από 0,5 θα προσμετράτε κατά του σωματείου (π.χ. 2,4 το σωματείο θα ξεκινήσει με 2 βαθμούς). Ελάχιστη βαθμολογική διαφορά κατά την έναρξη των αγώνων play- off του δεύτερου (2ου) από τον τρίτο (3ο ) ορίζονται οι τρείς (3) βαθμοί. Σε περίπτωση ισοβαθμίας στους αγώνες play-off ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών ομάδων (στα αποτελέσματα των play-off)».

Β΄ JOHN DEERE ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ-Υποβιβασμός και πλέι-άουτ

Υποβιβάζεται απευθείας το τελευταίο σωματείο και τα άλλα δύο (2) σωματεία μέσα από αγώνες play out ως εξής: Ο δέκατος (10ος) με τον δέκατο τρίτο (13ο ) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των επτά (7) βαθμών και ο ενδέκατος (11ος) με τον δωδέκατο (12ο ) εφόσον η βαθμολογική διαφορά είναι ίση ή μικρότερη των έξι (6) βαθμών. Οι ηττημένοι των αγώνων αυτών υποβιβάζονται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία. Οι νικητές των αγώνων παραμένουν στην κατηγορία. Σε διαφορές μεγαλύτερες, οι ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία παραμένουν στην κατηγορία.

Ο πρώτος αγώνας play out θα γίνει στην έδρα των σωματείων με την υψηλότερη βαθμολογική θέση. Ο δεύτερος αγώνας play out θα γίνει στην έδρα των σωματείων με την χαμηλότερη βαθμολογική θέση. Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα διεξαχθεί και τρίτος (3ος) αγώνας στην έδρα των σωματείων με την υψηλότερη βαθμολογική θέση της κανονικής περιόδου (δεν ισχύουν εκτός έδρας γκολ σε αγώνες play off και play out). Η ανώτερη βαθμολογικά ομάδα χρειάζεται τέσσερεις (4) βαθμούς η δε κατώτερη βαθμολογικά ομάδα πέντε (5) βαθμούς για να προκριθεί. Σε περίπτωση τριών (3) ισοπαλιών ευνοείται η ομάδα με την υψηλότερη βαθμολογική θέση της κανονικής περιόδου.

Γ΄ NOS INSURANCE SERVICES -Προβιβασμός

Προβιβάζονται από την Γ΄ κατηγορία στην Β΄ το ελάχιστο τρία (3) και το ανώτερο τέσσερα (4) σωματεία. Ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος θα αποφασιστεί μετά το πέρας των δηλώσεων συμμετοχής από την Ε.Π./ΕΠΣΗ.

Αριθμός σωματείων που θα μετάσχουν στα πρωταθλήματα 2025-2026

· Α΄ PLAYSPORTS  – Σωματεία 12.

· Β΄ JOHN DEERE ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ – Σωματεία 12.

 · Γ΄ NOS INSURANCE SERVICES –Όσα σωματεία δηλώσουν συμμετοχή

Ειδικές περιπτώσεις απαγόρευσης συμμετοχής ποδοσφαιριστών σε αγώνες

Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα εννέα (9) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε Ελληνικές Εθνικές Ομάδες. Στους ίδιους αγώνες επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. και η συμμετοχή τους στον αγώνα μέχρι τεσσάρων (4) αλλοδαπών ποδοσφαιριστών που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες και η συμμετοχή στον αγώνα μέχρι δύο (2) αλλοδαπών ποδοσφαιριστών καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Η αναγραφόμενη έναρξη και λήξη ισχύος στα δελτία αθλητικής ιδιότητας αλλοδαπών ποδοσφαιριστών πρέπει να καλύπτει την συμμετοχή τους στους αγώνες, άλλως η συμμετοχή είναι αντικανονική. (Κ.Α.Π. Άρθρο 19§10.)

Απαγορεύεται η είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους και η συμμετοχή στον αγώνα φυσικού προσώπου που έχει τιμωρηθεί με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα (εφόρου, προπονητή, φυσικοθεραπευτή κ.λ.π.). Κάθε ερασιτεχνικό σωματείο δύναται να διατηρεί στη δύναμή του αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές μέχρι την ηλικία των δέκα οκτώ (18) ετών χωρίς αριθμητικό περιορισμό. Άνω των δέκα οκτώ (18) ετών δύναται να διατηρεί στη δύναμή του μόνο μέχρι έξι (6) αλλοδαπούς. Απαγορεύεται η αναγραφή ποδοσφαιριστή (γραμμένου στο Φ.Α) με άλλη ιδιότητα στο Φ.Α. (π.χ. εκπρόσωπος, φροντιστής, ιατρός κ.λ.π.).

Φωτο: Βαγγέλης Δημητρόπουλος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot