FOLLOW US: facebook twitter

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ…

Ημερομηνία: 06-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”31260″ img_size=”full”][vc_column_text]Ο τριήμερος καύσωνας που βιώσαμε πρόσφατα, ένας από τους χειρότερους των τελευταίων σαράντα χρόνων σύμφωνα με τους μετεωρολόγους και με τον υδράργυρο να καταγράφει και στον τόπο μας ρεκόρ εξηκονταετίας, συνιστά ριζική αλλαγή δεδομένων για την ίδια τη ζωή όπως την βιώναμε μέχρι σήμερα.

Η φύση μας στέλνει ηχηρό μήνυμα- δεν είναι άλλωστε το πρώτο- ότι τα ανθρώπινα και τα καθημερινά από δω και εμπρός θα είναι αλλιώς.

Και για να μιλήσουμε μόνο για την εποχή που διάγουμε πρέπει να ξεχάσουμε την ανεμελιά του κλασσικού ελληνικού καλοκαιριού, και να προσαρμοστούμε στην ιδέα μιας- αν όχι μόνιμης- συχνής όμως κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Σε καταστάσεις όπου τα ατομικά όρια όλο και πιο πυκνά θα δοκιμάζονται όσο δεν μεγαλώνει ο χώρος για συλλογική συνείδηση και δράση. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και είναι η αιτιολογημένη απάντηση της φύσης στη χρόνια αντί- οικολογική μας συμπεριφορά.

Μια απάντηση που θα γίνεται ολοένα πιο σκληρή όσο εμείς θα συνεχίσουμε να αδρανούμε και οι ταγοί του κόσμου παραμένουν στην… κοσμάρα τους. Όσο δεν αντιλαμβανόμαστε ότι το περιβάλλον δεν είναι ο καμβάς για να υφαίνουμε τις επιθυμίες της απληστίας μας αλλά ο απαραίτητος ζωογόνος χώρος για την ίδια μας την ύπαρξη.

Για όσα μας συμβαίνουν σήμερα «φροντίσαμε» εμείς οι ίδιοι. Στο χέρι μας είναι να προλάβουμε τα χειρότερα.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot