FOLLOW US: facebook twitter

Η καρδιά της Ηλείας χτυπά στο Βαρκό Καλιδόνας!

Ημερομηνία: 23-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”36818″ img_size=”full”][vc_column_text]Ξεκίνησαν χθες βράδυ οι εκδηλώσεις πολιτισμού και παράδοσης στην Καλίδονα

“Στο πανηγύρι του Βαρκού ,
Σαν έρθεις δεν θα χάσεις
θάβρεις κρέας και ποτό
χορό για να ξεσκάσεις!!!

Με αυτό το μήνυμα- κάλεσμα προς τον κόσμο που κάθε χρόνο τιμά με την παρουσία του τις εθιμικές εκδηλώσεις στην Καλίδονα του δήμου Ζαχάρως, σήμανε χθες το βράδυ η έναρξη του ΒΑΡΚΟ 2017 στην πλατεία της Καλίδονας με μεγάλη προσέλευση κόσμου για το παραδοσιακό γλέντι και ολοκληρώνονται απόψε με την Ημέρα Πολιτισμού,  το 13ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και την παραδοσιακή συναυλία.

Χθες το βράδυ, τον κόσμο διασκέδασε η Ορχήστρα Εθνικής Μουσικής, σε ένα πολύ ξεχωριστό πρόγραμμα γεμάτο κέφι με την επιμέλεια και την παρουσίαση από τον Χρήστο Μυλωνά και λαϊκό γλέντι από το Λαϊκό Πεντάγραμμο με ερμηνεύτρια την Ειρήνη Τσεκούρα.

Την οργάνωση των εκδηλώσεων ΒΑΡΚΟ 2017 έχει όπως πάντα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλίδονας ΣΑΡΕΝΑ με την συνδιοργάνωση της Π.Ε Ηλείας και του δήμου Ζαχάρως. Όλες τις προηγούμενες ημέρες, οι προετοιμασίες από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου, ψυχή των εκδηλώσεων όπως πάντα η Φιλιώ Νιάρχουν, ήταν πυρετώδεις, όλα ήταν έτοιμα με πολύ αγάπη και μεράκι για να υποδεχθούν τον κόσμο σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο που όλοι να περάσουν δύο ξεχωριστές βραδιές γεμάτες παράδοση, πολιτισμό και λαϊκό γλέντι και εδέσματα από τα χεράκια των νοικοκυρών του χωριού.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Σάρενα” στην ανοιχτή πρόσκλησή του προς τον κόσμο τονίζει ότι «Σας περιμένουμε να κλείσουμε αισιόδοξα τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας. Μα πάνω από όλα να στείλουμε μηνύματα στις επόμενες γενιές, να φυλάνε ως κόρη οφθαλμού τους αυτά που θα τους παραδώσουμε!! << Πατρίδα χωρίς παράδοση καράβι χωρίς πυξίδα». Ραντεβού λοιπόν και σήμερα στην Καλίδονα, στο μικρό χωριό του δήμου Ζαχάρως που προσπαθεί κάθε χρόνο να κάνει τη διαφορά και να δίνει το δικό του πολιτιστικό στίγμα στο Βαρκό![/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1503470745307-82b976c9-0d90-2″ include=”36820,36821,36822,36823″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot