FOLLOW US: facebook twitter

Η Ηλεία, στα σοβαρά

Ημερομηνία: 07-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”51656″ img_size=”full”][vc_column_text]Δεν σας κρύβω ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα προσπαθώ να κρατήσω την ψυχραιμία μου. Με τη διαφορά ότι ενώ τούτο ήταν κάτι σύνηθες για μένα, αυτή τη φορά η ίδια ακριβώς προσπάθεια εφορμά από εντελώς διαφορετική αφετηρία. Βλέπετε, μια ζωή και γω όπως όλοι μας, είχα εντρυφήσει στις ασκήσεις ψυχραιμίας, καθότι πολλοί πέρασαν από τούτα εδώ τα μέρη, πλην όμως ελάχιστοι μάς πήραν ποτέ στα σοβαρά. Δεν λέω ότι δεν φταίξαμε και εμείς. «Λαός και Κολωνάκι», φέρουμε σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την χρόνια αναπτυξιακή καθυστέρηση του νομού. Απλώς μέσα σε όλα, είχαμε να αντιμετωπίσουμε και ένα κατεστημένο πλήρους αδιαφορίας για την περιοχή μας, η οποία στο κάτω κάτω όχι μόνο διαθέτει ζηλευτά συγκριτικά πλεονεκτήματα, αλλά και την παγκοσμίως αξιοζήλευτη Ολυμπία. Τι τα θες… Ακόμα και μετά τον πύρινο εφιάλτη του 2007 που γονάτισε κυριολεκτικά το νομό, η κεντρική διοίκηση παράτησε την Ηλεία στην τύχη της.

Παρά ταύτα, ήδη από τις παραμονές του αναπτυξιακού περιφερειακού συνεδρίου, ξεκίνησε ένας πυρετός από ανακοινώσεις και εξαγγελίες από κυβερνητικά στελέχη που δεν έχουν προηγούμενο. Προσωπικά αν έβλεπα τουλάχιστον τις μισές εξ’ αυτών να υλοποιούνται –κι ανάμεσά τους οπωσδήποτε την Πατρών-Πύργου και την σιδηροδρομική επανασύνδεση με την Πάτρα– θα ήμουν ευτυχής. Αν δε δούμε να παίρνει σάρκα και οστά το όραμα του υπ. Παιδείας για πανεπιστημιακή σχολή στην Ηλεία, τότε μιλάμε για πραγματική απογείωση.  Γι’ αυτό ακριβώς χρειάζεται και εδώ ψυχραιμία˙ γιατί όταν σε εμπαίζουν χρόνια ολόκληρα, είναι δύσκολο να επανακτήσεις την εμπιστοσύνη σου στα θεσμικά όργανα, και για να το πούμε δίχως περιστροφές, στον λόγο ενός πρωθυπουργού και των υπουργών του. Είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι επιτέλους σε παίρνουν στα σοβαρά γιατί αυτό από μόνο του είναι τεράστια υπόθεση και μακάρι μαζί με τις όποιες υποδομές καταφέρουν να φτάσουν στο στάδιο της υλοποίησης, να αλλάξει και η νοηματοδότηση της Ηλείας στο μυαλό της πολιτικής τάξης.

Γι’ αρχή, ας κρατήσουμε όσα δηλώθηκαν εμφατικά αυτές τις μέρες ως μία μεγάλη υπόσχεση για το άμεσο μέλλον. Στο κάτω κάτω δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά μόνο να ελπίζουμε ότι τα χειρότερα για την Ηλεία είναι ήδη παρελθόν και ότι πλέον την παίρνουν στα σοβαρά.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot