FOLLOW US: facebook twitter

«Η επιστροφή της Περσεφόνης»: Εικαστική ατομική έκθεση Ζωγραφικής της Γεωργίας Καραχάλιου στο «Πολύεδρο»

Ημερομηνία: 02-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”53865″ img_size=”full”][vc_column_text]Την δεύτερη ατομική της έκθεση ζωγραφικής στην Πάτρα- η προηγούμενη ήταν πριν από τρία χρόνια- ετοιμάζει  η ζωγράφος Γεωργία Καραχάλιου από την Αρχαία Ολυμπία με τον συμβολικό τίτλο “Η επιστροφή της Περσεφόνης” , που έχει σαν θέμα της την άνοιξη. Η έκθεση εγκαινιάζεται ανήμερα τα Γιορτής της γυναίκας, την ερχόμενη Πέμπτη 8 Μάρτη, στις 7 το απόγευμα, στον γνωστό πολυχώρο-  βιβλιοπωλείο της Πάτρας «Πολύεδρο» – Κανακάρη 147- που φιλοξενεί εικαστικά, πολιτιστικά events και παρουσιάσεις βιβλίων.

Η ζωγράφος θα εκθέσει περίπου 45 έργα της σε λάδι και ακριλικό , όπου παίζει με τα έντονα χρώματα και το φως , κύρια χαρακτηριστικά της άνοιξης και της αναγέννησης της φύσης θέλοντας να υποστηρίξει και τον τίτλο της έκθεσής της και βεβαίως να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα, αυτό της νέας ζωής. Όπως η ίδια είπε μιλώντας στην Πρωινή, η επιστροφή της Περσεφόνης σύμφωνα με το μύθο, είναι κόρη της Δήμητρας, επιστρέφει στη γη από τον Άδη, η γη βλασταίνει, τα φυτά βγάζουν ανθούς και φύλλα και καρπούς και γι αυτό το λόγο συμβολίζει τον ερχομό της άνοιξης. « Στο μυαλό μου είχα τις εικόνες από όλον τον μύθο της όμορφης Περσεφόνης, που συνήθιζε να μαζεύει  άνθη με τις φίλες της, τις Ωκεανίδες Νύμφες, σε μια καταπράσινη περιοχή, το Νύσσιον Πεδίο.

Εκεί την είδε ο Πλούτωνας, ο θεός του Άδη, και την ερωτεύτηκε παράφορα κι ενώ η Περσεφόνη προσπαθούσε να μαζέψει ένα νάρκισσο, ξαφνικά άνοιξε η γη, ξεπήδησε με το άρμα του και άρπαξε την Κόρη, την οδήγησε στον Κάτω Κόσμο και την έκανε γυναίκα του. Έτσι η Περσεφόνη  περνούσε  το χειμώνα, στον Κάτω κόσμο και μόλις ερχόταν η Άνοιξη, ανέβαινε στον Όλυμπο με τη μητέρα της. Θέλησα λοιπόν μέσα από τα έργα μου, να συμβολίσω την επιστροφή της Περσεφόνης με τον ερχομό της άνοιξης και της αναγέννησης της φύσης, γι αυτό και επέλεξα έντονα χρώματα και τοπία από την φύση μέσα από τον πολύχρωμο φυσικό καμβά της Ολυμπίας. Γι αυτό και στα έργα μου πολλά ανθισμένα δέντρα, λουλούδια, παπαρούνες που είναι και οι αγαπημένες μου, αλλά και τα γνωστά «ανθρωπάκια» μου σε κάποια από αυτά. Νοιώθω πολύ χαρούμενη που παρουσιάζω τη δουλειά μου και περιμένων όλους τους φίλους μου από την Πάτρα αλλά και από την Ηλεία στην έκθεση.»

Η έκθεση της Γεωργίας Καραχάλιου στην Πάτρα θα διαρκέσει έως τις 22 Μαρτίου. Ώρες λειτουργίας είναι οι ημέρες και ώρες καταστημάτων[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot