FOLLOW US: facebook twitter

«Ζητούμε να ανακαλέσει γιατί μας προσβάλλει»

Ημερομηνία: 13-01-2017 | Συντάκτης:

gimnasio_krestenas

Αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς Γυμνασίου και Λυκείου Κρεστένων για τις δηλώσεις του δημάρχου αναφορικά με την έλλειψη πετρελαίου την μέρα του χιονιά

Η έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης στις δεξαμενές του γυμνασίου – λυκείου Κρεστένων που οδήγησε την περασμένη Δευτέρα  στην ματαίωση δύο ωρών του μαθήματος καθώς όταν έσβησε ο καυστήρας οι μαθητές έφυγαν γιατί έκανε κρύο λόγω του χιονιά, προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου κ. Σ. Μπαλιούκου που έγινε δέκτης παραπόνων από τους γονείς. Ο δήμαρχος σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων ότι αυτό είναι απαράδεκτο και ενδεχομένως πρόκειται σε αβλεψία των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας. Η δήλωση όμως αυτή του δημάρχου προκάλεσε την αντίδραση των Συλλόγων διδασκόντων του Λυκείου και Γυμνασίου Κρεστένων, που τόνισαν ότι η ανασκευή των συγκεκριμένων δηλώσεων είναι επιβεβλημένη γιατί τους προσβάλλει. Ειδικότερα αναφέρουν τα εξής:

Η απάντηση του Συλλόγου διδασκόντων Λυκείου Κρεστένων

Ως εκπαιδευτικοί, ως γονείς και ως άτομα θεωρούμε ότι οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων στα ΜΜΕ στις 9-1-17 και 11-1-17 μάς προσβάλλουν.

Τη Δευτέρα βρισκόμασταν στη θέση μας εφαρμόζοντας το ωρολόγιο πρόγραμμα και αντιμετωπίσαμε με υπεύθυνο τρόπο τα προβλήματα που προέκυψαν από α) το ψύχος, β) την αδυναμία προσέλευσης μεγάλου αριθμού μαθητών επειδή δεν εκτελέστηκε κανένα δρομολόγιο του ΚΤΕΛ, δ) την απουσία εκπαιδευτικού λόγω ασθένειας και δ) τη χαμηλή στάθμη πετρελαίου στην κοινή με το γυμνάσιο δεξαμενή.

Θα περιμέναμε από το δήμαρχο, αντί να επιρρίπτει ευθύνες για «αβλεψία» αδιακρίτως σε όλους μας, να επιδιώξει πρώτα την επικοινωνία με το σχολείο και ύστερα την προσπάθεια διευθέτησης όποιου προβλήματος με συνεργασία, όπως άλλωστε έγινε και σε άλλους δήμους.

Νιώθουμε ότι μια ανασκευή των συγκεκριμένων δηλώσεων είναι επιβεβλημένη.

Η απάντηση του Συλλόγου διδασκόντων Γυμνασίου Κρεστένων

Απαντώντας στις δηλώσεις του δημάρχου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων με τις οποίες επιρρίπτει ευθύνες για το πρόβλημα της έλλειψης θέρμανσης στο σχολείο μας τη Δευτέρα 9/1/2017  στους εκπαιδευτικούς, εκφράζοντας τη γνώμη ότι υπήρξε αβλεψία εκ μέρους μας, επισημαίνουμε ότι στη λειτουργία των σχολείων υπάρχει  ιεραρχία και καταμερισμός αρμοδιοτήτων. Ως εκ τούτου απορρίπτουμε ως ανυπόστατη και άδικη την κρίση του κ. δημάρχου. Θεωρούμε ότι θα έπρεπε να έχει αποφύγει την συλλήβδην κατηγορία και τον καλούμε να ανακαλέσει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot