FOLLOW US: facebook twitter

Ερώτηση Γ. Κουτσούκου για το αρδευτικό-αποστραγγιστικό δίκτυο του Ν. Ηλείας: «Σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση»

Ημερομηνία: 01-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”411″ img_size=”full”][vc_column_text]Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου με θέμα  «Πολλαπλασιάζονται  τα προβλήματα στο αρδευτικό – αποστραγγιστικό δίκτυο του Ν. Ηλείας.

“Σιγή ιχθύος” από την Κυβέρνηση», κατέθεσε ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Κουτσούκος.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούκος αναφέρθηκε στα προβλήματα του δικτύου που αυξάνονται καθημερινά λόγω της παλαιότητας των έργων και της φυσικής φθοράς των εγκαταστάσεων, καθώς και της πλημμελούς συντήρησής τους λόγω οικονομικών προβλημάτων των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ καθώς και στον κάμπο των Μακρισίων που πλημμύρισε.

Παράλληλα επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα και παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα είναι γνωστά, δεν έχει εκδηλωθεί καμία κυβερνητική πρωτοβουλία για την αντιμετώπισή τους.

«Ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, που πρόσφατα έκανε μια σειρά εξαγγελιών από το βήμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δεν αναφέρθηκε καν στο ώριμο για χρηματοδότηση, με βάση τις εγκεκριμένες μελέτες έργο της υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου  των ΤΟΕΒ Γαστούνης –  Αμαλιάδας – Ά Πύργου – Πελοπίου και Επιταλίου Ν. Ηλείας .

Στις δε αγωνιώδεις εκκλήσεις των περισσοτέρων ΤΟΕΒ  για μια ευνοϊκή ρύθμιση του τύπου των 100 δόσεων για οφειλές στη ΔΕΗ και τα Ασφαλιστικά Ταμεία δε υπάρχει καμία  Κυβερνητική απάντηση .

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός :

  1. Τι προτίθεται να πράξει, ώστε να αντιμετωπισθούν άμεσα τα προβλήματα στο αποστραγγιστικό και αρδευτικό δίκτυο της Ηλείαςπροκειμένου να αποφευχθούν καταστροφές καλλιεργειών και να διασφαλιστεί η λειτουργία τους ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου;
  2. Ποιός είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείο για τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό του δικτύου του ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού;
  3. Θα εντάξει το ΥΠΑΑΤ στο ΠΑΑ 2014-2020 το έργο υπογειοποίησης με τίτλο: «Yπογειοποίηση δικτύων φυσικής ροής (καναλέτων) ΤΟΕΒ Γαστούνης, Αμαλιάδας, Ά Πύργου, Πελοπίου και Επιταλίου Ν. Ηλείας», με βάση την εγκεκριμένη μελέτη ;»

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot