FOLLOW US: facebook twitter

Εργαστήρι Βυζαντινής-Εκκλησιαστικής Μουσικής στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου: Χορωδιακά τμήματα παιδιών και ενηλίκων

Ημερομηνία: 15-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”71153″ img_size=”full”][vc_column_text]Στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου λειτουργεί με επιτυχία τα τελευταία έξι χρόνια  η  ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ η οποία ανήκει στις αναγνωρισμένες από το κράτος σχολές. Διδάσκαλος σε αυτήν είναι  ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής Πύργου, Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ηλείας  και Καθηγητής  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Νικόλαος Παπαδημητρίου.

Με τη νέα σχολική χρονιά ο Μουσικός Σύλλογος «Ορφεύς» – Ελληνικό Ωδείο Πύργου, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η Σχολή θα εμπλουτιστεί με την δημιουργία δύο νέων ερασιτεχνικών χορωδιακών τμημάτων του εργαστηρίου Βυζαντινής- Εκκλησιαστικής μουσικής που το ένα θα συμπεριλάβει παιδιά και εφήβους στα μέλη της και το δεύτερο θα απευθύνεται σε ενήλικες.

Το Ωδείο  αποφάσισε να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη διδασκαλία της εκκλησιαστικής μουσικής σε  παιδιά ηλικίας 9 έως 17 ετών, ακολουθώντας ιδιαίτερο πρόγραμμα διδασκαλίας.

Αρχικός σκοπός είναι η εξάσκηση και όξυνση της μουσικής αντίληψης των παιδιών, η από μέρους τους απομνημόνευση σύντομων ύμνων και σιγά-σιγά η εισαγωγή τους στο θεωρητικό μέρος της βυζαντινής μουσικής.

Η συγκρότηση ενός μικρού παιδικού Βυζαντινού χορού θα αποτελέσει τη ζύμη για την προσέλκυση και την ανακίνηση κι άλλων παιδιών για να ασχοληθούν με τη Βυζαντινή μουσική και να πλαισιώσουν τα αναλόγια στους Ναούς μας που διαρκώς φθίνουν.

Στο τμήμα ενηλίκων μπορούν να συμμετάσχουν, όλοι όσοι τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη στην Εκκλησιαστική -Βυζαντινή Μουσική και θέλουν να ασχοληθούν με αυτήν.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών ο μαθητής μπορεί να αποκτήσει πτυχίο Ιεροψάλτου και Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής αναγνωρισμένο από το κράτος,  δίνοντας εξετάσεις σε εγκεκριμένη Επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ελληνικού Ωδείου.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot