FOLLOW US: facebook twitter

ΕΠΣ Ηλείας: Ποδόσφαιρο με τους μικρούς πρόσφυγες στη Μυρσίνη

Ημερομηνία: 26-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”40299″ img_size=”full”][vc_column_text]Η ενσωμάτωση και εκπαίδευση των προσφύγων μέσω του ποδοσφαίρου αποτελεί τη θεματολογία στο Ετήσιο Πρόγραμμα της UEFA, σύμφωνα με το οποίο οι Ομοσπονδίες-μέλη της διοργανώνουν εκδηλώσεις με στόχο την προώθηση του αθλήματος στις μικρές ηλικίες (αγόρια και κορίτσια από δημοτικά σχολεία, πρόσφυγες, παιδιά με αναπηρία κτλ) βάσει των αρχών του «ΕΥ ΑΓΩΝΊΖΕΣΘΑΙ».

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία παίρνει μέρος  στο συγκεκριμένο πρόγραμμα από την πρώτη χρονιά υλοποίησής του καθώς και η ΕΠΣ Ηλείας δηλώνοντας συμμετοχή και υλοποιώντας για 3η χρονιά το εν λόγω πρόγραμμα – δράσεις υπό τον κεντρικό τίτλο «HELLO FOOTBALL FRIEND».

Έτσι την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων (LM Village) Μυρσίνης και στο γήπεδο του Μυρσιναϊκού η ΕΠΣΗ πραγματοποίησε αυτή τη δράση στη οποία πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν 30 προσφυγόπουλα 6-12 ετών.

Οι συμμετέχοντες

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η ΕΠΣ Ηλείας με τον πρόεδρο κ. Άρη Κουλούρη και τη συντονίστρια της δράσης και μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής ΕΠΣΗ κ. Βίκυ Δημητρακοπούλου, ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης με τον Δήμαρχο κ. Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ και τον Αντιδήμαρχο κ. Λάμπη Δημόπουλο, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Ενωσιακό Προπονητή κ. Αντώνη Χρυσανθακόπουλο και τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Αριστείδη Παναγιωτόπουλο, που είχε εντάξει – φιλοξενήσει τα εν λόγω προσφυγόπουλα στις δράσεις του Φεστιβάλ ΟΛΥΜΠΙΑ 2017.

Σημαντική ήταν η προσφορά από το Συντονιστή των δομών του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων (LM Village) κ. Γεώργιο Αγγελόπουλο, το Διαιτητή Ποδοσφαίρου κ. Πέτρο Μποσινάκη που διεύθυνε τον αγώνα ποδοσφαίρου καθώς και τους εκπροσώπους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) κ.κ.
Μohamed Βelhedi και Σάκη Καβουρά.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot