FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή Νικολούτσου στον Κουρεμπέ για το ρόδι

Ημερομηνία: 04-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”25342″ img_size=”full”][vc_column_text]Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Φάνη Κουρεμπέ, έστειλε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος για τις καταστροφές που υπέστη το ρόδι στην Ηλεία από τις ψηλές θερμοκρασίες.

Ειδικότερα ο κ. Νικολούτσος στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

«Μετά από αίτημα των παραγωγών ροδιού της περιοχής μας πραγματοποιήθηκε συνάντηση όπου μας ενημέρωσαν για τη ζημιά που έχουν υποστεί λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, οι οποίες δημιούργησαν ηλιοκάψιμο στη μεγαλύτερη επιφάνεια του ροδιού με αποτέλεσμα να μην είναι εμπορεύσιμο ως φρούτο.

Γνωρίζουμε ότι ο κανονισμός του ΕΛΓΑ προβλέπει αποζημίωση από καύσωνα άνω των  40 βαθμών κελσίου αλλά λόγω των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών η ζημιά έγινε και με κατώτερες θερμοκρασίες από αυτές που ορίζει ο κανονισμός του οργανισμού(36 – 37 βαθμούς κελσίου), γι αυτό σας παρακαλούμε όπως εξετάσετε κατ’ εξαίρεση το αίτημα των παραγωγών ροδιού διότι η παραγωγή τους έχει καταστραφεί κατά 80% και άνω, με αποτέλεσμα να μείνει αδιάθετη και να επιβαρύνει ακόμα περισσότερα τα ήδη πληγωμένα εισοδήματά τους όπως και της τοπικής μας οικονομίας.

Όπως γνωρίζετε ο νομός μας βασίζεται στην αγροτική οικονομία και γι’αυτό παρακαλούμε όπως προβείτε σε τροποποίηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ έτσι ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη κάλυψη από 35 βαθμούς κι άνω.»[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot