FOLLOW US: facebook twitter

Επιδότηση για προσλήψεις σε Δήμους, ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ

Ημερομηνία: 09-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”51874″ img_size=”full”][vc_column_text]Δήμοι και Ασφαλιστικά Ταμεία προστίθενται στους εργοδότες που μπορούν να προσλάβουν από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών. Η προσθήκη εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ, ώστε να απορροφηθεί το σύνολο των προσφερόμενων θέσεων του προγράμματος.

Η υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε στις 5 Σεπτεμβρίου 2017 και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι την πλήρωση των 10.000 θέσεων.

Πέρα από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, τους φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου αλλά και τις επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, πλέον εντάσσονται και οι ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού (Δήμοι και Περιφέρειες), ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ).

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται στους δώδεκα μήνες με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον δώδεκα μήνες, ύστερα από αίτηση που θα υποβάλλει η δικαιούχος επιχείρηση.

Το ύψος της επιχορήγησης ορίζεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τα 600 ευρώ μηνιαίως.

Υπενθυμίζεται πως ωφελούμενοι του συγκεκριμένου προγράμματος είναι άνεργοι ηλικίας 55-67 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot