FOLLOW US: facebook twitter

Επίσκεψη του πρ. Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Κρις Σπύρου στο Δήμαρχο Πύργου την Κυριακή το μεσημέρι στο Λάτσειο

Ημερομηνία: 09-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Το στιγμιότυπο από το ταξίδι του κ. Λιατσή στην Αμερική και τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Κρίς Σπύρου. Στη φωτογραφία διακρίνονται ακόμα ο κ. Δασιός, ο τέως Γ.Γ. των Ηλείων της Αμερικής Γ. Παναγουλόπουλος καθώς και οι Ηλείοι Ομογενείς Αφοί Καυκά. 

 

Τον Δήμαρχο Πύργου θα επισκεφθεί την Κυριακή στη 1 το μεσημέρι στο Λάτσειο, ο Κρίς Σπύρου, πρόεδρος της Ελληνοαμερικάνικης Ενωσης, πρώην Γερουσιαστής ΗΠΑ και Πρόεδρος σήμερα της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος είχε συναντηθεί με τον κ. Σπύρου, πριν μερικά χρόνια κατά την επίσκεψη του στη Βοστόνη μετά την ομιλία στο Χάρβαρντ του αείμνηστου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας  Τάσου Παπαδόπουλου. Στο ταξίδι αυτό, ο κ. Λιατσής συνοδευόταν από τον τότε πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας Πάνο Δασιό.

Ο κ. Σπύρου, σε όλη τη διάρκεια της δημόσιας ζωής του έπαιξε πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο σε κάθε κίνηση της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας ή των Αμερικανών πολιτών σχετικά με τα Εθνικά θέματα της Ελλάδας.

Από το 2006 εργάζεται μεθοδικά για την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως Χριστιανικού Ναού, όπως ήταν όταν χτίστηκε το 537μ.Χ. και αποτελεί ακόμη και σήμερα το λίκνο και το σύμβολο της Ορθοδόξου Χριστιανικής Πίστεως.

Γίνονται όλες οι διαδικασίες με τη συνεργασία κορυφαίων νομικών συμβούλων ώστε να καταλήξουν στο διεθνές δικαστήριο όπου υπάρχει ήδη το δεδικασμένο ότι «η κατοχή δεν συνιστά ιδιοκτησία» όπως απάντησε ήδη το Αμερικανικό Κογκρέσο.

Ο Κρις Σπύρου υπήρξε εξέχουσα πολιτική προσωπικότητα στην Πολιτεία του Νιού Χάμσαϊρ, ιδιαιτέρως δε μέσα στο Δημοκρατικό κόμμα.

Η επιρροή που είχε στα τοπικά και εθνικά πολιτικά πράγματα υπογραμμίστηκε ιδιαίτερα όταν ο Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον τον τίμησε σε δεξίωση στο Λευκό Οίκο για την σημαντική συμβολή του στην Προεδρική εκλογή του 1992.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot