FOLLOW US: facebook twitter

Επίσκεψη της Επιτροπής των Παγκόσμιων Παιδικών Αγώνων στο Δημαρχείο Ολυμπίας

Ημερομηνία: 29-04-2017 | Συντάκτης:

Μόνιμη θεσμική παρουσία του δήμου στους Αγώνες

Τον Πρόεδρο κο Torsten Rasch και τα μέλη του Προεδρείου των Παγκόσμιων Παιδικών Αγώνων υποδέχτηκαν προχθές Πέμπτη στο Δημαρχείο, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Γιώργος Δεββές και ο υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου και Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Παιδείας και Αθλητισμού Αντώνης Χρυσανθακόπουλος.

Οι δύο εκπρόσωποι εξέφρασαν την χαρά τους για την παρουσία του Προεδρείου των Παγκόσμιων Παιδικών Αγώνων, μετέφεραν τον χαιρετισμό του Δημάρχου, που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί και τόνισαν την ιδιαίτερη σημασία που ο  Δήμος Ολυμπίας αποδίδει στον παιδικό αθλητισμό ως πολύ σημαντικό εργαλείο για την καλλιέργεια της ειρήνης και της φιλίας μεταξύ των νέων αλλά και στην κατανόηση της διαφορετικότητας,  της φυλής, θρησκείας και πολιτισμού  ανάμεσα τους.

Πιστεύω του Δήμου είναι πως η Αρχαία Ολυμπία, ως το άφθαρτο σύμβολο των Ολυμπιακών Αξιών μπορεί να συμβάλλει ώστε οι πολύ επιτυχημένοι Παγκόσμιοι Παιδικοί Αγώνες να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη αθλητική παιδεία και κύρος πραγματώνοντας τον ρόλο τους ως παγκόσμια αθλητική συνάντηση.

Στη συνέχεια ο κος Χρυσανθακόπουλος ενημέρωσε με λεπτομέρειες για την παρουσία της αντιπροσωπείας του Δήμου στο Kaunas. Ως γνωστόν ο Δήμος Ολυμπίας θα συμμετέχει με 20μελή περίπου ομάδα και με επικεφαλής τον Δήμαρχο στους 51ους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες που θα διεξαχθούν από 5 έως 9 Ιουλίου 2017 στην πόλη Kaunas της Λιθουανίας. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν πρωτοβουλίες του Δήμου στους συγκεκριμένους αγώνες τόσο σε επίπεδο αυτοδιοίκησης (Δήμος Kaunas), όσο και σε επίπεδο Επιτροπής Παγκόσμιων Παιδικών Αγώνων.

Τέλος οι εκπρόσωποι του Δήμου συζήτησαν καταρχήν με το Προεδρείο των αγώνων τρόπους μόνιμης θεσμικής παρουσίας της Ολυμπίας στους αγώνες. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στο Kaunas και θα ολοκληρωθούν τον Προσεχή Οκτώβριο στις εκδηλώσεις Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, όπου θα παραστεί και η Επιτροπή των Παγκόσμιων Παιδικών Αγώνων. Στόχος του Δήμου είναι η παρουσία του στους επόμενους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στην Ιερουσαλήμ να ανταποκρίνεται στο ρόλο που πρέπει να έχει η Γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, πέραν μιας απλής συμμετοχής.

Από την πλευρά του ο κος Torsten Rasch ευχαρίστησε τον Δήμο Ολυμπίας για την υποδοχή και φιλοξενία της Επιτροπής και τόνισε την σημασία της Ολυμπίας στους αγώνες και την ανάγκη να αποτελέσει σημείο αναφοράς των Παγκόσμιων Παιδικών Αγώνων.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει τέλος στην παρουσία του κου Τζανάκου Νίκου, μοναδικού Έλληνα μέλους της Επιτροπής και ψυχή των αγώνων.

Το βράδυ της Πέμπτης ο Δήμαρχος Ολυμπίας κος Ευθύμιος Κοτζάς παρέθεσε δείπνο προς τιμή των μελών της Επιτροπής των Παγκόσμιων Παιδικών Αγώνων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot