FOLLOW US: facebook twitter

Επίσκεψη ομογενών φοιτητών του Θερινού Σχολείου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Ολυμπία

Ημερομηνία: 11-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

therino-pelop-olympia3

Η Ολυμπία ως σταθερή αναφορά για κάθε Έλληνα της ομογένειας

Ακολουθώντας το πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για ομογενείς φοιτητές (από ΗΠΑ, Καναδά, Ουκρανία και Ρωσία)να γνωρίσουν τον Ελληνικό Πολιτισμό και την Ιστορία των προγόνων τους επισκέφθηκε την Αρχαία Ολυμπία ομάδα φοιτητών από την Ομογένεια. Περίπου 50 φοιτητές και φοιτήτριες από ελληνικά σχολεία του Σικάγου, του Μόντρεαλ, αλλά και της Οδησσού της Ουκρανίας επισκέφθηκαν την αρχαία Ολυμπία στο πλαίσιο της γνωριμίας ιστορικών περιοχών της Ελληνικής Ιστορίας στην Πελοπόννησο.

Το Θερινό Σχολείο (Summer School) φιλοξενείται από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με την πρωτοβουλία της Παμμεσηνιακής Ενώσεως Αμερικής και Καναδή, που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων, ενώ εθελοντές εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων προσφέρουν μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας και Ιστορίας στα ελληνόπουλα, που επιζητούν μία οργανική σύνδεση με τους τόπους των προγόνων τους.

therino-pelop-olympia1

Στην Ιερά Άλτη και το Μουσείο

Στην Αρχαία Ολυμπία οι ομογενείς φοιτητές συνοδεύονταν από τους Μεσσηνιακής καταγωγής Πανεπιστημιακούς κ. Θεόδωρο Τζαλαλή και Κωνσταντίνο Νιάρχο, τον διδάκτορα Φιλοσοφίας κ. Γεώργιο Τσουκαλά, τις καθηγήτριες της Ομογένειας κ. Βίβιαν Βάσσου και Δέσποινα Μοιρακίδου και το μέλος της Παμμεσηνιακής Ενώσεως κ Φώτη Τσιχλή. Είχαν την ευκαιρία να δούνε από κοντά τον χώρο της Ιεράς Άλτεως, από όπου ξεκίνησε τον Απρίλιο η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Αγώνες του Ρίο στην Βραζιλία. Μάλιστα έτρεξαν στον χώρο του αρχαίου Σταδίου, για να έχουν την εμπειρία των συνθηκών των αρχαίων Αγώνων. Για την Ιστορία και την Παράδοση των Ολυμπιακών αγώνων μίλησε στους φοιτητές ο Ηλείος καθηγητής κ. Γεώργιος Κουρκούτας, που απάντησε και σε σχετικές απορίες των ομογενών.

therino-pelop-olympia2

Ακολούθησε η επίσκεψη στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας , όπου οι φοιτητές γνώρισαν σπουδαία έργα του Ελληνικού Πολιτισμού, που συγκινούν διαχρονικό όλον τον Πολιτισμένο Κόσμο. Γλυπτά, όπως ο Ερμής του Πραξιτέλους  και η Νίκη του Παιωνίου, αλλά και τα αετώματα του ναού του Διός ξεχωρίζουν για την αισθητική και την ιστορική τους αξία. Αλλά και  ιστορικά τεκμήρια της Ελληνικής Ιστορίας, όπως το κράνος του Μιλτιάδου και το εργαστήριο του Φειδία, αποτελούν ένα κέντρο αναφοράς για κάθε Έλληνα και ξένο που κατανοεί την σημασία της Ολυμπίας στον Παγκόσμιο Πολιτισμό.

Μέχρι το τέλος της φιλοξενίας των ομογενών φοιτητών θα γίνουν ανάλογες επισκέψεις σε ιστορικά μέρη της αρχαίας αλλά και της βυζαντινής και νεώτερης Ιστορίας του Ελληνικού χώρου, με σκοπό αυτοί οι μελλοντικοί επιστήμονες  ελληνικής καταγωγής να αισθάνονται υπερηφάνεια για την εθνική τους καταγωγή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot