FOLLOW US: facebook twitter

Επίσκεψη και μάθημα στο 4ο δημ. σχολείο Πύργου από τους πυροσβέστες

Ημερομηνία: 06-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα

Μάθημα με την Πυροσβεστική έκαναν χθες οι μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου Πύργου για τους τρόπους αντιμετώπισης επικίνδυνων περιστατικών για την ατομική τους προστασία. Χθες το πρωί στους χώρους του σχολείου  έγινε παρουσίαση των μέσων που χρησιμοποιεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι πυροσβέστες ενώ τα παιδιά ενημερώθηκαν και για το τι πρέπει να κάνουν σε περιπτώσεις κινδύνου.

Επικεφαλής της ομάδας ενημέρωσης ήταν ο Επιπυραγός της Π.Υ. Πύργου και προϊστάμενος του τομέα πυρασφάλειας, Θεόδωρος Λεβέντης μαζί με συναδέλφους που παρουσίασαν στα παιδιά τα μέσα που χρησιμοποιεί κάθε πυροσβέστης, τη στολή, τον ατομικό εξοπλισμό, αλλά και εκείνα που διαθέτει ένα πυροσβεστικό όχημα και το πού χρησιμοποιούνται ανά περίπτωση.

Οι μαθητές του σχολείου συγκεντρώθηκαν στο αμφιθέατρο, όπου ο κ. Λεβέντης τους ενημέρωσε για το πώς λειτουργεί η πυροσβεστική σε αστικές και δασικές πυρκαγιές, σε τροχαία ατυχήματα και περιπτώσεις φυσικών καταστροφών όπως σεισμοί ή πλημμύρες. Στη συνέχεια κατά ομάδας οι μαθητές είχαν στο προαύλιο του σχολείου τους μια γνωριμία με ένα από τα υπερσύγχρονα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όπως δήλωσε ο υποδιευθυντής του 4ου δημοτικού σχολείου Δημήτρης Στασινόπουλος «… η παρουσίαση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων που κάνει το σχολείο μας. Σήμερα (σ.σ. χθες) έχουμε ένα κλιμάκιο της Πυροσβεστικής προκειμένου να ενημερώσει τα παιδιά σε θέματα πρόληψης και καταστολής πυρκαγιών. Υπήρξε ένα θεωρητικό μέρος στο αμφιθέατρο του σχολείου στο οποίο μίλησαν οι άνθρωποι της πυροσβεστικής και έπειτα βγήκαμε στο προαύλιο και είδαμε με τα πυροσβεστικά οχήματα δράσεις που έκαναν οι πυροσβέστες.

Επειδή είναι εξαιρετικά σημαντική η αυτοπροστασία, η ηλικία αυτή των παιδιών είναι η βασικότερη η σημαντικότερη ώστε να ξεκινάνε με τέτοιου είδους θέματα και δράσεις. Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική που αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας και ήρθαν να μας κάνουν αυτή την ενημέρωση» είπε χαρακτηριστικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot