FOLLOW US: facebook twitter

Επί τάπητος προβλήματα και έργα του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Ημερομηνία: 05-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη με τους αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γεωργιόπουλο και Μητρόπουλο

Σημαντικά ζητήματα και προβλήματα του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, τέθηκαν στο τραπέζι σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο των Λεχαινών. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος, ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλη Μοράντ, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Αρβανιτάκης, η προϊσταμένη Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Ηλείας κα Αρκουμάνη και ο ειδικός συνεργάτης της Π.Ε. Ηλείας κ. Καραχάλιος.

Από τα βασικά θέματα συζήτησης ήταν οι εξελίξεις σχετικά με το δημοτικό σχολείο Ν. Μανωλάδας, το Ειδικό Σχολείο Λεχαινών, η εξέδρα στο γήπεδο της Βάρδας, αλλά και η βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου στα όρια του δήμου, μαζί με παρεμβάσεις που θα γίνουν στο τμήμα Κ. Παναγιά – Κυλλήνη και το λιμάνι της Κυλλήνης. Ακόμα τέθηκαν θέματα που άπτονται στη δικαιοδοσία του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης όπως οι ψεκασμοί για το θέμα των κουνουπιών που πρέπει να ξεκινήσουν νωρίς, η εξέλιξη της διαδικασίας της δακοκτονίας και η μεγαλύτερη ενεργοποίηση των δημόσιων κτηνιατρείων της περιοχής.

Γ. Γεωργιόπουλος «Πρέπει να συντονίσουμε τις δράσεις μας»

Ο κ. Γεωργιόπουλος σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στη σύσκεψη που έγινε για να εξεταστούν τα προβλήματα του δήμου, αλλά και οι προοπτικές για έργα μέσα από ώριμες μελέτες και χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. «Τα προβλήματα πρέπει να λύνονται και οι λύσεις πρέπει να δίνονται με συνεννόηση και συνεργασία. Η ζωή έχει αποδείξει πως όταν δεν υπάρχουν συνεργασίες υπάρχουν και προβλήματα. Το παράδειγμα του δημοτικού σχολείου της Ν. Μανωλάδας, νομίζω ότι έδειξε ποιος είναι ο δρόμος. Όταν αρχίσαμε να κουβεντιάζουμε το πρόγραμμα μπήκε σε μια τροχιά επίλυσης. Έτσι πρέπει να γίνονται με όλα. Δεν είμαστε εδώ ούτε για να επιρρίψουμε ευθύνες, ούτε για οτιδήποτε άλλο. Ο χρόνος που απομένει δεν είναι πολύς. Πρέπει να συντονίσουμε τις δράσεις για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς χάριν των πολιτών».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ τόνισε πως «η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας είναι πάρα πολύ καλή. Προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Συζητήσαμε το σχολείο της Ν. Μανωλάδας και αγροτικά θέματα στο δήμο μας, αλλά και άλλα ζητήματα. Ιδιαίτερα για το σχολείο, η τελευταία ενημέρωση που είχαμε ήταν πως ζητήθηκαν λυόμενες αίθουσες από το δήμο Δυτ. Αχαΐας. Εγώ είχα συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Νικολάου και συζητήσαμε το θέμα αυτό. Στο σχολείο του Λάππα τα λυόμενα που υπήρχαν τα πήραν, ενώ όσα έχουν απομείνει κρίνονται απαραίτητα. Περιμένουμε από τις ΚΤΥΠ, η επιτροπή είναι έτοιμη και θα στείλουμε και την εισήγησή μας για να δούμε τι νέο θα έχουμε».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot