FOLLOW US: facebook twitter

Επέστρεψαν στην Ηλεία τα αρχαία έργα που παρουσιάστηκαν σε τρεις μεγάλες πόλεις της Ιαπωνίας

Ημερομηνία: 08-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

20  εκθέματα από τα Μουσεία της Ολυμπίας και του Πύργου παρουσιάστηκαν σε τρεις μεγάλες πόλεις της Ιαπωνίας, στα πλαίσια  περιοδικής έκθεσης

 Πίσω στις προθήκες τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας και στο Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας, βρίσκονται τα συνολικά 20 έργα που πρόσφατα επέστρεψαν από την Ιαπωνία και είχε δανείσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας για τις ανάγκες της περιοδικής έκθεσης με τίτλο”A Journey to the Land of Immortals: Treasures of Ancient Greece”.

Η αρχαιολογική έκθεση, η μεγαλύτερη που έχει παρουσιαστεί στην Ιαπωνία με εκθέματα αποκλειστικά από ελληνικά μουσεία, είχε εγκαινιασθεί στις 21 Ιουνίου 2016 στο Εθνικό Μουσείο του Τόκυο (Tokyo National Museum) και διήρκησε ως τις 19 Σεπτεμβρίου 2016. Εν συνεχεία, παρουσιάσθηκε στο Ναγκασάκι (Nagasaki Prefectural Art Museum) το διάστημα 14 Οκτωβρίου 2016 – 11 Δεκεμβρίου 2016, ενώ τελικός σταθμόςτης έκθεσης ήταν η πόλη του Κόμπε (Kobe City Museum)όπου φιλοξενήθηκε το διάστημα 23 Δεκεμβρίου 2016 – 2 Απριλίου 2017.

Το Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Εθνικό Μουσείο του Τόκυο, η ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shimbun, το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δικτύο NHK – NHK Promotion, ήταν οι διοργανωτές της έκθεσης, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Τόκυο.

Παρουσιάσθηκαν 450 εξαιρετικά έργα από Αρχαιολογικά Μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων από όλη την ελληνική επικράτεια. Στόχος της έκθεσης ήταν η χρονολογική παρουσίαση των σταθμών του ελληνικού πολιτισμού μέσα από εμβληματικά έργα τέχνης από την προϊστορική περίοδο έως την ύστερη αρχαιότητα. Έτσι, δόθηκε η ευκαιρία στο ιαπωνικό κοινό να έρθει σε επαφή με τη διαχρονία του ελληνικού πολιτισμού, τόσο στον τομέα της τέχνης όσο και στον τομέα ιδεών και ιδανικών που εξελίχθηκαν σε οικουμενικές αξίες, όπως η ιδέα της ελευθερίας και η δημοκρατία. Μέσω των εκθεμάτων παρουσιάσθηκαν ιδέες και επιτεύγματα που εξακολουθούν να επηρεάζουν το ανθρώπινο πνεύμα και την τέχνη ακόμη και σήμερα, όπως η διαμόρφωση του αγωνιστικού πνεύματος με κορυφαία έκφρασή του τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, η φιλοσοφία και το θέατρο, η θρησκεία και οι λατρευτικές τελετουργίες..


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot